Hoppa till innehåll

Kalmar Energi

Kalmar Energi är ett energibolag som till 50 % ägs av Kalmar kommun och till 50 % av E.ON. I koncernen ingår bolag med ansvar för elnät i Kalmar med omnejd samt ett elhandelsbolag. Koncernen har 22 000 elnätskunder och 27 000 elhandelskunder. El i egen regi produceras vid kraftvärmeverk och vid anläggningar för sol- och vindkraft.

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Fakta om Kalmar Energi

Lanserades:1863
Estimerat pris fast:Erbjuds ej
Estimerat pris rörligt:417,70 öre/kWh inkl moms (elområde 4)
Antal kunder:27 000
Bindningstid:Ej aktuellt
Påslag:3 öre/kWh
Vårt Betyg:3,2

För- och nackdelar med Kalmar Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Rörligt timpris erbjuds
 • Rabatt erbjuds till nya kunder
 • Webbplatsen är tydlig och lättnavigerad
 • Driftstörningar rapporteras

Nackdelar:

 • Avtal med fast elpris kan inte tecknas
 • Kundomdömen med olika betyg

Om Kalmar Energi

Kalmar Energi är en medelstor energikoncern. Det senaste räkenskapsåret omsatte koncernen drygt 800 miljoner kronor, med ett bra rörelseresultat. Av den totala omsättningen faller cirka 40 % eller 320 miljoner på energihandel. Investeringar har gjorts i såväl sol- som vindparker. Vid ett kraftvärmeverk produceras el och värme baserat på biomassa från skogsrester.

Tid som behövs: 5 minuter.

Så kommer du igång med elbolaget

 1. Gå in här för att jämföra Kalmar Energi mot alla elbolag i Sverige.

 2. Sortera efter dina preferenser (elpris eller kundomdöme).

 3. Välj det elbolag som visas högst upp.

 4. Gå vidare till elleverantören & teckna ett nytt elavtal på nätet.

Elpriser 

För samtliga avtal tillkommer en  månadsavgift på 50 kr inklusive moms.

Rörligt pris

Aktuellt pris (augusti 2022) för varje elområde:

 • Elområde 1: 40,02 öre/kWh inkl moms
 • Elområde 2: 76,84 öre/kWh inkl moms
 • Elområde 3: 310,30 öre/kWh inklusive moms
 • Elområde 4: 417,70 öre/kWh inkl moms

Tim-spot-pris

Detta avtal innebär att priset ändras från timme till timme utifrån elbörsens förändringar. Aktuella spotpriser går att se i Kalmar Energis app.

PROVA PÅ

Ett prova-på-avtal finns för nya kunder utan påslag eller avgifter i tre månader. Priset är ett medelvärde av månadens spotpriser och fastställs i efterhand. Priset är alltså 3 öre/kWh lägre än för Rörligt pris, samt att månadsavgiften är borttagen.

Betalningsalternativ

Hos Kalmar Energi kan du betala på följande sätt:

 • E-faktura
 • E-postfaktura
 • Autogiro
 • Pappersfaktura

Kampanjer

Kalmar Energi har ett erbjudande för nya kunder, med billigare el i tre månader. Se PROVA PÅ el ovan.

Webbplats

Webbplatsen är tydlig och lättnavigerad. Det finns tydliga menyer och det är lätt att klicka sig fram till den information som söks. Det finns även en sökfunktion på sidan.

Finns det “Mina sidor”?Ja 
Är det tydligt var man loggar in?Ja 
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundcenter@kalmarenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0480-45 10 11
Är det lätt att hitta adress?Ja, Trångsundsvägen, 20, Kalmar

Kundservice

Kundservice kan kontaktas på följande sätt:

 • Telefon
 • E-post
 • Besök på kundcenters reception

Driftinformation och felanmälan

På webbplatsen hittar du lätt information om akuta och planerade driftstörningar. Felanmälan görs via jourtelefon dygnet runt för kunder som bor inom Kalmar Energis elnätsområde.

Elavtalen

Kalmar Energi distribuerar 100 % förnybar el från sol, vind och rester från skog. I nuläget erbjuds inga avtal med fasta priser. De avtal som finns är rörligt pris, tim-spot-pris samt ett prova på-avtal med billigare rörligt månadspris. Samtliga avtal har 1 månads uppsägningstid.

Kundomdömen

Det finns drygt 15 recensioner och omdömen av Kalmar Energi på internet. Samtliga har gett antingen 1 poäng eller 5 poäng. Ungefär lika många av varje. Missnöjda kunder anger dåligt bemötande från kundtjänst. Nöjda kunder anger bra bemötande och information. 

Vårt omdöme om Kalmar Energi

Kalmar Energi har en betydande verksamhet med produktion av fossilfri el och elhandel. Vi hittar inga uppgifter om hur den totala försäljningen fördelas mellan olika energislag. På webbplatsen fästs stor uppmärksamhet på att stor del av produktionen sker lokalt.

Bolaget tecknar endast avtal om försäljning av rörligt elpris. Timpris kan tecknas, där priset avgörs av spotpriser på den nordiska elbörsen. Med timpriset kan kunden styra sin elförbrukning över dygnet för att spara energikostnaderna. 

Kalmar Energi är engagerat i produktion av el från sol, vind och bioenergi. Kunder kan köpa andelar i såväl sol- som vindparker. Bolaget främjar utbyggnad av mindre anläggningar för solel. Elhandelsbolaget köper överskottsel från mikroproducenter. Bolaget säljer också laddboxar för elbilar. 

Bolagets webbplats presenterar en rad olika uppgifter om koncernens verksamhet. Villkor och priser vid köp av el framgår tydligt.

Vi ser Kalmar Energi som en stark och pålitlig leverantör av el. Att E.ON är delägare i bolaget understryker tyngden, men detta bolag kan knappast betecknas som en lokalt förankrad ägare. En stor del av produktionen av el finns dock i Småland, vilket framhålls på webbplatsen. 

Det finns ett antal kundomdömen som dock ger både bra och dåliga betyg.

Vanliga frågor

Min faktura kom till min digitala brevlåda Kivra – varför?

När du anslöt dig till Kivra godkände du att få post från redan anslutna företag till Kivra. Du kan avanmäla post om du loggar in på Kivra.

Erbjuds det fast pris?

Nej.