Hoppa till innehåll
Hem » Karlstads Energi

Karlstads Energi

 • av

När man navigerar sig genom djungeln av elbolag kan det vara knepigt att hitta rätt. Med en överskådlig jämförelse och detaljerad granskning strävar vi efter att göra det enklare för dig att fatta välgrundade beslut. I den här recensionen dyker vi djupt in i Karlstads Energi, en aktör på den svenska elmarknaden känd för sitt lokala engagemang och gröna initiativ. Vi har noggrant utvärderat deras tjänster och erbjudanden för att ge dig en klar bild av vad du kan förvänta dig som kund hos just dem.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 3 5 5 4

Karlstads Energi elpriser & erbjudanden

Att förstå sig på Karlstads Energis elpriser är kritiskt för den kostnadsmedvetna kunden. Med konkurrenskraftiga priser som ofta ligger under genomsnittet i jämförelser, visar Karlstads Energi att de strävar efter att erbjuda värde för sina kunder. De tillämpar en transparent prismodell där varje komponent i elpriset specificeras, vilket ger dig möjlighet att verkligen förstå din elräkning.

Avgifter och bindningstider

En av de mest uppskattade aspekterna av Karlstads Energis tjänster är deras flexibilitet när det gäller avgifter och bindningstider. Företaget erbjuder olika typer av avtal för att passa varierande behov, från månadsvis till längre fastprisavtal. Detta möjliggör för kunderna att välja vad som fungerar bäst för dem utan att känna sig bundna vid långa och rigida kontrakt.

Rabatter & Erbjudanden

Karlstads Energi lyckas locka nya kunder med attraktiva rabatter och kampanjerbjudanden. Dessutom belönas trogna kunder med tidsbaserade rabatter som gör det lönsamt att stanna hos företaget över tid. Deras erbjudanden är utformade för att både engagera och upprätthålla en stark kundbas.

 • Introduktionsrabatt för nya kunder
 • Lojalitetsbonus efter ett år
 • Erbjudande om fastprisavtal utan extra kostnad

Påslag

Karlstads Energi håller sina påslag inom rimliga gränser, vilket resulterar i ett mervärde för kunden. Genom att begränsa storleken på påslagen, kan de upprätthålla en prisnivå som är svår att matcha för konkurrenterna, vilket säkerställer att kunderna får mer energi för pengarna.

Förnyelsebar energi

Miljömedvetna kunder kommer att glädjas åt Karlstads Energis starka engagemang för förnyelsebar energi. De investerar kontinuerligt i projekt som främjar hållbar energiproduktion, vilket inte bara gynnar miljön utan även ger kunderna möjligheten att bidra till en bättre framtid.

Avgifter & Bindningstid Rabatter & Erbjudanden Påslag Förnyelsebar Energi
Olika avtalstyper, inga dolda avgifter Diverse rabatter och introduktionserbjudanden Konkurrenskraftiga, låga påslag Hög andel förnyelsebar energi

Snabbinfo om Karlstads Energi

Karlstads Energi står för en lokal och hållbar energiförsörjning. Deras tjänster inkluderar smarta och miljövänliga lösningar för elhandel, men också en rad tilläggsfunktioner som underlättar kundens vardag. Här är en översikt över vad Karlstads Energi erbjuder.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Karlstads Energis egna kunder?

Karlstads Energi står starkt när det gäller kundnöjdhet. Recensioner och omdömen från olika betrodda plattformar som Reco, SKI (Svenskt Kvalitetsindex) och Trustpilot vittnar om ett elbolag som verkligen bryr sig om sina kunder. Kommentarer betonar ofta deras utmärkta kundservice, konkurrenskraftiga priser och enkelheten i att hantera sitt elavtal online. Denna positiva bild förstärks av de många positiva erfarenheterna delade av befintliga kunder.

 • Reco: Över 200 recensioner med ett genomsnitt på 4,5 av 5 stjärnor
 • SKI: Ständigt hög placering med starka resultat för kundnöjdhet
 • Trustpilot: Betygsatt ’Utmärkt’ med ett snitt på 4,3 av 5 stjärnor baserat på fler än 100 omdömen

Timpriser hos Karlstads Energi

Karlstads Energi skiljer sig från mängden med sina dynamiska timpriser. Genom att anpassa elpriserna timme för timme, speglas den verkliga marknadskostnaden vilket kan föra ned kundens elräkning betydligt. För konsumenter med flexibel energianvändning är detta system idealt då man kan planera sin förbrukning när priserna är som lägst, vilket inte bara är ekonomiskt utan även miljömässigt fördelaktigt.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
00:00 – 06:59 Marknadens lägsta
07:00 – 13:59 Medelpris
14:00 – 20:59 Normalt till högt
21:00 – 23:59 Nedsatt pris

Fördelar & Nackdelar

Karlstads Energi erbjuder många fördelar men som med alla tjänster finns det också nackdelar. Bland fördelarna märks deras fokus på hållbarhet, transparenta prissättning samt personlig och effektiv kundservice. Nackdelar kan uppfattas i form av att deras dynamiska timpriser kräver en mer aktiv roll från kundernas sida samt att de geografiska områdena där de opererar är begränsade.

Fördelar Nackdelar
Engagemang för förnyelsebar energi Kräver aktivitet från konsument för lägsta pris
Transparens i prissättningen Begränsat serviceområde
Hög kundnöjdhet och bra recensioner

Kundsupport

En ytterligare styrka hos Karlstads Energi är deras kundsupport. Tillgängligheten och expertisen hos kundtjänsten har nämnts flitigt i olika omdömen. Teamet är känt för att snabbt och proaktivt lösa potentiella problem samt för att alltid vara redo att svara på frågor med både kunskap och tålamod. Detta underlättar kundupplevelsen och säkerställer att man som konsument får stöd när det behövs.

Öppettider Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post kundservice@karlstadsenergi.se
Telefonnummer 054-540 75 00
Adress Karlstads Energi AB, Box 501, 651 09 Karlstad

Sammanfattning

Sammanfattningsvis framstår Karlstads Energi som en ansedd aktör inom den svenska elmarknaden. Med ett omtalat fokus på kundnöjdhet och hållbarhet bidrar de till ett mer miljömässigt ansvarsfullt energiförbrukning. Deras dynamiska prissättning ger kunder möjlighet att aktivt påverka sin elkostnad, vilket uppskattas av den moderna, medvetna konsumenten. Kundservicens tillgänglighet och effektivitet kompletterar företagets erbjudande, vilket bekräftas av otaliga positiva kundrecensioner.

Vanliga Frågor

 • Hur påverkar timpriserna min elräkning?
 • Kan jag följa priserna i realtid?
 • Vilka är de främsta fördelarna med att välja Karlstads Energi som elleverantör?
 • Hur engagerar sig Karlstads Energi i hållbarhetsfrågor?
 • Vilken typ av kundservice kan jag förvänta mig som kund hos Karlstads Energi?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *