Hoppa till innehåll

Gävle Energi

Gävle Energi ägs av kommunen och har ett brett uppdrag med ansvar för elnät, elhandel, bredband, fjärrvärme med mera. Gävle Energi Elhandel ägs indirekt av kommunerna Gävle och Söderhamn. Gävle Energi är nätägare med ett koncessionsområde som omfattar större delen av Gävle kommun.

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Fakta om Gävle Energi

Lanserades:1892
Estimerat pris fast:Erbjuder inte fast pris
Estimerat pris rörligt:325,41 öre/kWh (elområde 3)
Antal kunder:cirka 41 000
Bindningstid:Inte aktuellt
Påslag:3,92 öre/kWh för rörligt timpris, inget påslag för rörligt pris
Vårt Betyg:3,7

För- och nackdelar med Gävle Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Rörligt timpris erbjuds
 • Information om driftstörningar
 • Bra webbplats
 • El från förnybara energislag kan väljas

Nackdelar:

 • Avtal med fast pris kan inte tecknas
 • Inga rabatt- eller kampanjkoder

Om Gävle Energi

Gävle Energi är en relativt stor energikoncern med en omsättning det senaste räkenskapsåret på över 1,1 miljarder kronor. Elhandel svarar för cirka 30 % av omsättningen, eller 320 miljoner kronor. Den el som säljs är till 100 % förnybar och fördelar sig på vattenkraft (41 %), vindkraft (13 %) och bioenergi (46 %)

Tid som behövs: 5 minuter.

Så kommer du igång med elbolaget

 1. Gå in här för att jämföra Gävle Energi mot alla elbolag i Sverige.

 2. Sortera efter dina preferenser (elpris eller kundomdöme).

 3. Välj det elbolag som visas högst upp.

 4. Gå vidare till elleverantören & teckna ett nytt elavtal på nätet.

Rörligt elpris och timpris

Gävle Energi erbjuder elavtal med antingen rörligt pris eller rörligt timpris. Det rörliga priset estimeras till 325,41 öre/kWh för elområde 3 där största delen av Gävle kommun ligger. För det rörliga timpriset tillkommer ett påslag men inte för det vanliga rörliga priset.

Inget fast pris

Gävle Energi har valt att pausa sitt erbjudande om fast pris. Anledningen är det instabila läget på elmarknaden (hösten 2022).

Betalningsalternativ

Det finns flera olika betalningssätt hos Gävle Energi:

 • Autogiro
 • E-faktura
 • Webbfaktura i Mina sidor

Kampanjer och rabattkoder

Det finns just nu inga kampanjer eller rabatter att ta del av hos Gävle Energi.

Mycket bra webbplats

Gävle Energi har en mycket väl utformad och lättillgänglig webbplats. Bolaget har flera olika verksamhetsområden, men det är enkelt att hitta allt som handlar om elhandel. Sökfunktionen verkar hitta det man letar efter.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice@gavleenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 026 – 17 85 75
Är det lätt att hitta adress?Ja, Förrådsgatan 6, 803 09 Gävle

Kundtjänst

Det går att kontakta kundtjänst hos Gävle Energi på flera sätt:

 • Telefon
 • Kontaktformulär på webbplatsen
 • Besök på kontoret i Gävle

Driftinformation och felanmälan

Information om strömavbrott och andra störningar finns direkt på första sidan. Där kan man se hur många driftavbrott som är aktuella och status för dem. Felanmälan gör man till ett särskilt nummer. Det finns dock ingen information om hur den telefonen är bemannad över dygnet.

Bara förnybar el

Elen som Gävle Energi säljer kommer till 100 % från förnybara källor. Bolaget säkerställer detta genom att köpa ursprungsgarantier.

Blandade kundomdömen

Gävle Energi har en omfattande verksamhet och flera av omdömena och recensionerna på olika sajter handlar om andra saker än elhandel. De får både höga och låga betyg så snittet är medelmåttigt.

Vårt omdöme om Gävle Energi

Gävle Energi har fokus på att leverera miljövänlig el. Alla leveranser av el är fossilfria. Koncernen har samarbete med BillerudKorsnäs som producerar el vid kraftvärmeverket där det eldas med biobränsle från skog som råvara. Gävle Energi äger sju vattenkraftverk som ligger utmed Gavleån. Förutsättningarna är därmed goda för att leverera fossilfri och lokalproducerad el.

Elhandelsbolaget tecknar för närvarande inga avtal med fasta elpriser. Förutom sedvanligt rörligt elpris kan timpris erbjudas, vilket gör det möjligt för kunder att fördela sin energiförbrukning på ett ekonomiskt sätt över dygnets timmar. 

Gävle Energi stödjer utvecklingen av solenergi. Mikroproducenter kan kopplas in på elnätet och elhandelsbolaget köper överskottsel. Bolaget har investerat i ett stort antal publika laddplatser för elbilar. Dessutom säljer bolaget laddboxar.

På bolagets webbplats finns en mängd information om koncernens verksamhet. Uppgifter om priser och villkor vid köp av el är tydliga.

Vi ser Gävle Energi som en betydande energikoncern med stort fokus på förnybara energikällor. Elhandelsbolaget har förutsättningar att leverera el även utanför sitt lokala område.

Det finns ett antal kundomdömen om bolaget. Betygen är blandade och rör inte alltid elhandel. 

Vanliga frågor

Kan jag teckna ett elavtal med Gävle Energi även om jag inte bor i Gävle?

Ja, du kan teckna ett elavtal med Gävle Energi oavsett var i Sverige du bor. Priserna skiljer sig dock mellan olika elområden.

Kan alla kunder få timpris?

Du måste ha en elmätare som är anpassad för timavläsning för att kunna få timpris. Kontakta ditt elnätsbolag för att få en sådan installerad.