Hoppa till innehåll
Hem » Dalakraft

Dalakraft

 • av

När det gäller att välja rätt elbolag står många svenska konsumenter inför beslutet med en mix av förhoppningar och osäkerhet. Det är här Dalakraft gör entré, känt för sitt lokala fokus och hållbarhetsetos. Ett elbolag som strävar efter att leverera mer än bara energi till sina kunder, ger Dalakraft löften om konkurrenskraftiga priser och transparenta avtal. I det här omdömet tar vi en närmare titt på vad Dalakraft faktiskt erbjuder när det kommer till erbjudanden, prissättning och miljömässiga åtaganden. Vårt granskande öga har även noterat bolagets engagemang för förnybar energi, vilket inte bara påverkar plånboken utan även vår planet.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Dalakraft elpriser & erbjudanden

Med ett förkastande av dolda kostnader och ovälkomna överraskningar på fakturan, positionerar Dalakraft sig som ett transparent alternativ på marknaden. Kunder hos Dalakraft får tillgång till konkurrenskraftiga rörliga och fasta elpriser, med möjligheten att välja den modell som passar deras konsumtionsmönster bäst. Priserna är knutna till marknadsvärdet vilket gör att konsumenten kan dra nytta av prisnedgångar på energimarknaden under gynnsamma perioder.

Avgifter och bindningstider

Dalakraft skiljer sig från mängden genom avsaknaden av onödiga avgifter och lockperioder. De erbjuder en transparent prisbild där kunden tydligt kan se vad varje krona går till. Bindningstiderna är flexibla, vilket gör att du som kund har friheten att byta eller förändra ditt avtal beroende av din situation utan att oroa dig för dolda kostnader.

Rabatter & Erbjudanden

I strävandet efter att erbjuda värde utöver den grundläggande el-tjänsten, presenterar Dalakraft tidsbegränsade kampanjer och långsiktigt värdefulla rabatter för sina kunder. Nedan finner du en lista över några av de nuvarande erbjudandena:

 • Nykomlingsrabatt – Första månaden gratis till nya kunder.
 • Långtidskundsbonus – Lojalitetsprogram som belönar långvariga kunder.
 • Gröna initiativrabatter – Incitament för kunder som väljer förnybar energi.

Påslag

Dalakrafts påslag är konkurrenskraftiga och indikerar företagets engagemang för att ge en ärlig deal. Påslaget reflekterar administration och inköpskostnader, och är fastställt på ett transparent sätt så att kunderna kan känna sig säkra på ATT DET INTE TILLKOMMER några oväntade kostnader.

Förnyelsebar energi

Dalakraft står i framkant när det kommer till förnyelsebar energi och erbjuder 100% grön el som standard i alla deras avtal. Genom investeringar i sol-, vind- och vattenkraft visar Dalakraft tydligt att de inte bara fokuserar på att bidra till en grönare framtid, utan att de gör det med handlingskraft och innovation.

Fakturaavgift Bindningstid Påslag per kWh % Förnybar Energi
Ingen 0-12 månader Konkurrenskraftigt 100%
Rabatter tillgängliga för långvariga kunder samt de som stödjer grön el.

Snabbinfo om Dalakraft

Dalakraft är en svensk elhandelsföretag som erbjuder hållbara energilösningar till privatpersoner och företag. De fokuserar på att leverera miljövänlig el och strävar efter att bidra till en mer hållbar utveckling. Med en stark lokal närvaro är de väl förankrade i Dalarna, och deras tjänster speglar en hållbar och ansvarsfull energiåtgärd.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Dalakrafts egna kunder?

Dalakrafts engagemang för transparens och konkurrenskraftiga priser reflekteras även i deras kundomdömen. Med recensioner insamlade från plattformar som Reco, Svenskt Kvalitetsindex (SKI), och Trustpilot, framkommer en bild av ett elbolag som värderas högt av sina kunder. Kommentarer om snabb och vänlig kundservice tillsammans med uppskattning för tydliga avtal och ekonomiska fördelar genomsyrar omdömena.

 • Reco: 4.5 av 5 stjärnor – baserat på 500+ recensioner
 • SKI: Övergripande kundnöjdhet index på 75/100 – baserat på 300+ intervjuer
 • Trustpilot: 4.2 av 5 stjärnor – baserat på 250+ recensioner

Timpriser hos Dalakraft

Hos Dalakraft finns det möjlighet att utnyttja timpriser, vilket är perfekt för den medvetna konsumenten som kan och vill anpassa sin elanvändning efter de mest förmånliga tiderna. Timpriserna baseras på nordisk elbörs och kunder ges regelbundet uppdateringar för att kunna planera sin användning. Att utnyttja dessa priser kan leda till betydande besparingar över tid.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på Dygnet Genomsnittligt Timpris (öre/kWh)
00:00 – 07:00 Uppdateras dagligen
07:01 – 19:00 Uppdateras dagligen
19:01 – 23:59 Uppdateras dagligen
Notera: Priserna varierar beroende på marknadsvärdet

Fördelar & Nackdelar

Att välja Dalakraft som din elleverantör kommer med både fördelar och nackdelar. En av de stora fördelarna är företagets huvudsakliga satsning på förnyelsebar energi samt deras transparenta prissättningsmodell. Nackdelarna kan uppstå vid marknadsprisers fluktuationer, vilket kan påverka de rörliga priserna negativt. Det är därför viktigt att alla potentiella kunder väger in både positiva och negativa aspekter innan de fattar ett beslut.

Fördelar Nackdelar
100% Förnyelsebar Energi Priset kan öka vid hög efterfrågan
Transparent prisbild Tillgängligheten av timpriser kräver aktiv förvaltning
Inga dolda avgifter
Flexibla bindningstider
Konkurrenskraftiga kampanjer och rabatter

Kundsupport

Dalakrafts kundsupport är ofta belyst som en av de starkare punkterna i kundomdömen. Kunder vittnar om snabba och hjälpsamma svar, samt en förmåga hos supporten att hantera frågor på ett professionellt och effektivt sätt. Dalakrafts målsättning är att alltid vara tillgängliga och ge service av högsta kvalité till sina kunder, vilket också återspeglas i deras generösa öppettider.

Service Information
Öppettider Måndag – Fredag: 08:00 – 20:00
E-post kundservice@dalakraft.se
Telefonnummer 0243-688 75
Adress Dalakraft AB, Box 123, 781 22 Borlänge

Sammanfattning

I det stora hela framstår Dalakraft som en modern och pålitlig elleverantör med ett tydligt fokus på förnyelsebar energi och transparent prissättning. De erbjuder sina kunder möjligheter till kostnadsbesparingar genom variabla timpriser och skräddarsydd kundservice. Trots vissa nackdelar, såsom prisfluktuationer beroende på marknadsvärde, märks det ett starkt kundcentrerat fokus. Det breda utbudet av elavtal och den tillmötesgående servicepersonalen understryker bolagets dedikation till sina kunders behov och miljön.

Vanliga Frågor

 • Kan jag följa mitt energiförbrukning i realtid?
 • Ja, Dalakraft erbjuder smarta lösningar som gör det möjligt för dig att följa din förbrukning i realtid via deras app eller hemsida.

 • Vad händer om jag flyttar?
 • Du har möjlighet att enkelt flytta ditt elavtal till den nya adressen genom att kontakta Dalakrafts kundservice.

 • Hur fungerar bindningstiden hos Dalakraft?
 • Dalakraft erbjuder flexibla bindningstider, där vissa avtal är helt utan bindningstid, vilket ger dig frihet att byta leverantör utan extra avgifter om du skulle hitta ett mer förmånligt alternativ.

 • Inkluderar alla Dalakrafts elavtal 100% förnyelsebar energi?
 • Ja, oavsett vilket avtal du väljer hos Dalakraft så kommer din el alltid att vara 100% förnyelsebar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *