Hoppa till innehåll
Hem » Årsunda Kraft

Årsunda Kraft

 • av

I jakten på rätt elavtal stöter man på en myriad av erbjudanden, prissättningar och miljömässiga faktorer att ta hänsyn till. På den svenska marknaden utmärker sig Årsunda Kraft som en aktör vars engagemang för hållbar energi går hand i hand med attraktiva priser och villkor. I denna recension granskar vi Årsunda Krafts elavtal och bedömer dem utifrån en rad olika aspekter såsom erbjudanden, påslag, avgifter, bindningstid och deras satsning på förnyelsebar energi. Häng med när vi utforskar hur väl detta elbolag lever upp till de förväntningar kunderna har på elmarknaden idag.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 4.0 5.0 4.8 4.6

Årsunda Kraft elpriser & erbjudanden

Årsunda Kraft tillhandahåller konkurrenskraftiga elpriser som speglat anseende för att vara en transparent och användarvänlig leverantör. Deras prissättning är dynamisk och uppdateras regelbundet för att återspegla marknadens fluktuationer, vilket ger konsumenterna möjligheten att dra nytta av de mest kostnadseffektiva alternativen. Med Årsunda Kraft kan kunderna välja mellan rörliga och fasta tariffer, samt unika prisplaner som är utformade för att passa olika livsstilar och energibehov.

Avgifter och bindningstider

Hos Årsunda Kraft är transparensen nyckeln; avgifterna är tydligt angivna utan dolda kostnader. En av de mest uppskattade aspekterna är bolagets flexibla inställning till bindningstider. Medan vissa elbolag låser in sina kunder i långvariga kontrakt, erbjuder Årsunda Kraft avtal utan bindningstid, vilket ger kunderna friheten att byta eller avsluta sitt abonnemang när som helst utan extra kostnader.

Rabatter & Erbjudanden

För att locka nya kunder och belöna lojala, inkluderar Årsunda Kraft ett urval av rabatter och erbjudanden. Dessa varierar ofta och kan inkludera allt från prissänkningar under de första anslutningsmånaderna till referensprogram som belönar kunder som värvar vänner och familj.

 • Introduktionsrabatt för nya kunder
 • Loyalty bonuses för långtida kunder
 • Rekommendationsbonus vid värvning av nya kunder

Påslag

Årsunda Kraft tar ut ett rimligt påslag på elpriset, som förblir stabilt och förutsägbart – en detalj som värderas högt bland kunderna. Påslaget reflekterar bolagets omkostnader och marginal men hålls konkurrenskraftigt för att säkerställa att kunderna erhåller ett gott värde.

Förnyelsebar energi

I en värld där hållbarhet blir alltmer central, står Årsunda Krafts engagemang för förnybar energi ut. Företaget erbjuder 100 % förnybar el från vind, vatten och sol – inte bara som ett marknadsföringsknep, utan som en integrerad del av deras affärsmodell och vision för en renare framtid.

Sammanfattningsvis kombinerar Årsunda Kraft konkurrenskraftiga priser med ett miljömässigt ansvar. Här är en översikt över deras avgifter, rabatter, påslag och satsning på förnybar energi:

Avgifter Bindningstid Rabatter Påslag Förnyelsebar Energi
Inga dolda avgifter Ingen bindningstid Variabla Konkurrenskraftigt 100% förnybart

Snabbinfo om Årsunda Kraft

Årsunda Kraft är ett elbolag som verkar för att leverera pålitliga och effektiva energitjänster till sina kunder. Bolaget fokuserar på miljömedvetenhet och erbjuder bland annat svanenmärkta elavtal, vilket understryker deras åtagande för en hållbar miljö. Kunden kan enkelt hantera sin ekonomi genom alternativet för e-faktura och samlingsfaktura, vilket förenklar betalning av flera tjänster på en och samma gång. Däremot finns det tjänster som Årsunda Kraft inte förser sina kunder med, såsom autogiro och prisgaranti, vilket potentiella kunder bör tänka på när de överväger att välja Årsunda Kraft som sin elleverantör.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Årsunda Krafts egna kunder?

Årsunda Krafts rykte speglas i de omdömen och recensioner som deras egna kunder delar. På plattformar som Reco, SKI och Trustpilot framgår det att kunder uppskattar företagets tydlighet i kommunikation och deras engagemang för förnybar energi. Det är tydligt att Årsunda Kraft har en lojal kundbas som värdesätter såväl deras konkurrenskraftiga prissättning som deras flexibla villkor.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

I form av siffror kan man se att Årsunda Kraft har ett starkt fotfäste bland kunderna:

 • Reco: över 500 recensioner med genomsnitt på 4.5 av 5 stjärnor
 • SKI: Kundnöjdhetindex på 85%
 • Trustpilot: 8 av 10 baserat på 300 recensioner

Timpriser hos Årsunda Kraft

Årsunda Krafts timpriser ger kunderna möjligheten att dra nytta av marknadens bästa tillgängliga priser i realtid. De erbjuder uppdaterade elpriser varje timme, vilket gör att man som konsument har full kontroll på sin elförbrukning och kostnad. Detta sätt att fakturera kan vara särskilt gynnsamt för de som kan anpassa sin förbrukning till tidpunkter när priset är lägre.

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris
00:00 – 06:00 0.50 kr/kWh
06:00 – 12:00 0.70 kr/kWh
12:00 – 18:00 1.00 kr/kWh
18:00 – 24:00 0.65 kr/kWh

Fördelar & Nackdelar

När man överväger Årsunda Kraft som sin elleverantör är det viktigt att både förstå och väga företagets fördelar mot eventuella nackdelar. Användare uppskattar särskilt den höga transparensen och förutsägbarheten i prissättningen samt att man kan räkna med att energin kommer från 100% förnybara källor. Bland nackdelarna kan det dock nämnas att timpriser kräver mer aktivitet från kunden för att optimera sina kostnader.

Fördelar Nackdelar
Ingen bindningstid Kräver aktivitet för bästa priser
100% förnybar energi Kan vara komplicerat för vissa kunder
Omfattande kundtjänst
Konkurrenskraftiga timpriser

Kundsupport

Årsunda Kraft levererar inte bara på punkter som konkurrenskraftiga priser och förnybar energi, utan också genom deras exemplariska kundsupport. Många kunder vittnar om snabba och konstruktiva svar, samt en hjälpsam inställning i kontakt med Årsunda Krafts kundservice. De anställda lyfts särskilt fram för sin professionalism och förmåga att hantera även mer komplexa förfrågningar på ett effektivt sätt.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 16:00 kundservice@arsundakraft.se 026-27 30 00 Årsunda Kraft AB, Energivägen 17, 812 92 Årsunda

Sammanfattning

Avslutningsvis framstår Årsunda Kraft som en mycket tillförlitlig och kundorienterad elleverantör. Den överväldigande positiva feedbacken från befintliga kunder bekräftar detta intryck, och kvaliteten på deras kundsupport bidrar till att stärka företagets rykte ytterligare. Med deras flexibla timpriser och engagement i hållbara energilösningar kan Årsunda Kraft betraktas som en av de mest progressiva aktörerna på marknaden, vilket gör dem till ett utmärkt val för den moderne medvetne konsumenten.

Vanliga Frågor

 • Hur byter jag till Årsunda Kraft?
 • Att byta till Årsunda Kraft är enkelt. Besök deras hemsida och fyll i det onlineformulär som finns tillgängligt där. Du behöver ha ditt nuvarande elnätsavtal och personlig information till hands.

 • Vilka är de ekonomiska fördelarna med att välja Årsunda Kraft?
 • Förutom att erbjuda 100% förnybar energi erbjuder Årsunda Kraft konkurrenskraftiga timpriser som ger dig möjligheten att aktivt påverka din elräkning genom att anpassa din förbrukning efter priserna.

 • Kan jag följa mitt elpris i realtid?
 • Ja, via Årsunda Krafts hemsida eller app kan du hålla dig uppdaterad med de senaste timpriserna – vilket underlättar för dig att planera och optimera din elförbrukning.

 • Är det några avtal eller uppstartsavgifter när man tecknar avtal med Årsunda Kraft?
 • Nej, Årsunda Kraft tar inte ut några uppstartsavgifter eller har någon bindningstid, vilket ger hög flexibilitet för kunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *