Hoppa till innehåll

Landskrona Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Fakta om Landskrona Energi

Lanserades:1981
Estimerat pris fast:ej möjligt att teckna
Estimerat pris rörligt:415,65 öre/kWh inkl. moms (september 2022, elområde 4)
Antal kunder:uppgift saknas
Bindningstid:inte aktuellt
Påslag:5,0 öre/kWh
Betyg:3

För- och nackdelar med Landskrona Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • El till 100 % från förnybara energislag 
 • Lätt att hitta på webbplatsen
 • Information om driftstörningar
 • Flera alternativa betalningssätt
 • Bra kundomdömen

Nackdelar:

 • Inget fast pris
 • Inget timpris
 • Ingen rabattkod
 • Ingen kampanjkod
 • Dåliga kundomdömen

Landskrona Energi – främst en lokal aktör

Landskrona Energi är en mindre aktör på energimarknaden som i första hand förser den lokala marknaden med elektricitet. Omsättningen under det senaste räkenskapsåret var knappt 450 miljoner kronor, med ett bra rörelseresultat. All el som säljs är ursprungsmärkt.

Bolaget producerar el och värme vid eget kraftvärmeverk. Vid anläggningen förbränns papper, trä och plast som blandas med flis. Huvuddelen av den el som produceras kommer därmed från förnybara energikällor. Företaget har också investerat i publika laddstationer för elbilar.

Så kommer du igång hos Landskrona Energi

När du bestämt dig för vilket elavtal du vill ha går du tillväga så här:

 1. Gå in på landskronaenergi.se här.
 2. Tryck på “Meny” högst upp till höger.
 3. Tryck på “Elhandel” under privat.
 4. Tryck på “Teckna med Bank-id”.
 5. Fyll i dina uppgifter och signera med Bank-id.

De priser vi hittar hos bolaget

För närvarande erbjuder Landskrona Energi endast två olika slags elavtal: Rörligt pris och Anvisningspris. Båda avtalen har samma kWh-pris, men olika årsavgifter.

Det rörliga priset består av energipriset, som är ett månadsgenomsnitt av spotpriserna på den nordiska elbörsen, Nord Pool, för elområde 4, samt ett påslag på 5,0 öre/kWh. Moms tillkommer.

Rörligt elpris

Rörligt elpris, den så kallade Landskronaelen, ändras varje månad och är ett snittpris på hur elbörsen låg under föregående månad. Priset i september 2022 är 415,65 öre/kWh inkl. moms. Till priset tillkommer årsavgiften på 375 kr inkl. moms, som fördelad per månad blir 31,25 kr.

Fast pris erbjuds inte

Fast pris erbjuds för närvarande inte hos Landskrona Energi.

Timpris erbjuds inte

Timpris erbjuds för närvarande inte hos Landskrona Energi.

Spotpris

För att se aktuellt timspotpris titta på Nord Pools webbplats här.

Anvisningspris

Kunder som vid inflytt till Landskrona inte aktivt väljer elavtal får automatiskt så kallat anvisningspris. Det rörliga elpriset är 415,65 öre/kWh inkl. moms, dvs samma som för Landskronaelen. Månadsavgiften är dock något högre, 48,75 kr.

kWh-pris

Hur mycket du betalar varje månad för din el beror på hur mycket du förbrukar. Priset anges i öre per kilowattimme (öre/kWh).

Olika betalningssätt hos Landskrona Energi

Det finns flera sätt att betala sina räkningar hos bolaget.

Autogiro

Med autogiro dras din faktura automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Du behöver bara se till att det finns pengar på kontot. Anmäl till din bank att du vill ha autogiro.

E-faktura

Med e-faktura kommer fakturan direkt in i din internetbank. Du måste gå in och godkänna fakturan för att den ska dras från ditt konto. Anmäl i din internetbank att du vill ha e-faktura.

E-postfaktura

Du får fakturan till din e-post och kan själv välja om du vill betala via autogiro, e-faktura eller själv lägga in uppgifterna i din internetbank.

Pappersfaktura

Du kan få pappersfaktura hem till din brevlåda och själv lägga in betaluppgifterna i din bank.

Kampanj- och rabattkoder hos Landskrona Energi

Det finns inga kampanj- eller rabattkoder för Landskrona Energi.

Vad vi tycker om landskronaenergi.se

Landskrona Energi tillhandahåller förutom elhandel även elnät, fjärrväme och stadsnät. Allt detta finns på samma webbplats. Men sidan upplevs ändå tydlig och det är lätt att få en överblick. 

Längst upp på sidan finns en “Meny”. Genom att klicka på den kommer du till flera olika rubriker och underrubriker. Det är lätt att förstå var du ska klicka för att hitta rätt information.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice@landskronaenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0418-473620
Är det lätt att hitta adress?Ja, Gasverksgatan 2, 261 35 Landskrona

Support och kundtjänst

Klicka på “Meny” högst upp på startsidan och sedan på “Kundservice” för att komma till en sida med all information om hur du når kundtjänst hos Landskrona Energi.

Det finns flera sätt att nå kundtjänst. Via telefon 0418-473620 eller mail, kundservice@landskronaenergi.se. Eller klicka på formuläret på sidan för kundservice för att maila. Du kan även besöka Landskrona energi på Gasverksgatan 2. Kundservice öppettider, för besök och telefon, är måndag-torsdag 9.00-15.00, fredag 9.00-12.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

På sidan för kundservice finns även flera länkar, som är lätta att klicka sig vidare på för att själv söka information.

Information om strömavbrott och driftstörningar

För att hitta information om strömavbrott och driftstörningar tittar du högt upp på startsidan. Klicka på “Driftinformation”. Då kommer du till en sida med information om aktuella och planerade driftstörningar och avbrott. Längre ner på sidan finns även kontaktuppgifter om du behöver hjälp.

Att göra felanmälan

För att få hjälp med akuta fel och driftstörningar ringer du 0418-473301. Du kan ringa när som helst på dygnet.

Elavtalen hos Landskrona Energi

100 % av elen hos Landskrona Energi är förnybar. Elen kommer bla. från kraftvärmeverket Energiknuten. Där förbränns restavfall från industrier som sedan omvandlas till el och värme.

Det framgår inte tydligt på webbplatsen om man kan köpa el från bolaget oavsett var man bor i landet. 

Uppsägningstid

Rörligt pris har en ömsesidig uppsägningstid på 30 dagar. Uppsägningstiden för anvisningspris är 14 dagar.

Recensioner och omdömen på internet

Det finns omkring tjugo omdömen och recensioner av Landskrona Energi på internet. Totalt får företaget ca 3,5 av 5. Men det verkar som att kunderna antingen är väldigt nöjda, och sätter en femma, eller väldigt missnöjda och sätter en etta.

De som är nöjda och kommenterar skriver att de fått jättebra service och trevligt bemötande, underbar hjälp av nätverkstekniker, bra hjälp osv.

De som är missnöjda och kommenterar skriver att de fått jättedålig service och dåligt bemötande. Någon tycker att Landskrona Energi är ett bra exempel på att privatägda monopoler inte är någon god idé, de vill bara ha mer och mer pengar. Bedragare, kommenterar en person.

Landskrona Energi – inget blufföretag

Det finns inga varningar om att Landskrona Energi skulle vara en bluff. Företaget förekommer varken på Energimarknadsbyråns klagomålslista eller på Svensk handels varningslista.

Vanliga frågor – FAQ

Genom att klicka på “Meny” högst upp på webbplatsen, titta under “Kundservice” och klicka på “Frågor och svar” kommer du till de vanligaste frågorna. En liten sammanställning av typiska frågor och svar som finns under kategorin “Elhandel” följer nedan.

Vad kostar bolagets el?

Priserna räknas ut månadsvis i efterhand. De priser du ser på webbplatsen är alltså för föregående månad. Du hittar dem här.

Vad ingår i priserna?

Elpriset består av avgift till elnätsbolag, elhandelsbolag, skatt och moms. Här finns mer information.

Jag ska flytta – vad behöver jag göra?

Ditt elavtal avslutas när du flyttar, det kostar ingenting. Det är viktigt att du meddelar ditt elnätsbolag när du flyttar, eftersom slutavläsning av din elmätare måste göras. Vill du flytta med dig ditt avtal så kontaktar du kundservice för att få hjälp. 

Vad är en områdeskod?

Det är en kod för det bostadsområde du bor i, den består av tre bokstäver. I Landskrona tätort är områdeskoden LKA.

Var hittar jag mitt anläggningsid?

Du hittar ditt anläggningsid på din faktura. På “Mina sidor” finns alla dina fakturor i PDF-format.

Hur tecknar man elhandelsavtal?

På webbplatsen kan du fylla i dina uppgifter och godkänna med Bank-id. Du hittar elavtal här. Eller så laddar du ner och skriver ut ett avtal. Fyll i det och skicka in det med posten.

Vilka avtalsvillkor gäller?

Klicka här för att se vad som gäller för elhandelsavtal hos Landskrona Energi.

Hur säger jag upp mitt elavtal?

Klicka här. Ladda ner och skriv ut blanketten. Fyll i den och skicka in den med post. Portot är redan betalt.

Kan jag teckna elavtal med vilket elbolag som helst?

Du kan teckna elhandelsavtal med vem du vill. Elnätsavtal däremot tecknar du med det elnätsbolag som äger elledningarna som går fram till din bostad. Det kan du inte ändra.

Varför skickar ni två fakturor för el?

Du har två olika elavtal. Ett avtal med elnätsbolaget som äger elledningarna som går fram till din bostad och ett avtal med elhandelsbolaget som du köper din el av. Därför får du två fakturor.

Vad betyder “ursprungsgarantier”?

Ursprungsgarantier är reglerade enligt lag. Det är elektroniska dokument som talar om vilken energikälla elen kommer ifrån. Detta görs för att underlätta för kunden att veta var elen kommer ifrån och för att öka ursprungsmärkningens tillförlitlighet.

Har jag någon ångerrätt?

Ångerrätt gäller enligt lagen om distansavtal gäller för den som ingår avtal med Landskrona Energi Kraft AB. Det innebär att du har rätt att ångra det ingångna avtalet inom 14 dagar från att du fick din avtalsbekräftelse.

Slutsatsatser

Landskrona Energi är ett mindre kommunalt energibolag som i första hand förser närområdet med el och fjärrvärme. Den el som säljs till konsument är fossilfri och ursprungsmärkt. Bolaget producerar el och värme vid ett eget kraftvärmeverk, där huvuddelen av den producerade elen betraktas som fossilfri. I övrigt är det oklart hur försäljningen av el fördelar sig på energikällor. 

Mot bakgrund av rådande situation på elmarknaden erbjder bolaget endast avtal med rörliga elpriser. 

Landskrona Energi har stort fokus på miljön. En medveten satsning görs för att påskynda övergång till elbilar. Publika laddstolpar har placerats på strategiska platser i staden. Dessutom önskar bolaget utveckla solel. En särskild så kallad solkarta har tagits fram, som visar vilka tak som lämpar sig för solcellsanläggningar. Bolaget kommer också att köpa överskottsel från mikroproducenter.

Bolagets webbplats är tydlig och det är lätta att hitta detaljer kring elprisavtal. 

Vi betraktar Landskrona Energi som en pålitlig leverantör av el för sitt lokala område.

Det finns ett mindre antal kundomdömen som både är bra och dåliga.