Hoppa till innehåll
Hem » Fortum

Fortum

 • av

I det svenska energimarknadslandskapet utmärker sig Fortum som en viktig spelare, känd för att leverera elektricitet till hushåll och företag över hela landet. Med ett öga för miljön och en strategi som betonar hållbarhet är Fortum inte bara en leverantör av el utan också en visionär inom förnybar energi. Granskningen här syftar till att ge en detaljerad bild av vad kunder kan förvänta sig när det kommer till erbjudanden, prissättning och tjänstens sammanlagda värde. Låt oss dyka djupare in i vad Fortum faktiskt erbjuder och gradera de olika aspekterna av deras service för att se hur väl de står sig i jämförelse med branschstandarderna.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Fortum elpriser & erbjudanden

För kunder som är på jakten efter konkurrenskraftiga priser, framstår Fortum som en attraktiv aktör. Elbolagets prissättning är flexibel med olika abonnemang passande både små och stora hushåll. Deras priser speglar marknadens rörligheter men också deras engagemang för att tillhandahålla ekonomiskt tilltalande lösningar.

Avgifter och bindningstider

Fortums avtal karaktäriseras av transparens med avseende på avgifter och bindningstider. Med muligheter för både fasta och rörliga kontrakt, möjliggör Fortum för konsumenter att välja planer baserade på individuella behov. De flesta av deras kontrakt kommer med en överkomlig månadsavgift och tydligt angivna villkor för bindningstid.

Rabatter & Erbjudanden

Att driva på långsiktiga kundrelationer verkar vara centralt i Fortums affärsfilosofi, vilket framgår av deras rabatter och erbjudanden. Kunder kan ofta dra nytta av kampanjer som minskar den totala kostnaden och incentiverar miljövänliga val.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Säsongserbjudanden med extra förmånliga priser
 • Loyalty-program för återkommande kunder
 • Rabatterat pris vid längre bindningstider

Påslag

Fortum applicerar ett påslag på elpriset som varierar beroende på val av abonnemang. Påslaget är dock konkurrenskraftigt och ligger ofta under genomsnittet, vilket gör bolaget till en fördelaktig leverantör för prismedvetna konsumenter.

Förnyelsebar energi

Med en hållbar framtid i sikte satsar Fortum starkt på förnyelsebar energi. Deras produktportfölj inkluderar 100% förnyelsebar el främst från vatten- och vindkraft, något som inte bara gynnar miljön utan även ger kunden ett grönare samvete.

Avgifter Bindningstider Rabatter Påslag Förnyelsebar energi
Överkomliga månadsavgifter Tydligen definierade villkor Olika kampanjerbjudanden Konkurrenskraftiga nivåer 100% förnyelsebart

Snabbinfo om Fortum

För dig som söker ett pålitligt och innovativt elbolag erbjuder Fortum en rad tjänster för att möta dina energibehov. Med fokus på hållbarhet och kundnöjdhet, säkerställer företaget en konstant tillförsel av ren energi samtidigt som de ser till att deras servicealternativ är bekväma och användarvänliga. Oavsett om du föredrar elektroniska lösningar som e-faktura eller traditionella metoder som pappersfaktura, har Fortum alternativet för dig. Dessutom strävar de efter att erbjuda miljömärkta elavtal och flexibla betalningslösningar för att göra din vardag enklare.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Fortums egna kunder?

Kundnöjdheten hos Fortum är hög, vilket speglas i deras betyg och omdömen på flera oberoende plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. På dessa sajter delar verkliga kunder sina erfarenheter och åsikter om Fortum, vilket ger en transparent bild av företagets service och produkter. Många framhäver deras utmärkta kundtjänst, pålitliga leveranser och deras bidrag till en mer hållbar energiförsörjning.

 • Reco.se: 4 av 5 stjärnor (baserat på 300 recensioner)
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Toppplatsering inom kategorin elhandel
 • Trustpilot: 3.9 av 5 stjärnor (baserat på 500 recensioner)

Timpriser hos Fortum

Fortums timpriser är dynamiska och anpassade efter den rådande situationen på elmarknaden, vilket innebär att de kan variera från timme till timme. Detta system gynnar konsumenter som har möjligheten att anpassa sin elanvändning till tider då priserna är lägre. Fortums webbplats och mobilapp erbjuder användarvänliga funktioner för att övervaka dessa priser i realtid.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
Morgon (07:00 – 10:00) Varierande
Dag (10:00 – 17:00) Varierande
Kväll (17:00 – 20:00) Varierande
Natt (20:00 – 07:00) Varierande

Fördelar & Nackdelar

Fortum erbjuder en mängd fördelar för den miljömedvetne och prismedvetne kunden men liksom med alla tjänster finns det också nackdelar att överväga. Deras engagemang för förnybar energi och goda kundservice är tydliga pluspunkter. Nackdelarna kan inkludera att de dynamiska timpriserna kräver en aktiv anpassning av elförbrukningen för maximal besparing.

Fördelar Nackdelar
Transparanta och konkurrenskraftiga priser Kräver aktiv förbrukningsanpassning för att optimera kostnader
Hållbara energikällor Priser kan variara signifikant med den rörliga prisplanen
Övervakning och kontroll av priser via app Mindre förutsägbara månadskostnader med timpriser
God kundservice med höga betyg Limited offers for fixed-rate contracts during high-volatility periods

Kundsupport

Fortums kundsupport är en av de starkaste punkterna som nämns i kundernas recensioner. De är kända för att vara lyhörda och hjälpsamma, vilket gör att kunderna kan känna sig säkra även vid eventuella frågor eller problem. Med en välutbildad kundtjänst, som är lättillgänglig via olika kommunikationsvägar, är det en av de mest pålitliga aspekterna av Fortums tjänster.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Mån-Fre: 08:00-18:00 kundservice@fortum.se 020-46 00 Fortum Sverige AB, 105 17 Stockholm

Sammanfattning

För den svenska elanvändaren som söker en tillförlitlig, hållbar och dynamisk energileverantör, framstår Fortum som ett klokt val. Företaget får genomgående goda betyg i kundrecensioner och dess engagemang för att förse marknaden med förnybar energi har mottagits väl. Tempot och fluktuationerna i de dynamiska priserna kan kräva något mer av kunden, men å andra sidan ligger även möjligheten att göra ekonomiska besparingar genom aktivt val. Kundsupporten är utmärkt och bidrar starkt till den positiva bilden av Fortum som en ansvarsfull och kundorienterad organisation.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag följa med i de dynamiska priserna?
  • Genom att använda Fortums mobilapp eller genom att logga in på Min Sida på deras webbplats.
 • Kan jag få ett fast pris hos Fortum?
  • Ja, Fortum erbjuder även fastpriskontrakt, dock kan tillgängligheten variera beroende på marknadsläget.
 • Vilken typ av energikällor använder Fortum i sin elproduktion?
  • Fortum fokuserar på hållbara och förnybara energikällor såsom vattenkraft, vindkraft och solenergi.
 • Hur bra är Fortums kundservice rankad av dess användare?
  • Fortum har fått höga betyg för sin kundservice i oberoende kundrecensioner på sajter som Reco och Trustpilot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *