Hitta Elavtal som Student

  • av

Kan man få billigare el om man är student? Ja, det kan man faktiskt. I den här artikeln finner du alla elavtal för studenter just nu.

Att vara student kan innebära många saker, det kändaste attributet som brukar tillskrivas studenter är dock panka. Men det finns ju såklart olika verktyg att navigera från den där periodiska fattigdomen – exempelvis genom att teckna ett elavtal som ger dig lite extra – just för att du är student.

Men hur ser då marknaden ut? Finns det några elavtal för studenter?

Jodå! Det finns ett par kandidater som erbjuder ganska schyssta priser och erbjudanden idag. Nedan finner du billigaste elen i Sverige – för dig som är student.

Billig el & elavtal för studenter:

Fortum

Fast avgift: 42 kr/månad.

Enkelt att byta
Rabatter: Värde ca 500 kr.
Största elbolaget i Sverige

Göta Energi

Fast avgift: 45kr / månad

✓ 100% förnyelsebar el
Rabatt: 500 kr i presentkort.

Telge Energi

Fast avgift: 49kr / månad

✓ 100% förnyelsebar el
Rabatt: slipp fast avgift (12 månader) värde ca 500kr.

Så får man studentrabatt hos elbolagen

Så får man studentrabatt hos elbolagen

För att få studentrabatt hos elbolaget krävs egentligen bara att du 1) lokaliserar en elleverantör med studentrabatt, 2) bekräftar att du de facto studerar. Därefter är det bara att njuta av billig el.

Lyckligtvis, finns det faktiskt en hel del elabonnemang som är riktade mot studenter. Exempelvis, erbjuder Fortum just nu 500kr i rabatt ihop med två månader gratis (sommaren). Vilket kan kännas skönt, då många studenter flyttar hem över sommaren och slipper då betala el i en lägenhet som inte används.

Välj rätt elleverantör – och få erbjudande som student

Vi gör genomgående tester över den billigaste elen, vilket ofta leder till att vi också har bra koll på hur erbjudanden och kampanjer ser ut. Inte minst när det gäller studenter i Sverige. Sanningen är att det är främst de etablerade elleverantörerna som också kan tillhandahålla särskilda erbjudanden för studenter.

Nedan, har vi presenterat en tabell över alla erbjudanden och kampanjer som studenter kan räkna med:

ElbolagFast avgiftPåslagErbjudanden
Fortum42kr5,9 öre/kWh exkl. moms.värde ca 500kr, läs mer.
Göta Energi45kr3,6 öre/kWh exkl. moms.värde ca 500kr, läs mer.
Telge Energi49kr5 öre/kWh exkl. moms.värde ca 500kr, läs mer.
Man kan därför utgå från att den billigaste elleverantören återfinns på vår lista, och just nu är det Fortum som levererar billigaste elen.

Lista över studentrabatter:

  • Fortum – fast avgift 42kr, studentrabatt ca 500kr
  • Göta Energi – fast avgift 45kr, studentrabatt ca 500kr
  • Telge Energi, fast avgift 45kr, studentrabatt ca 500kr

Vanliga frågor

Vad anses med billig el?

Billig el innebär ett elavtal som håller hög prestanda – till ett billigt pris. För att ta reda på vilka elabonnemang som kan leverera billig el till dig, bör du titta igenom vår jämförande lista.

Ska jag välja fast eller rörlig pris på elavtalet?

Det beror givetvis på din situation. Ibland kan det fasta elavtalet vara mer attraktivt, samtidigt som det rörliga elavtalet kan vara lika fördelaktigt för andra situationer. Det enklaste sättet att ta reda på vad som passar dig och ditt hushåll är att titta på historiken och jämföra elavtal.

Ska jag byta elabonnemang?

Om du är på jakt efter att hitta billig el kan det vara fördelaktigt att jämföra och eventuellt byta aktör. På så vis får du en tydligare bild över vad saker och ting bör kosta, och du vinner således auktoritet när det är dags att förhandla med elbolaget.

Hur ser jag min nuvarande månadskostnad?

Det beror på vilket elbolag du har. Men enklaste sättet att ta reda på din förbrukning och månadskostnad är att logga in på aktörens hemsida. Oftast finns det lösningar med mobil e-legitimation som enkelt hjälper dig att navigera till historik och förbrukning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *