Omdöme av Göta Energi

 • av

I den här recensionen får du ett objektivt och övergripande omdöme av elbolaget Göta Energi.

Göta Energi – omdöme

Innan man bestämmer sig för att byta elbolag kan det vara fördelaktigt att läsa igenom omdömen och recensioner; inte minst om man ska välja en elleverantör som kanske inte riktigt att fått lika mycket uppmärksamhet som andra. Förslagsvis Göta Energi, som är något av en underhuggare (fortfarande).

Göta Energi

Fast avgift: 45kr / månad
Påslag: 3,6 öre/kWh exkl. moms.

✓ 100% förnyelsebar el
Rabatt: 500 kr i presentkort.

Dock, är det varken en bluff eller något konstigt med denna leverantör. Tvärtom, finns det ganska få klagomål och varningar, och tittar på man igenom forum som Flashback är Göta energi både omtyckt och hyllat. Innan man bestämmer sig för att byta till Göta energi, skulle jag dock rekommendera att man studerar vår lista över billig el.

Göta energi är ingen bluff

När man söker efter nya leverantörer och bolag som kan erbjuda el är man förstås mån om att hamna hos en seriös aktör. Det råder inga direkta undantag gällande Göta Energi. Lyckligtvis, kan vi dock konstatera att Göta energi inte är någon bluff. Tvärtom faktiskt. Enligt våra kalkyler och undersökningar är faktiskt omdömet ganska bra, åtminstone om man jämför med andra elbolag.

Elpris

Alla elbolag skiljer sig kraftigt när det kommer till påslag och fasta avgifter, och gällande Göta Energi kan elpriset beskrivas som väldigt bra. Med en fast avgift på 45kr i månaden ihop med ett påslag på 3,6 öre/kWh exkl. moms. Enligt våra beräkningar landar bolaget på andra plats över billigaste elleverantörerna.

Elavtal hos Göta Energi

Det finns oftast ett flertal olika elavtal att välja mellan hos diverse elbolag; allt från rörliga, fasta till mixade varianter. Och på Göta energi råder det inte direkta några undantag. Du kan därför välja ett elavtal som passar just dig och dina behov, utan något krångel.

För att skaffa dig ett elavtal hos Göta Energi följer du helt enkelt länken på erbjudandet högre upp, därefter väljer du huruvida du vill ha ett rörligt, fast eller mixat elavtal.

Kom ihåg, att det finns inget elavtal som är bättre än andra. Snarare handlar det om din situation och framförallt dina egna behov. För att ta reda på vilket elavtal du ska välja; bör du först och främst försöka formulera dina behov och önskemål.

Student hos Göta Energi

Finns det några särskilda rabatter för studenter på Göta energi? Precis som för de flesta elbolag kan man oftast ta del av ganska förmånliga erbjudanden och rabatter om man är student. Och på Göta Energi kan du faktiskt få tag i ett ganska bra erbjudande; om du är student, det vill säga. Nedan har vi presenterat en överskådlig lista över allting som studenter kan utnyttja hos eljätten.

Detta får man som student hos Göta Energi:

 • 500 kr att handla för hos Willys, Coop, Hemköp eller City Gross
 • Spot On – ett riktigt förmånligt rörligt elavtal
 • Bonustimmen – en helt unik fördel för dig som lojal kund! Tjäna in en timmes elanvändning varje dag, 365 dagar om året.*
 • Rent vatten och Priskollen – kostnadsfritt första månaden, därefter 39 kr/månad per fördelsprodukt
 • 100 % Nöjd – Göta Energi står för mellanskillnaden om du inte sänker dina elkostnader gentemot din tidigare elleverantörs rörliga avtal.

Låter det som en bra deal? Klicka dig vidare till studenterbjudandet hos Göta Energi här.

Pensionär hos Göta Energi

Hur ser det ut för pensionärer och seniorer, finns det några särskilda rabatter för dessa på Göta energi? Precis som för de flesta elbolag kan man oftast ta del av ganska förmånliga erbjudanden och rabatter om man är pensionär. Och på Göta Energi kan du faktiskt få tag i ett ganska bra erbjudande; om du är senior, det vill säga. Nedan har vi presenterat en överskådlig lista över allting som pensionärer kan utnyttja hos eljätten.

 • 500 kr att handla för hos Willys, Coop, Hemköp eller City Gross
 • Du tecknar deras tryggaste elavtal som ger dig ett lågt fast elpris under vintern och ett lågt rörligt elpris under sommaren läs mer om Vinterttrygg under fliken ” elavtal”
 • Du har möjlighet att tjäna in en timmes elanvändning varje dag, året runt! (Bonustimmen)
 • All energi du använder kommer från förnybar vattenkraft och du bidrar också till att de fattigaste i världen får tillgång till rent vatten. Fördelsprodukten är kostnadsfri första månaden därefter 39 kr/månad.

Låter det som en bra deal? Klicka dig vidare till pensionär-erbjudandet hos Göta Energi här.

Bindningstid

Göta energis elavtal med rörligt elpris har en bindningstid på 12 månader. Efter denna tid löper avtalet på tills vidare med en uppsägningstid på 90 dagar. Elavtalet med fast elpris har en bindningstid på 18 alternativt 30 månader. Enligt Göta Energi leder dessa bindningstider till att de kan erbjuda billigare el generellt, då tryggheten i att kunderna finns kvar över lång tid kan påverka inköpet av el.

Prisgaranti

Göta energi vill att du ska känna dig extra välkommen som ny kund, därför ger de dig några garantier när du byter till dem, så att du verkligen kan njuta av tryggheten i att ha gjort rätt val.

Med prisgarantin behöver du inte jämföra elpriser. Göta Energi står nämligen för mellanskillnaden om du inte sänker dina elkostnader gentemot din tidigare elleverantörs rörliga avtal. Det är enkelt att bli kund hos Göta Energi. De ordnar med allt kring bytet efter att du har tecknat avtal med dem. Och om elbolaget behöver din hjälp bjuder de på 3 månadsavgifter

Erbjudande hos Göta Energi just nu

Många elbolag har säregna erbjudanden och rabatter – oftast för att locka till sig kunder. Hos Göta Energi får man exempelvis 500kr att handla mat för, läs mer här:

Göta Energi

Fast avgift: 45kr / månad
Påslag: 3,6 öre/kWh exkl. moms.

✓ 100% förnyelsebar el
Rabatt: 500 kr i presentkort.

Lista över erbjudanden hos Göta Energi:

 • 500 kr att handla för hos Willys, Coop, Hemköp eller City Gross.
 • Spot On – ett riktigt förmånligt rörligt elavtal.
 • Du har möjlighet att tjäna in en timmes elförbrukning varje dag 365 dagar om året. En gång om året får du dina insamlade timmar som avdrag på fakturan*
 • 100 % förnybar vattenkraft och skydd mot elpristoppar – kostnadsfritt första månaden (därefter 39 kr/månad per fördelsprodukt).
 • 100 % Nöjd – vi står för mellanskillnaden om du inte sänker dina elkostnader gentemot din tidigare elleverantörs rörliga avtal.

Flashback

Innan bestämmer sig för att genomföra ett köp av ett abonnemang – oavsett om det handlar om el, mobilabonnemang eller varför inte bredband; kan det vara viktigt att titta igenom forum som Flashback för att få svar på vad andra kunder har varit med om. På så vis kan man bilda sig en bättre uppfattning kring elbolaget och se vad man kan förvänta sig av dem.

När det kommer till Flashback och Göta Energi går det inte att urskilja några direkta klagomål, snarare är klimatet ganska positivt på forumet.

Klagomål & varningar

När det kommer till klagomål och varningar gällande Göta Energi kunde vi hitta en del hos ei.se, exempelvis detta: Göta Energi fick ett 30-tal klagomål, varav de allra flesta kom från konsumenter. Även här handlade det främst om oschyssta affärsmetoder. Konsumenter som vände sig till Ei vittnade om negativa säljmetoder och uttryckte sitt missnöje med företagets telefonförsäljare, läs mer här: https://www.ei.se/sv/nyhetsrum/nyheter/nyheter-2020/har-ar-elhandlarna-som-ei-fatt-flest-klagomal-om/

Kundservice

Hos Göta Energi finner vi kundservice inom ett antal olika kanaler, för det första har de en ganska utvecklad FAQ-sida som hjälper kunder att få svar på vanliga frågor. Det kan vara fördelaktigt att läsa igenom dessa svar och frågor innan man går vidare till själva kundservicen. Om man nu trots allt vill ha personlig kontakt; finns det att få hos Göta Energi.

Antingen, genom att fylla i deras formulär på hemsidan (E-post) eller genom att ringa till kundservice på: 020 – 23 15 00.

Vanliga frågor

Vad anses med billig el?

Billig el innebär ett elavtal som håller hög prestanda – till ett billigt pris. För att ta reda på vilka elabonnemang som kan leverera billig el till dig, bör du titta igenom vår jämförande lista.

Ska jag välja fast eller rörlig pris på elavtalet?

Det beror givetvis på din situation. Ibland kan det fasta elavtalet vara mer attraktivt, samtidigt som det rörliga elavtalet kan vara lika fördelaktigt för andra situationer. Det enklaste sättet att ta reda på vad som passar dig och ditt hushåll är att titta på historiken och jämföra elavtal.

Ska jag byta elabonnemang?

Om du är på jakt efter att hitta billig el kan det vara fördelaktigt att jämföra och eventuellt byta aktör. På så vis får du en tydligare bild över vad saker och ting bör kosta, och du vinner således auktoritet när det är dags att förhandla med elbolaget.

Hur ser jag min nuvarande månadskostnad?

Det beror på vilket elbolag du har. Men enklaste sättet att ta reda på din förbrukning och månadskostnad är att logga in på aktörens hemsida. Oftast finns det lösningar med mobil e-legitimation som enkelt hjälper dig att navigera till historik och förbrukning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *