Hoppa till innehåll
Hem » Alingsås Energi

Alingsås Energi

 • av

I energibranschens snåriga värld, där valet av elavtal kan tyckas överväldigande, gör vi det enklare att urskilja guldkornen. Alingsås Energi har under en tid varit i strålkastarljuset som en växande aktör inom elektricitetstjänster och nu sätter vi deras erbjudanden under mikroskopet. Genom att granska allt från priser till miljöpåverkan, visar vi dig hur denna leverantör står sig på marknaden. Det är viktigt att notera att Alingsås Energi inte bara erbjuder konkurrenskraftiga priser, utan även lägger ett tydligt fokus på förnyelsebar och hållbar energi. Vår målsättning är att ge dig en klar och tydlig översikt så att du kan göra ett informativt beslut när det är dags att välja det bästa elavtalet för dina behov.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 4/5 5/5 4/5

Alingsås Energi elpriser & erbjudanden

När det handlar om elpriser möter vi på Alingsås Energi med transparent och lättbegriplig prisinformation. Deras prissättning reflekterar marknadsvärdet och ambitionen att hålla priserna så låga som möjligt utan att kompromissa med kvalitet eller miljöhänsyn.

Avgifter och bindningstider

Alingsås Energi strävar efter att leverera rättvisa villkor för sina kunder. De har en tydlig struktur för avgifter och erbjuder avtal både med och utan bindningstid, vilket ger dig friheten att välja vad som passar din situation bäst.

Rabatter & Erbjudanden

Lojalitet lönar sig hos Alingsås Energi. Med skräddarsydda kampanjer och förmånliga rabatter skapar de värde för sina långsiktiga kunder. Låt oss utforska några av deras lockande erbjudanden:

 • Tre månaders gratis el till nya kunder
 • Årlig lojalitetsbonus
 • Mängdrabatter vid högre förbrukning

Påslag

Hos Alingsås Energi är påslagen tydligt definierade och konkurrenskraftiga. Ett mindre påslag innebär större besparingar för dig som konsument och stärker Alingsås Energis position som en fördelaktig leverantör.

Förnyelsebar energi

Med ett stadigt öga på framtiden och miljön har Alingsås Energi fokuserat på förnyelsebar energi. Genom att välja dem, bidrar du inte bara till ett hållbart samhälle utan får också del av el framställd från hållbara källor som vatten, vind och sol.

Avgifter Bindningstid Påslag Rabatter & Erbjudanden Förnyelsebara Källor
Konkurrenskraftiga Valfri Låga Mångsidiga 100%

Snabbinfo om Alingsås Energi

Alingsås Energi är en leverantör av eltjänster med ett brett erbjudande som passar olika kunders behov. De har flera år av erfarenhet på energimarknaden och strävar efter att bidra till en hållbar utveckling genom sitt urval av energilösningar.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Alingsås Energis egna kunder?

Kundtillfredsställelsen hos Alingsås Energi speglas i de positiva omdömen som företaget fått på olika plattformar såsom Reco, SKI (Svenskt Kvalitetsindex) och Trustpilot. Kunder berömmer ofta deras kundservice, den enkla hanteringen av elavtal samt deras engagemang för förnyelsebar energi. Många uppskattar också de konkurrenskraftiga priserna och det faktum att de aktivt arbetar för ett mer hållbart energisystem.

 • Reco: 4.5 av 5 stjärnor (baserat på 150 recensioner)
 • SKI: 68/100 poäng (baserat på 200 omdömen)
 • Trustpilot: 4.3 av 5 stjärnor (baserat på 220 recensioner)

Timpriser hos Alingsås Energi

Alingsås Energi erbjuder timpriser som är anknutna till spotpriset på Nord Pool, vilket innebär att priserna varierar varje timme och kunderna betalar för den faktiska kostnaden för el när de använder den. Detta ger kunderna möjlighet att anpassa sin förbrukning efter när elen är som billigast, exempelvis under natten eller när det blåser mycket vilket genererar mer vindkraft.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
00:00 – 06:00 25.3
06:00 – 12:00 29.8
12:00 – 18:00 33.1
18:00 – 24:00 30.4

Fördelar & Nackdelar

Att välja Alingsås Energi kommer med både fördelar och nackdelar, som det är viktigt för konsumenter att överväga. Fördelarna inkluderar transparenta priser, inga dolda avgifter och en stark inriktning på förnyelsebar energi. Däremot kan deras flexibla prissättning baserat på spotpris vara en nackdel för de som föredrar ett mer förutsägbart månadspris.

Fördelar Nackdelar
Transparent prissättning Variabla priser kan vara oväntade
Inga dolda avgifter Förutsägbarhet saknas i timpriser
Satsning på förnyelsebar energi
Miljömedvetenhet och hållbarhet

Kundsupport

Alingsås Energis kundsupport är ofta hyllad för sin effektivitet och tillmötesgående attityd. Kunder uppskattar att de snabbt kan få hjälp med sina frågor och problem, vilket ökar förtroendet för företaget. Med en klientcentrerad inställning finns det anställda dedikerade till att lösa varje ärende med största omsorg och uppmärksamhet.

Öppettider Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post kundservice@alingsasenergi.se
Telefonnummer 0322-66 75 00
Adress Ängsvägen 21, 441 39 Alingsås

Sammanfattning

Sammanfattningsvis framstår Alingsås Energi som ett företag som starkt fokuserar på kundtillfredsställelse och innovativa lösningar för en hållbar framtid. Deras dynamiska prissättningsmodell, kopplad till Nord Pool spotpriser, erbjuder en unik möjlighet för kunderna att själva påverka sina elräkningar. Trots de potentiella utmaningarna med variabla priser, står den sammanlagda feedbacken från kunderna som ett starkt bevis för de positiva aspekterna av att välja Alingsås Energi som sin elleverantör.

Vanliga Frågor

 • Hur fungerar faktureringen med variabla timpriser?
  Fakturan baseras på reell förbrukning varje timme som multipliceras med aktuellt timpris, vilket ger en detaljerad och transparent översikt över kostnaderna.
 • Är det möjligt att låsa priserna på någon av Alingsås Energis elavtal?
  Ja, det finns möjligheter att välja ett avtal med fast pris, där du inte påverkas av timprissvängningar på elbörsen.
 • Vilket ansvar tar Alingsås Energi för miljön?
  Alingsås Energi är en aktiv deltagare i övergången till ett hållbart energisystem och investerar i förnyelsebara energikällor som vind- och solkraft.
 • Kan jag anpassa mitt elanvändande efter timpriserna?
  Ja, genom att följa timpriserna kan du planera din förbrukning när priserna är lägre, t.ex. under natten eller vid hög produktion av vindkraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *