Hoppa till innehåll

Åsele Kraft

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Fakta om Åsele Kraft

Lanserades:1914
Estimerat pris fast:Erbjuds ej i nuläget
Estimerat pris rörligt:62,0 öre/kWh exklusive moms
Antal kunder:1600
Bindningstid:Tre månaders uppsägningstid
Påslag:4,0 öre/kWh
Vårt Betyg:2,5

För- och nackdelar med Åsele Kraft

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Bra kundomdömen
 • Information om driftstörningar lämnas
 • Lättnavigerad och tydlig webbplats

Nackdelar:

 • Fast elpris kan inte tecknas
 • Endast elleveranser till närområdet
 • Inga rabatt- eller kampanjkoder erbjuds

Om Åsele Kraft

Åsele Kraft är en mycket liten aktör på den svenska energimarknaden. Enligt den senaste årsredovisningen begränsar sig omsättningen till 13 miljoner kronor. Bolaget lämnar ett bra överskott i förhållande till sin omsättning. Elhandelsbolaget säljer enbart el till kunder inom det egna elnätet. Antalet kunder är cirka 1 600. Åsele Kraft driver två stycken mindre vattenkraftstationer. 

Elpriser 

Åsele Kraft säljer bara el inom delar av Åsele kommun i elområde 2. På grund av osäkerheten på elmarknaden erbjuds i dagsläget (september 2022) endast ett slags avtal, Börsprisavtal. De kunder som inte tecknat något avtal får anvisningspris med ett högre påslag.

Börsprisavtal

Aktuellt pris för augusti 2022 är 62,0 öre/kWh exklusive moms. Årsavgift 300 kr exklusive moms tillkommer.

Jämförelsepriser för Börsprisavtal, inklusive moms och årsavgift:

 • 2000 kWh/år: 96,25 öre/kWh 
 • 5000 kWh/år: 85,00 öre/kWh
 • 20 000 kWh/år: 79,38 öre/kWh

Betalningsalternativ hos Åsele Kraft

Det finns ingen sammanställning av betalningsalternativ på webbplatsen. Men vad det verkar kan du betala på följande sätt hos Åsele Kraft:

 • E-faktura
 • Autogiro
 • Pappersfaktura

Kampanjer och rabattkoder

För närvarande finns inga kampanjer och rabattkoder för Åsele Kraft.

Webbplats

Webbplatsen är tydlig och lättnavigerad. Det är lätt att hitta information om aktuella elavtal och de priser som gäller just nu. Det går snabbt att få en överblick över vad elpriset består av. Webbplatsen har en sökfunktion och kunder kan logga in på Mina Sidor för att se sin förbrukning, fakturor, avtal med mera.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Nej
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0941 – 100 03
Är det lätt att hitta adress?Ja, ÅSELE ELNÄT ABCentralgatan 31919 31 ÅSELE

Kundservice

Det går att kontakta kundservice hos Åsele Kraft på följande:

 • Telefon
 • E-post

För att komma till kundservice kontaktuppgifter klickar du här.

Driftinformation och felanmälan

Det är lätt att hitta information om planerade och akuta strömavbrott på webbplatsen här. Felanmälan görs på telefon 0941-10466.

Elavtalen

På grund av oron på elmarknaden i Europa, med svängande och ofta höga priser, erbjuder Åsele Kraft för närvarande endast ett elavtal, Börsprisavtal. Det är ett avtal med rörligt pris som baseras på den nordiska elbörsens spotpriser. Priset ändras varje månad och sätts i efterhand. Ömsesidig uppsägningstid på tre månader vid byte till annan elleverantör. 

Kundomdömen

På internet finns endast ett par recensioner av Åsele Kraft. De ger högsta betyg med omdömet bra bemötande samt snabb och professionell hjälp.

Vårt omdöme om Åsele Kraft

Åsele Kraft driver en begränsad verksamhet. I första hand ansvarar koncernen som Åsele Kraft ingår i för elnät i delar av kommunen Åsele. Leveranser av el sker enbart till kunder inom det egna elnätet. Vi kan inte bedöma hur leveranserna av el fördelar sig på olika energislag. Med tanke på Åseles geografiska läge och att bolaget ansvarar för två vattenkraftstationer, utgår vi ifrån att vattenkraftsel dominerar. Några uppgifter om miljömärkning med mera framgår inte av bolagets webbsida.

Liksom hos många andra elbolag kan endast rörliga elpriser tecknas i nuläget. Kunderna har antingen anvisningspris eller så kallat “Börsprisavtal”. Priserna i båda avtalen sätts månadsvis i efterhand och bestäms av elpriset på den nordiska elbörsen. 

Några uppgifter om leveranser av el från vind eller sol finns inte. Det framgår inte heller från webbsidan om några satsningar görs på laddstolpar för elbilar.

Åsele Kraft har en tydlig webbsida vad avser priser och villkor för el. Nätavgifter är också tydliga och detaljerade. Det man kan önska sig av webbplatsen är något tydligare information om ursprungsmärkning av el med mera.

Vi bedömer bolaget som en liten men stabil leverantör, som helt och hållet har fokus på sin lokala marknad. 

Endast ett fåtal kundomdömen finns. De ger bra betyg på bland annat service och bemötande.