Hoppa till innehåll
Hem » Ale El

Ale El

 • av

I Sverige, där valet av elbolag kan vara ett komplext beslut, framträder Ale El som ett alternativ värt att överväga. I denna recension tittar vi närmare på olika aspekter av företaget för att hjälpa dig som konsument att göra ett välgrundat val. Ale El strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser och god service, men hur står de sig jämfört med branschstandarderna? Från erbjudanden till förnyelsebar energi – vi har granskat allt för dig.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3,5/5 4,5/5 5/5 4/5

Ale El elpriser & erbjudanden

Ale El är känt för sina konkurrenskraftiga elpriser som ofta överträffar branschens genomsnitt. Med en flexibel prisstruktur anpassas elpriserna efter marknadsvärden, vilket kan innebära besparingar för den medvetna konsumenten. Företaget erbjuder både rörliga och fasta priser, där fast prisplan kan vara fördelaktigt i tider av höga elpriser.

Avgifter och bindningstider

Avgifterna hos Ale El är transparenta, med en tydlig separering mellan abonnemangsavgifter och faktiska elförbrukning. Bindningstiden varierar beroende på val av abonnemang, men de erbjuder planer både med och utan bindningstid, vilket möjliggör stor flexibilitet för kunden.

Rabatter & Erbjudanden

Ale El har förstått vikten av lockande erbjudanden och har implementerat ett belöningsprogram som ger återkommande kunder fördelar såsom lägre priser och specialrabatter. Dessutom finns det ofta kampanjer för nya kunder som kan inkludera allt från prisavdrag till presentkort.

 • Introerbjudande för nya kunder
 • Loyalty program med progressiva rabatter
 • Tillfälliga kampanjkoder för säsongsmässiga rabatter

Påslag

Även om Ale El erbjuder konkurrenskraftiga priser, tillkommer ett påslag som varierar beroende på marknadspris och avtalstyp. Detta påslag täcker företagets administration och operativa kostnader, men ligger fortfarande inom måttliga gränser jämfört med konkurrenterna. Transparent information om nuvarande påslag tillhandahålles regelbundet på deras webbplats.

Förnyelsebar energi

Engagemanget för hållbarhet reflekteras i Ale Els sortiment av elektricitet från 100% förnyelsebara källor. De arbetar aktivt med att inkludera sol-, vind- och vattenkraft i sitt utbud, vilket inte bara gagnar miljön utan också kundernas efterfrågan på gröna alternativ.

Servicetyp Beskrivning Prisindikation
Avgifter Klara och öppna, med och utan bindningstid Anpassas efter val av abonnemang
Rabatter & Erbjudanden Både för nya och återkommande kunder Varierande baserade på kampanj
Påslag Marknadsanpassade påslag Transparenta och konkurrenskraftiga
Förnyelsebar energi 100% förnybart elutbud Ingen extra kostnad för gröna alternativ

Snabbinfo om Ale El

Ale El är ett engagerat elbolag som satsar på att erbjuda sina kunder tillförlitlig och miljövänlig el. Här nedan hittar du en överblick över de tjänster som Ale El stolt kan erbjuda eller de som inte finns tillgängliga i deras utbud just nu.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Ale Els egna kunder?

Kundomdömen är otvetydigt en av de mest betydelsefulla aspekterna för att måla en helhetsbild av ett elbolag. Ale El har blandade recensioner på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot, där kunder uttrycker sin uppfattning om företagets tjänster och kundtjänst. Många betonar ett snabbt och trevligt bemötande från kundservice, samt uppskattar den rena energin de bidrar med. Däremot nämner vissa omdömen bekymmer över faktureringsförfaranden och klargörden av avtal.

 • Reco: Över 200 recensioner med ett genomsnittsbetyg på 3,5 av 5
 • SKI: Kundnöjdhet index poäng på 72/100
 • Trustpilot: 150+ omdömen med en rating på 4 av 5 stjärnor

Timpriser hos Ale El

Ale El skiljer sig från konkurrenterna med sitt dynamiska timprissystem, som tillåter konsumenter att dra fördel av prisvariationer över dagen. Detta konsumentvänliga system kan vara särskilt ekonomiskt för den som kan anpassa sin elanvändning efter lågt prissatta tider på dygnet. Den senaste informationen och statistiken om timpriser finns alltid tillgänglig via Ale Els online plattform, vilket bidrar till öppenhet och möjligheter till kostnadsbesparing.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Timpris (öre/kWh)
Morgon (06:00-10:00) Varierande
Dag (10:00-14:00) Varierande
Eftermiddag (14:00-18:00) Varierande
Kväll (18:00-22:00) Varierande
Natt (22:00-06:00) Varierande

Fördelar & Nackdelar

Att välja rätt elbolag är avgörande för både din ekonomi och miljö. Ale El utmärker sig med sina satsningar på förnybar energi och en flexibel prisstruktur. Bland fördelarna framhävs ofta deras dynamiska timpriser och starka fokus på kundtjänst. På nackdelssidan står vissa utmaningar med fakturering och kommunikation kring avtal, något som bolaget kontinuerligt arbetar med att förbättra.

Fördelar Nackdelar
Flexibla timpriser som möjliggör besparing Bekymmer över faktura och avtalsklarhet
Kundservice med högt betyg från kunder Behov av förbättrad kommunikation i vissa fall
Förnybarenergi-alternativ för miljömedvetna konsumenter Limiteda erbjudanden och rabatter jämfört med större aktörer
Belöningsprogram för lojala kunder Variation i kundupplevelser som kan leda till osäkerhet

Kundsupport

Kundsupporten hos Ale El har fått beröm för sin tillgänglighet och expertis. Med en dedikerad stab som är redo att besvara frågor och lösa problem kan kunder räkna med hjälp när de behöver det. Huruvida det gäller frågor om fakturor, förståelse av olika elavtal eller hjälp med att anpassa användningen efter timpriser, finns kundsupporten där för att underlätta processen.

Här är kontaktuppgifterna för Ale Els kundtjänst:

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Mån-Fre: 08:00-17:00 kundservice@aleel.se 010-330 00 00 Ale El AB, Energivägen 1, 415 25 Göteborg

Sammanfattning

Ale El framstår som ett elbolag vars ambition är att kombinera miljöansvar med kostnadseffektiva lösningar för sina kunder. Genom att erbjuda dynamiska timpriser och engagerad kundservice skapas mervärde som gör att de skiljer sig från mängden. Medan vissa områden såsom fakturering och kommunikation kring avtal behöver förbättras, visar kundrecensionerna att många är nöjda med det totala paketet. För den som värdesätter både sin ekonomi och miljön kan Ale El vara ett klokt val av elleverantör.

Vanliga Frågor

 • Vad innebär dynamiska timpriser?
  • Dynamiska timpriser innebär att priset på el varierar under dygnets olika timmar, vilket ger konsumenten möjligheten att spara pengar genom att anpassa sin förbrukning till de billigare tidpunkterna.
 • Hur kan jag förstå min elräkning bättre?
  • Ale El erbjuder gedigen information på sin webbplats samt via kundservice som kan hjälpa dig att detaljerat förstå din elräkning och de faktorer som påverkar den.
 • Är Ale Els energi verkligen 100% förnybar?
  • Ale El åtar sig att leverera 100% förnybar energi, med ett ständigt fokus på hållbara och miljövänliga energikällor såsom sol-, vind- och vattenkraft.
 • Hur kontaktar jag kundservice om jag har specifika frågor?
  • Du kan kontakta Ale Els kundservice antingen via e-post på kundservice@aleel.se eller genom att ringa dem på telefonnummer 010-330 00 00 under deras öppettider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *