Hoppa till innehåll
Hem » Göta Energi

Göta Energi

 • av

I den alltmer elektrifierade vardagen är valet av elbolag en av de större besluten många av oss står inför. Göta Energi har länge varit en aktör på den svenska energimarknaden, känt för deras anpassningsbara lösningar och engagemang för förnybar energi. Så hur staplar de sig mot konkurrensen? I denna recension kommer vi att djupdyka i vad Göta Energi har att erbjuda, från deras prissättning och påslag till deras förnybara elalternativ och kundservice. Vårt mål är att ge dig en omfattande och opartisk överblick så att du kan göra ett informerat val när det gäller din elkonsumtion.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Göta Energi elpriser & erbjudanden

Göta Energi är välkänt för att erbjuda konkurrenskraftiga elpriser som är anpassade för att möta kundernas behov. Deras prissättning är transparent, vilket ger kunden möjlighet att enkelt förstå och jämföra de olika elpriserna. Elbolagets prisstruktur är flexibel och beroende av aktuella marknadsförhållanden, vilket betyder att priserna kan variera. För kunder som värderar stabilitet erbjuder de även fasta prisavtal som skyddar mot prisfluktuationer under bindningstiden.

Avgifter och bindningstider

Göta Energi strävar efter öppenhet med sina avgifter och bindningstider. De har en rättvis prisplan som innefattar en fast månadsavgift samt en rörlig del baserad på förbrukning. Detaljer om bindningstider varierar beroende på valt elavtal men är generellt sett flexibla, med alternativ från ingen bindningstid till längre avtal för de som föredrar ett långsiktigt åtagande för att säkra sitt elpris.

Rabatter & Erbjudanden

Att spara pengar är viktigt för de flesta hushåll och Göta Energi presenterar ett sortiment av rabatter och erbjudanden för nya och befintliga kunder. Deras erbjudanden är skräddarsydda för att belöna lojala kunder och locka till sig nya. Här är några exempel:

 • Introduktionsrabatt för nya kunder
 • Kundlojalitetsprogram med progressiva rabatter
 • Rekommendationsbonus när du värvat vänner och familj

Påslag

Påslaget representerar den kostnad som elbolaget tar ut utöver inköpspriset för el för att täcka sina omkostnader och eventuell vinst. Göta Energis påslag är konkurrenskraftigt och strukturerat för att vara rättvist för konsumenten, med syftet att bibehålla en hög nivå av service och kundtillfredsställelse.

Förnyelsebar energi

Göta Energi är starkt engagerade i förnyelsebar energi, och erbjuder 100% grön el från sol, vind och vatten. Detta går hand i hand med företagets ambition att bidra till en mer hållbar framtid och ge sina kunder möjlighet att vara en del av övergången till förnyelsebara energilösningar.

Avgifter Bindningstid Rabatter Påslag Förnyelsebar energi
Fasta månadsavgifter & rörlig del baserat på förbrukning Från ingen bindningstid till långa prisavtal Introduktionsrabatt, lojalitetsprogram, rekommendationsbonus Konkurrenskraftigt påslag för service och kvalitet 100% grön el från förnybara källor

Snabbinfo om Göta Energi

Göta Energi står ut som en pålitlig leverantör av el tjänster, med fokus på att tillhandahålla miljövänliga och ekonomiska lösningar för sina kunder. De är kända för att erbjuda flera alternativ som förenklar hanteringen av elräkningar och bidrar till en mer hållbar energiförbrukning. Dock erbjuder de inte alla tjänster som kan efterfrågas på marknaden.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Göta Energis egna kunder?

Kundomdömen om Göta Energi på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot tenderar att framhäva bolagets förmåga att leverera konkurrenskraftiga priser i kombination med utmärkt kundservice. Många recensenter betonar även uppskattningen för företagets miljövänliga elalternativ. Göta Energis engagemang för förnybar energi verkar vara en avgörande faktor för ett antal miljömedvetna konsumenter.

Antalet recensioner:

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

 • Reco: Över 300 recensioner med ett genomsnittsbetyg på 4.5 av 5
 • SKI: Starkt kundnöjdhetsindex de senaste åren
 • Trustpilot: Mer än 200 recensioner med en rating av 4 av 5 stjärnor

Timpriser hos Göta Energi

Göta Energi erbjuder sina kunder möjligheten att välja timpriser, vilket innebär att de betalar för sin elanvändning baserat på timvis marknadspris. Detta kan vara ett ekonomiskt alternativ för de som kan anpassa sin elförbrukning till tider på dygnet då priserna är lägre. Detaljerad information om aktuella timpriser finns tillgänglig för konsumenter som önskar planera sin förbrukning på ett effektivt sätt.

Morgon (06-10) Dag (10-18) Kväll (18-22) Natt (22-06)
XX öre/kWh XX öre/kWh XX öre/kWh XX öre/kWh

Fördelar & Nackdelar

Göta Energi är känt för att erbjuda personlig service och anpassade lösningar för sina kunder. Tack vare deras fokus på förnybara energikällor, kan kunderna bidra till en hållbar framtid samtidigt som de får en pålitlig elleverans. Dock kan timprissättning och prisfluktuationer på elmarknaden vara en nackdel för de som föredrar ett mer förutsägbart månadskostnad.

Fördelar Nackdelar
 • Transparenta prismodeller
 • Personlig kundservice
 • 100% förnybar energi
 • Flexibla bindningstider
 • Miljövänliga alternativ
 • Potentiellt oförutsägbart med timpriser
 • Marknadsprisvariationer kan påverka kostnaden

Kundsupport

Göta Energi prioriterar kunden i allt de gör, något som tydligt reflekteras i deras kundsupport. Kundserviceteamet är både kunnigt och tillgängligt för att hantera alla frågor och funderingar som kan uppstå. Oavsett om man behöver vägledning för att välja det bästa elavtalet eller har tekniska frågor rörande fakturor, är Göta Energis kundsupport där för att hjälpa till med personlig service.

Här nedan finner du kontaktinformationen till Göta Energis kundsupport:

Öppettider Vardagar: 08:00 – 19:00
Lördagar: 10:00 – 15:00
E-post kundservice@gotaenergi.se
Telefonnummer 031-707 77 00
Adress Göta Energi AB, Energiplatsen 1, 412 50 Göteborg

Sammanfattning

I sammanfattning sticker Göta Energi ut i den svenska energibranschen för deras kundcentrerade inställning och sin starka inriktning på hållbarhet och miljö. Genom att erbjuda konkurrenskraftiga priser och innovativa tjänster som timprissättning, tillmötesgår företaget både budgetmedvetna och miljömedvetna elkunder. Med en kundservice av hög kvalité och goda omdömen från nuvarande kunder, framstår Göta Energi som ett utmärkt val för den som önskar kombinera miljöansvar med ekonomisk fördel.

Vanliga Frågor

 • Kan jag byta till ett fastprisavtal när som helst?
  För att byta till ett fastprisavtal, kontakta kundservice så hjälper de dig med processen baserat på ditt nuvarande avtal och dess villkor.
 • Är all Göta Energis el verkligen 100% förnybar?
  Ja, Göta Energi är stolta över att erbjuda 100% förnybar el från sol, vind och vatten.
 • Vilka tjänster erbjuder Göta Energi för att hantera min elförbrukning?
  De har flera verktyg och tjänster som till exempel deras app där du kan följa din dagliga förbrukning och få tips på hur du kan spara energi och därmed pengar.
 • Hur fungerar det med timpriser och hur kan jag dra nytta av det?
  Timpriserna baseras på elbörsens pris och uppdateras varje timme. Du kan dra nytta av detta genom att anpassa din användning till när timpriserna är som lägst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *