Hoppa till innehåll

Fakta om Karlstad Energi

Lanserades:1906 
Estimerat pris fast:Ej tillgängligt
Estimerat pris rörligt:120,28 öre/kWh
Antal kunder:Uppgift saknas
Bindningstid:Ingen bindningstid på rörligt avtal men en månads uppsägningstid.
Påslag:1,25 öre/kWh
Vårt Betyg:4

För- och nackdelar med Karlstad Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Flera sorters elavtal
 • Bra webbplats
 • Bra kundtjänst med chatt
 • Märkta med Schysst Elhandel

Nackdelar:

 • Inget fast elpris
 • Lite väl enkel information på webbplatsen

Om Karlstads Energi

Karlstads Energi är ett kommunalt energibolag med ett tydligt hållbarhetsfokus. Elen som företaget levererar kommer i första hand från vattenkraft (75 %) och till en mindre del från vindkraftverk (17 %) samt värmekraftverk (8 %). Karlstads Energi har en ambition att gynna solcellsanvändning och på sikt få mer solcellsenergi i sin elmix. 

Tid som behövs: 5 minuter.

Så kommer du igång med elbolaget

 1. Gå in här för att jämföra Karlstads Energi mot alla elbolag i Sverige.

 2. Sortera efter dina preferenser (elpris eller kundomdöme).

 3. Välj det elbolag som visas högst upp.

 4. Gå vidare till elleverantören & teckna ett nytt elavtal på nätet.

Elpriser 

Det rörliga elpriset ligger i augusti 2022 på 120,28 öre/kWh i elområde 3. Jämförelsepriserna som innefattar alla kostnader utom elnätsavgift är: 

 • 2 000 kWh årsförbrukning: 134,68 öre/kWh
 • 5 000 kWh årsförbrukning: 126,04 öre/kWh
 • 20 000 kWh årsförbrukning: 121,72 öre/kWh

Övrigt om priser

Karlstads Energi erbjuder avtalet Månadspris 1 år. Här är prisnivån för augusti 2022 197,50 öre/kWh. Karlstads Energi erbjuder inte ett traditionellt fast elpris. Det går att teckna ett avtal för rörligt timpris där elkostnaden matchas mot spotpriser på Nord Pool. 

Betalningsalternativ hos Karlstads Energi

 • Autogiro
 • E-faktura
 • E-postfaktura
 • EDI/SVE-faktura
 • Kivra

Övrigt om betalningsalternativ

Det går att samfakturera så att elnätsavgift och elkostnad kommer på samma faktura. Det går även att samla fakturor för olika fastigheter på en samlingsfaktura. 

Kampanjer och rabattkoder

Kunder som har ett aktivt avtal på ett eller tre år får ett rabatterbjudande när ett utskick för att förnya avtalet skickas ut. 

En enkel webbplats

Webbplatsen är enkel med tydliga rullgardinsmenyer som gör det lätt att ta navigera och hitta information utan att bli förvirrad. Ibland blir det lite väl enkelt och är man intresserad av att djupdyka i frågor om till exempel marknadspriser på el kommer man att behöva besöka andra webbplatser.

Finns det “Mina sidor”?Ja 
Är det tydligt var man loggar in?Ja 
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice.energi@karlstad.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 054-540 71 00
Är det lätt att hitta adress?Nej

Kundtjänst

Det går att kontakta kundtjänst hos Karlstads Energi på flera sätt:

 • Telefon
 • Mejl
 • Chatt (bot)

Det finns även sidor med vanliga frågor och svar att ta del av här. 

Driftinformation och felanmälan

Det finns en sms-tjänst för driftstörningar här. Felanmälan gör man via en jourtelefon som har öppet dygnet runt. 

Rörligt elpris och förvaltad elfond

Karlstads Energi erbjuder rörligt elpris, rörligt elpris med timpris och en produkt som Karlstads Energi kallar för Månadspris 1 år. Månadspris 1 år är en förvaltad elfond där el köps in åt kunderna i förväg under perioder då priset är fördelaktigt. Det ger mindre svängningar i elpriset jämfört med rörligt elpris. 

Positiva kundomdömen

Det finns få kundrecensioner online. På Google har endast 7 personer lämnat omdöme och på andra sidor är recensionerna ännu färre. Men de som kommenterat Karlstads Energi på Google har gett bolaget med beröm godkänt, medelbetyget landar på 4 av 5. Det finns inga indikationer på att Karlstads Energi är en bluff. 

Vårt omdöme om Karlstads Energi

Karlstads Energi satsar aktivt på att utveckla nya hållbara energislag som vindkraft och solel. Företaget äger också kraftvärmeverk, medan vattenkraft fortfarande dominerar elförsäljningen.

Elbolaget tillhandahåller rörligt elpris, timpris och el från en förvaltad elfond. Här skulle man eventuellt ha velat sett några fler alternativ för de som har svårt att välja, som till exempel ett mixat elavtal eller vintersäkrat elavtal. 

Elbolaget är märkt med Schysst Elhandel och de få kunder som har lämnat omdöme har gett en mycket positiv bild av företaget. Webbplatsen är enkel att använda och har tydliga uppgifter om priser och elavtal. I vissa delar hade man velat ha lite mer djupgående information, eller länkar till mer information, men på det hela taget är webbplatsen mycket bra. 

Vi bedömer att Karlstads Energi är ett seriöst elhandelsbolag med enkla tydliga produkter och ett fokus på både kunder och hållbarhet. 

Vanliga frågor

Kan man köpa el av Karlstads Energi i Stockholm?

Ja! Bor man inom Karlstads Energis elnät får man automatiskt bolaget som elnätsleverantör. Själva elen kan man dock köpa var man vill, och det går fint att köpa Karlstads Energis el även i Stockholm.

Köper Karlstads Energi överskottsel?

Har man solceller och får ett överskott kan det säljas. När man säljer små kvantiteter el till ett elhandelsbolag kallas man mikroproducent. Karlstads Energi köper mikroproducenters el till aktuellt pris på Nord Pool, elbörsen.