Hoppa till innehåll

Årsunda El

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Fakta om Årsunda El

Lanserades:1918
Estimerat pris fast:Erbjuds ej
Estimerat pris rörligt:47,31 öre/kWh inkl. moms (elområde 2)
Antal kunder:1500
Bindningstid:Ingen bindningstid eller uppsägningstid
Påslag:Uppgift saknas
Vårt Betyg:2,5

För- och nackdelar med Årsunda El

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • El från förnybara energislag levereras
 • Lättnavigerad webbplats
 • Få men bra kundomdömen
 • Information om driftstörningar lämnas

Nackdelar:

 • Fast elpris kan inte tecknas
 • Inga rabatt- eller kampanjkoder
 • Inga timpriser

Om Årsunda El

Bolaget Åsunda Eldistribution levererar el som produceras av Jämtkraft AB. Elen baseras till 100 % på el från skog och älvar i Jämtland, där vattenkraftsel svarar för hela 99 %. Årsunda El är en liten aktör på den svenska elmarknaden och bolaget omsättning det senaste räkenskapsåret uppgick till knappt 10 miljoner kronor, med bra rörelseresultat. Kunder kan välja el som har Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval. 

Priser för el

Årsunda Kraft levererar el till hela Sverige. Priserna skiljer sig åt för de olika elområdena.

Rörligt avtal

Årsunda Kraft erbjuder endast ett avtal med rörligt elpris. I priset ingår samtliga påslag och moms. Årsavgiften är 375 kr inkl. moms. Priser för de olika elområdena är:

 • Elområde 1: 42,33 öre/kWh
 • Elområde 2: 47,31 öre/kWh
 • Elområde 3: 158,01 öre/kWh
 • Elområde 4: 178,35 öre/kWh

Sätt att betala hos elbolaget

Hos Årsunda Kraft kan du betala på följande sätt:

 • E-faktura
 • Autogiro
 • Pappersfaktura

Kampanjer och rabatter

För närvarande finns inga kampanjer och rabattkoder för Årsunda Kraft.

Lättnavigerad webbplats

Webbplatsen är lättnavigerad och tydlig. Det är lätt att hitta information om aktuellt elavtal och aktuella priser. Ett plus är att det tydligt framgår hur priset skiljer sig åt för olika elområden. Det finns ingen sökfunktion, vilket kan saknas av kunder som inte direkt hittar det de letar efter.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, info@arsunda-kraft.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 026 – 29 08 54
Är det lätt att hitta adress?Ja, Hedkarbyvägen 22, 811 73 Årsunda

Hur du kontaktar kundtjänst

Det går att kontakta Kundtjänst hos Årsunda El på flera sätt:

 • Telefon
 • E-post
 • Besök på kontoret

Kontaktuppgifter till kundtjänst finns här. Kundtjänst nås mellan 07.30 och 14.00 måndag-fredag.

Driftinformation och felanmälan

På webbplatsen finns information om aktuella strömavbrott och andra driftstörningar lättillgängliga. För felanmälan kontaktas kundtjänst. För akut hjälp vid strömavbrott kan kunder ringa jourtelefon på nummer 0746-212586.

Elavtalen

Årsunda Kraft köper in el från Jämtkraft och distribuerar den vidare till sina kunder. Elen kommer till 100 % från förnyelsebara källor, främst vattenkraft, men även en liten andel vindkraft.

I nuläget erbjuds bara ett avtal med rörligt pris. Avtalet har ingen bindningstid eller uppsägningstid. För kunder som ska byta elbolag tar bytet ca 15 dagar. Det är därför bra att meddela om byte minst 15 dagar i förväg.

Kundomdömen

Det finns endast knappt en handfull recensioner om Årsunda Kraft på internet. De kunder som skrivit recensioner online om Årsunda Kraft ger positiva omdömen som gott bemötande och snabb hjälp. Någon hade önskat att hjälpen inte behövdes så ofta dock.

Vad vi tycker om Årsunda El

Årsunda El är en mycket liten aktör på svensk elmarknad. All el som säljs kommer från Jämtkraft. Den el som levereras består nästan uteslutande av vattenkraftsel. Bolagets moderbolag, Årsunda Kraft & Belysningsförening, är en ekonomisk förening med 1 600 medlemmar. Affärsidén för koncernen är att trygga försörjningen av el till kunder inom eget elnät.

Med hänsyn till det turbulenta läget på elmarknaden kan enbart rörligt elpris tecknas. Till skillnad från andra mindre elbolag tecknas inga avtal om timpris. De avtal som tecknas görs därför utan uppsägnings- och bindningstid.

På bolagets webbplats framgår inte att några satsningar på vind- och solkraft görs eller kommer att göras. Sannolikt görs sådana insatser hos samarbetspartnern Jämtkraft, som förutom vattenkraft även producerar el från vind- och solkraft samt biobränslen. Kunder har möjlighet att välja Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval, vilket garanterar att elen producerats med omtanke om miljö och natur.

Webbplatsen är lättnavigerad och avtalsvillkor presenteras tydligt.

Vi betraktar Årsunda El som en liten men pålitlig leverantör av el, där ett nära samarbete sker med den större energikoncernen Jämtkraft. El kan säljas utanför det egna närområdet men det är oklart vilken omfattningen av denna försäljning är oklar.

Antalet kundomdömen är få, men genomgående ges bra betyg.