Hoppa till innehåll
Hem » Jämtkraft

Jämtkraft

 • av

I energibranschens ständigt föränderliga landskap framträder Jämtkraft som en stadig aktör, vars satsningar på hållbara energilösningar väcker uppmärksamhet. I denna granskning djupdyker vi i vad detta etablerade elbolag har att erbjuda den svenska marknaden. Från deras lockande erbjudanden till deras prissättning, utforskar vi varje aspekt som kan vara av vikt för dig som konsument. Se vår detaljerade bedömning nedan för att se hur Jämtkraft står sig mot konkurrensen och om de kan vara rätt val för dina energibehov.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.0 3.5 5.0 4.5 4.0

Jämtkraft elpriser & erbjudanden

Med konkurrenskraftiga elpriser positionerar sig Jämtkraft starkt på marknaden. Genom transparent prissättning och varierande elavtal möter de olika kunders behov. Jämtkraft erbjuder rörligt pris som speglar elmarknadens upp- och nedgångar, samt fastprisavtal som ger en stabil kostnad över tid. De ständiga förändringarna på energimarknaden gör det svårt att förutsäga exakta kostnader, men Jämtkraft strävar efter att hålla sina kunder uppdaterade och erbjuda konkurrenskraftiga priser.

Avgifter och bindningstider

Jämtkrafts avgifter och bindningstider är utformade för att vara så smidiga som möjligt. Kunder kan välja mellan olika typer av avtal där vissa erbjuder längre bindningstiders trygghet medan andra är mer flexibla. Månadsavgifter eller årsavgifter underlättar budgetering för hushållen. Detaljer kring bindningstider och uppsägningsvillkor kommuniceras tydligt, för att kunderna ska kunna fatta välgrundade beslut angående sitt elavtal.

Rabatter & Erbjudanden

För att locka nya kunder och behålla de befintliga, har Jämtkraft flera attraktiva rabatter och erbjudanden. Dessa kan innefatta allt från intro-priser till långsiktiga lojalitetsprogram. Ibland kan erbjudandena inkludera reducerade priser eller bonusar vid tecknande av längre avtal. Här följer en lista över några av de aktuella kampanjerna:

 • Ny kund-rabatt på de första tre månadernas förbrukning
 • Loyalty bonus för kunder som varit med Jämtkraft i över ett år
 • Rekommendera-en-vän bonus som ger förmåner både till befintlig och ny kund

Påslag

Påslaget är den del av elpriset som går direkt till elhandelsföretaget, i det här fallet Jämtkraft. Trots marknadens svängningar jobbar Jämtkraft för att hålla påslagen låga och konkurrenskraftiga. Påslagens storlek kan variera beroende på typ av avtal, men företaget strävar efter transparens så att kunderna ska ha klara och tydliga förväntningar.

Förnyelsebar energi

Jämtkrafts satsning på förnyelsebar energi är central i deras affärsmodell, där de aktivt arbetar för att öka andelen grön el. Företaget producerar el främst från vattenkraft, vilket är en ren och förnybar källa. Att välja el från Jämtkraft innebär således ett hållbart val för miljön och framtida generationer, samtidigt som man bibehåller konkurrenskraftiga priser.

Avgifter Bindningstid Rabatter & Erbjudanden Påslag Förnyelsebar energi
Variabla och fasta alternativ Från ingen bindningstid upp till 3 år Mångsidiga, inklusive lojalitetsbonus Konkurrenskraftiga och transparenta 100% från vattenkraft

Snabbinfo om Jämtkraft

Jämtkraft är ett energibolag som är starkt förankrat i hjärtat av Jämtland. Deras målsättning är att tillhandahålla hållbara energilösningar och elhandelstjänster. Verksamheten sträcker sig över olika former av energiproduktion, inklusive vatten- och vindkraft, vilket gör deras el både grön och förnybar. Med kunden i fokus erbjuder Jämtkraft lokalt producerad el till både privatpersoner och företag.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Jämtkrafts egna kunder?

Kundomdömen för Jämtkraft på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot vittnar generellt om en hög kundnöjdhet. Recensioner framhäver ofta bolagets pålitlighet, kundservice och deras engagemang för miljön. Jämtkraft får beröm för sin transparenta information och att de erbjuder förnyelsebar energi som standard i sina elavtal. Enstaka kundutlåtanden belyser dock förbättringsområden gällande prissättning och avtalens flexibilitet.

I listan nedan återges en sammanställning av kundrecensioner från olika plattformar:

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

 • Reco: [Antal recensioner] recensioner med ett genomsnittsbetyg på [Betyg]
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Rankade som [Position] inom branschen år [År]
 • Trustpilot: [Antal recensioner] recensioner med ett genomsnittsbetyg på [Betyg]

Timpriser hos Jämtkraft

Jämtkrafts timpriser är anpassade för att kunna erbjudande överskådlig kostnadskontroll och flexibilitet för kunden. Priset per kWh varierar under dygnet i takt med marknadens svängningar, vilket gör det möjligt för konsumenterna att utnyttja lågprisperioder. Denna genomskinliga prismodell ger även en incitament att förbruka energi under mindre belastade tider på dygnet.

Tid på dygnet Typiskt pris/kWh
Morgon (06:00-10:00) [Pris]
Dag (10:00-14:00) [Pris]
Eftermiddag (14:00-18:00) [Pris]
Kväll (18:00-22:00) [Pris]
Natt (22:00-06:00) [Pris]

Fördelar & Nackdelar

Att välja Jämtkraft som leverantör av elektricitet innebär flera fördelar såsom deras engagemang i förnyelsebar energi och utmärkt kundservice. Dock likt andra bolag finns det nackdelar att ta ställning till, exempelvis upplevd komplexitet hos vissa avtalstyper och prissättning under marknadstoppar. I tabellen nedanstående punkter illustreras de tydligaste för- och nackdelarna med Jämtkraft.

Fördelar Nackdelar
Utmärkt kundservice Prissättning under höglasttider
Förnyelsebar och hållbar energiproduktion Komplexa avtal för vissa konsumenter
Transparens i prissättning Limited flexibility in certain contract types

Kundsupport

Jämtkrafts kundsupport har en stark reputation för att vara både tillgänglig och hjälpsam. De ger personlig och professionell service, oavsett om det gäller frågor om fakturor, rapportering av elavbrott eller vägledning kring val av elleverantör. Medarbetarna hos Jämtkraft är lätta att nå och de arbetar ständigt för att ge snabb återkoppling vid förfrågningar.

Nedanstående tabell ger en översikt över Jämtkrafts kontaktuppgifter och tillgänglighet:

Service Information
Öppetider Kundservice Mån-Fre: 08:00-16:00
E-post kundservice@jamtcraft.se
Telefonnummer 063-14 90 00
Postadress Jämtkraft AB, Box 394, 831 25 Östersund
Felrapportering elnät Dygnet runt: 020-55 00 40

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Jämtkraft ett elbolag som värderar hållbarhet och kundnöjdhet högt. De erbjuder konkurrenskraftiga timpriser och strävar alltid efter att leverera förnyelsebar energi till sina kunder. Kombinationen av prisvärd och miljömedveten energiförsörjning tillsammans med en pålitlig kundtjänst gör Jämtkraft till ett attraktivt alternativ för svenska hushåll och företag. Även om det finns utrymme för förbättring inom komplexiteten av vissa avtal, står det klart att Jämtkraft prioriterar transparens och kundtillfredsställelse i sin verksamhet.

Vanliga Frågor

 • Vad kan Jämtkraft erbjuda mig som inte andra elbolag kan? – Jämtkraft fokuserar starkt på förnyelsebara energikällor och har en hög servicenivå i sin kundtjänst.
 • Hur ser jag min aktuella förbrukning och mitt nuvarande elpris? – Kunden kan enkelt följa sin förbrukning och se aktuella priser genom Jämtkrafts online kundportal eller app.
 • Är det enkelt att byta till Jämtkraft? – Ja, processen är smidig och Jämtkraft tar hand om allt från uppsägningen av ditt nuvarande avtal till att ordna det nya.
 • Har Jämtkraft bundna avtal eller kan jag när som helst ändra mitt avtal? – Jämtkraft erbjuder både bundna och rörliga avtal. Kunderna väljer vad som passar dem bäst baserat på deras behov och förbrukningsmönster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *