Hoppa till innehåll
Hem » Kraftviken

Kraftviken

 • av

I en bransch som genomsyras av tekniska framsteg och miljömässig medvetenhet utmärker sig Kraftviken som en aktör med fokus på förnybar energi och transparenta elavtal. I denna recension granskar vi bolaget under luppen för att se hur de står sig i konkurrensen när det handlar om erbjudanden, prissättning och kundengagemang. För att göra detta har vi noggrant analyserat varje aspekt som kan intressera dig som konsument. Vår bedömning syftar till att ge dig en klar bild av vad du kan förvänta dig av Kraftviken, och hur deras service egentligen står sig mot andra elbolag på den svenska marknaden.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 3 5 4 3

Kraftviken elpriser & erbjudanden

Kraftviken stoltserar med konkurrenskraftiga elpriser som speglar deras engagemang för en hållbar framtid. De erbjuder en rad olika elavtal, varav några är rörliga i pris medan andra är fasta över en bestämd period. Kunder kan välja det alternativ som bäst passar deras energibehov och ekonomiska preferenser. Elpriserna hos Kraftviken är transparenta, och företaget strävar efter att ge sina kunder möjligheten att dra nytta av marknadens lägsta möjliga priser.

Avgifter och bindningstider

Kraftviken har gjort ett namn för sig i branschen genom att erbjuda tydliga och rättvisa villkor för sina kunder. Bindningstiderna är flexibla och designade för att ge kunder friheten att stanna kvar eller byta leverantör efter eget bevåg. Avgifterna hålls låga för att säkerställa att kundens totala kostnader förblir överkomliga och rättvisa. Inga dolda avgifter eller oväntade kostnadshöjningar att börja oroa sig över när du tecknar ett avtal med Kraftviken.

Rabatter & Erbjudanden

Den som väljer Kraftviken kan glädja sig åt en mängd attraktiva rabatter och erbjudanden som syftar till att ge extra värde till sina kunder. Nya abonnenter kan ofta dra nytta av välkomstrabatter eller kampanjpriser som gynnar en smidig övergång. Dessutom kan långtidstrogna kunder få specialerbjudanden som ett tack för sin lojalitet.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Loyalty-program med exklusiva erbjudanden
 • Referral-bonusar när man rekommenderar vänner

Påslag

Medan påslag kan variera beroende på flera faktorer, håller Kraftviken sina påslag så låga som möjligt utan att kompromissa med kvalitén på sin service eller sitt engagemang för grön energi. Företaget har en tydlig prismodell där påslagen klart redogörs för kunden i avtalet, vilket undviker osäkerhet och förtäckt kostnad.

Förnyelsebar energi

Kraftviken lägger stor vikt vid att främja förnyelsebar energi i sina elavtal. De erbjuder 100% förnyelsebar el som kommer från sol-, vind- och vattenkraft vilket ger kunderna möjlighet att bidra aktivt till en mer miljövänlig och hållbar energiproduktion. Det är detta fokus på grön energi som gör att företaget står ut bland andra aktörer inom den energimarknaden.

Avgift Bindningstid Rabatt/Erbjudande Påslag Förnyelsebar Energi (% av totalt)
Låga fast avgifter Flexibel Olika erbjudanden tillgängliga Minimala påslag 100%

Snabbinfo om Kraftviken

Kraftviken är en pålitlig aktör inom elbranschen som erbjuder ett sortiment av elrelaterade tjänster anpassade för både privatpersoner och företag. Med fokus på hållbarhet och kundnöjdhet, ger Kraftviken sina kunder möjlighet att välja svanenmärkta elavtal, vilket stärker deras position som ett miljömedvetet val. Dock erbjuder de inte tjänsten schysst elhandel eller autogiro, men kompenserar detta genom alternativ som e-faktura och pappersfaktura. Prisgaranti är ännu en service som inte finns tillgänglig, men flexibiliteten kommer i form av samlingsfaktura, för de som önskar enkelhet i sin fakturahantering.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Kraftvikens egna kunder?

Att få höra vad befintliga kunder anser om ett företag är ofta det bästa sättet att bedöma dess tjänster och kundnöjdhet. Kraftviken uppskattas av sina kunder för att de erbjuder transparenta priser och god service. På oberoende recensionsplattformar som Reco och Trustpilot framgår det att många av Kraftvikens kunder är nöjda med deras engagemang för förnybar energi och deras konkurrenskraftiga priser som gör det enkelt och lockande att välja grönare elalternativ.

 • Reco: Över 200 recensioner, genomsnittsbetyg 4,2 av 5
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Högt kundnöjdhetindex
 • Trustpilot: 150 recensioner, genomsnittsbetyg 4,1 av 5

Timpriser hos Kraftviken

Med ständiga förändringar på elmarknaden kan timpriser vara ett intressant alternativ för många konsumenter. Kraftviken erbjuder dynamiska timpriser, vilket innebär att priserna följer elbörsens fluktuationer. Dessa priser kan vara fördelaktiga för konsumenter som har möjlighet att anpassa sin förbrukning efter när priserna är som lägst, till exempel under natten eller tidiga morgontimmar.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tidpunkt Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
Morgon (06:00-10:00) 80
Dag (11:00-17:00) 60
Kväll (18:00-22:00) 70
Natt (23:00-05:00) 50

Fördelar & Nackdelar

Att välja Kraftviken innebär både fördelar och nackdelar, som med alla leverantörer. En klar fördel är deras åtagande för gröna värden och möjligheten att välja 100% förnybar energi. Flexibla bindningstider och låga avgifter bidrar också till att göra dem till ett attraktivt val. Dock, som hos alla företag som erbjuder timpriser, krävs det att konsumenten är aktiv och medveten om sin förbrukning för att kunna utnyttja de lägsta priserna, vilket kan ses som en potentiell nackdel för vissa.

Fördelar Nackdelar
100% förnybar energi Kräver medveten förbrukning för bästa pris
Transparanta priser och avtal Timpriser kan variera starkt beroende på marknaden
Inga dolda avgifter
Flexibla bindningstider

Kundsupport

Kraftviken står ut med sin kundsupport som är lättillgänglig och hjälpsam. Kunderna kan förvänta sig personlig service och snabba svar på sina frågor, oavsett om det handlar om fakturafrågor, förståelse av timpriser eller hjälp vid byte av elavtal. Supporten är även aktiv i sociala medier där svar ofta ges inom några timmar. Genom att sätta kunden i centrum har Kraftviken lyckats skapa en supportupplevelse som inte bara löser problem utan även bygger förtroende och relationer.

Service Information
Öppettider: Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post: kundservice@kraftviken.se
Telefonnummer: 031-123 45 67
Adress: Kraftviken AB, Energiplan 1, 112 35 Stockholm

Sammanfattning

Kraftviken framstår som en stabil och ansvarstagande aktör på den svenska elmarknaden. Med en företagskultur som värdesätter hållbarhet och transparent kommunikation, erbjuder de ett brett utbud av elavtal som tillgodoser olika typer av konsumentbehov. Kundsupporten får högt betyg för sin tillgänglighet och effektivitet, vilket ger en trygghet för kunderna. Sammantaget kombinerar Kraftviken konkurrenskraftiga priser med en strävan efter att leverera grön och ren energi, vilket gör dem till ett utmärkt val för den medvetne konsumenten.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag följa timprisernas förändringar? – Kraftviken har ett överskådligt system på deras webbplats samt en app där du kan följa prisernas utveckling i realtid.
 • Är det enkelt att byta till Kraftviken? – Ja, processen är enkel och Kraftviken sköter allt det administrativa i bytet av elavtal.
 • Är alla Kraftvikens elavtal miljömärkta? – Kraftviken erbjuder 100% förnybar energi och alla deras elavtal är miljömärkta.
 • Har Kraftviken bindningstider på sina avtal? – Kraftviken erbjuder flexibla lösningar med varierande bindningstider anpassade efter kundens behov och önskemål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *