Hoppa till innehåll

Karlskoga Energi

Karlskoga Energi är en kommunal koncern som bland annat svarar för elnät och bedriver elhandel. Produktion av el sker vid vattenkraftverk och vid kraftvärmeverk. I koncernen finns även en anläggning för rötning av organiskt avfall till biogas. I koncernens moderbolag sker elhandel, medan ett dotterbolag ansvarar för elnätet. I elnätet finns 15 000 abonnenter.

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Fakta om Karlskoga Energi

Lanserades:1995
Estimerat pris fast:Erbjuds ej
Estimerat pris rörligt:302,16 öre/kWh inklusive moms
Antal kunder:15 000+
Bindningstid:Ej aktuellt
Påslag:Ingen uppgift
Vårt Betyg:3,6

För- och nackdelar med Karlskoga Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Lokalproducerad el
 • Lättnavigerad webbplats
 • Information om driftstörningar

Nackdelar:

 • Inget fast elpris erbjudes
 • Inga timpriser kan tecknas
 • Inga rabatt- eller kampanjkoder

Om Karlskoga Energi

Karlskoga Energi är en relativt stor koncern med ansvar för elnät, elhandel och produktion av el och biogas. Enligt den senaste årsredovisningen omsatte koncernen 740 miljoner kronor med ett bra resultat.

Den el som produceras inom koncernen säljs i sin helhet till den nordiska elbörsen. Produktion av el sker vid 23 småskaliga vattenkraftverk i Svartälven och Timsälven. Koncernen har eget kraftvärmeverk med produktion av el och värme. Elhandel sker enbart med fossilfria energikällor, där 84 % kommer från vattenkraft och 16 % från biobränsle.

Tid som behövs: 5 minuter.

Så kommer du igång med elbolaget

 1. Gå in här för att jämföra Karlskoga Energi mot alla elbolag i Sverige.

 2. Sortera efter dina preferenser (elpris eller kundomdöme).

 3. Välj det elbolag som visas högst upp.

 4. Gå vidare till elleverantören & teckna ett nytt elavtal på nätet.

Elpriser 

Karlskoga Energi säljer endast elavtal till kunder i elområde 3. För närvarande erbjuds inte avtal med fast pris. 

Rörligt pris

Aktuellt pris för augusti 2022 är 302,16 öre/kWh inklusive moms. Priset är ett medel av månadens spotpriser på elbörsen och sätts i efterhand.

Förvaltat elavtal

Detta avtal, som kallas Karlskoga Klok, innebär att elbolaget köper in el i förväg, vilket för närvarande oftast blir till ett billigare pris än det rörliga avtalet. Aktuellt pris för augusti 2022 är 155,06 öre/kWh.

Betalningsalternativ hos Karlskoga Energi

Det finns flera olika sätt att få och betala sin faktura:

 • E-faktura
 • E-postfaktura
 • Autogiro
 • Kivra
 • Swish

Kampanjer och rabattkoder

Det finns inga aktuella kampanjer eller rabattkoder för Karlskoga Energi

Webbplats

Karlskoga Energis webbplats är lättnavigerad. Det är lätt att få en överblick och att hitta rätt information. Det går snabbt att hitta information om de olika elavtalen och att jämföra priserna för dem. Det finns “Mina sidor” och en sökfunktion.

Finns det “Mina sidor”?Ja 
Är det tydligt var man loggar in?Ja 
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, info@karlskogaenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0586 – 750 100
Är det lätt att hitta adress?Ja, Skrantahöjdsvägen 38

Kundservice

Det går att kontakta kundservice hos Karlskoga Energi på flera sätt:

 • Telefon
 • E-post
 • Kontaktformulär på hemsidan
 • Chatt via hemsidan
 • Sms
 • Chatt via app

Driftinformation och felanmälan

Information om akuta och planerade driftstörningar är lätt att hitta på hemsidan. Felanmälan görs till kundservice (se ovan) eller via jourtelefon utanför öppettiderna.

Elavtalen

Karlskoga Energi erbjuder inget avtal med fast pris och inte heller något timpris. Det finns två avtal där priset ändras från månad till månad – rörligt elavtal och förvaltat elavtal. Rörligt elavtal har ingen bindningstid. För förvaltat elavtal gäller tre månaders uppsägningstid, eftersom elen köps in i förväg.

All el från Karlskoga Energi är producerad i Karlskoga kommun och kommer från vattenkraft till största delen, samt biobränsle.

Karlskoga Energi säljer bara el till kunder i elområde 3.

Kundomdömen

Det finns endast drygt tio recensioner och omdömen om Karlskoga Energi på internet. Medelbetyget är 2,8 av 5. De omdömen som finns har flera år på nacken, så det är svårt att veta om de fortfarande är aktuella.

Vårt omdöme om Karlskoga Energi

Karlskoga Energi utmärker sig som energibolag med en relativt stor egen produktion av el. Huvuddelen av den sålda elen kommer från vattenkraft. I ett kraftvärmeverk framställs el och värme baserat på källsorterat hushållsavfall. 

I dagsläget tecknar Karlskoga Energi endast två avtalstyper med rörliga priser. I det ena alternativet baseras priset på spotpriser vid den nordiska elbörsen. Det går också att teckna  förvaltat elavtal där bolaget köper in el i förväg för kundernas räkning. 

Karlskoga Energi har stort fokus på miljövänlig el. Endast fossilfri el säljs. Anläggningar för produktion av vind- och solkraft kan anslutas till elnätet. Bolaget köper givetvis överskottsel från mikroproducenter. Bolaget stödjer övergången till elbilar. Laddboxar säljs och investering har gjorts i publika laddstationer i centrala Karlskoga.

Bolaget har en webbplats med omfattande information om sin verksamhet. Uppgifterna om avtalsvillkor och elpriser är klara och tydliga.

Vi ser Karlskoga Energi som en seriös och pålitlig leverantör av el, där fokus ligger på miljövänlig el i vid bemärkelse. Försäljningen av el är begränsad till elområde 3. 

Det finns endast ett fåtal kundomdömen, som dessutom är av äldre datum. 

Vanliga frågor

Kan man köpa energi från Karlskoga Energi i Skåne?

Nej. Karlskoga Energi säljer bara el till kunder i elområde 3, södra Mellansverige.

Erbjuds det fast pris hos Karlskoga Energi?

Nej.