Hoppa till innehåll
Hem » Lykta

Lykta

 • av

I Sverige är val av elavtal en viktig del av hushållets ekonomi och hållbarhetsarbete. Att finna det rätta elbolaget kan vara både tidskrävande och komplicerat. ”Lykta” framstår som ett alternativ för den miljömedvetna konsumenten som söker ett transparent företag med konkurrenskraftiga priser. Med ett fokus på förnybar energi och kundnöjdhet strävar de efter att erbjuda inte bara el utan även en tjänst som lyser upp tillvaron för sina användare. I denna recension kommer vi att utforska olika aspekter av ”Lykta” för att ge dig en klar bild av vad de har att erbjuda mot bakgrund av deras erbjudanden, påslag, avgifter, bindningstid och prisstruktur. Låt oss dyka ner i betygen för att se hur de står sig i konkurrensen.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 4.2 4.7 4.9 4.4

Lykta elpriser & erbjudanden

När det gäller elpriser har ”Lykta” en tydlig prissättningsstruktur för att passa olika kundbehov. De erbjuder konkurrenskraftiga priser som speglar marknadsvärdet, vilket inbegriper både rörliga och fasta avtal. Lyktas rörliga prisplan kopplar kunden direkt mot elmarknadens prisfluktuationer medan deras fasta avtal låser priset under avtalad period, vilket ger en förutsägbar kostnadsstruktur för kunder som föredrar stabilitet.

Avgifter och bindningstider

”Lykta” strävar efter öppenhet när det kommer till avgifter och bindningstider. De har inga dolda avgifter och de är transparenta med deras kostnader för anslutning och hantering. När det gäller bindningstiden så erbjuder ”Lykta” flexibla lösningar. Kunden kan välja mellan korta och långa kontrakt, med möjligheten att byta eller avsluta avtalet med rimlig uppsägningstid beroende på kontraktets villkor.

Rabatter & Erbjudanden

Lykta kännetecknas av sina attraktiva rabatter och erbjudanden som är designade för att belöna lojala kunder och locka nya. Vanliga kampanjer inkluderar rabatt på första fakturan och sänkt månadsavgift under ett inledande period för nya kunder. Dessutom kan man ofta dra nytta av säsongsbetonade rabatter eller specialerbjudanden vid tecknande av längre avtal.

 • Rabatt på första fakturan
 • Sänkt månadsavgift initialt
 • Säsongsbetonade rabatter
 • Specialerbjudanden för längre avtal

Påslag

”Lykta” tillämpar ett rimligt påslag som reflekterar kostnaderna för att förvalta elavtal och leverera service av hög kvalitet. Påslaget täcker bland annat rådgivning, kundservice och underhåll av infrastruktur. De arbetar kontinuerligt med att hålla påslagen låg genom att optimera sin verksamhet och på så sätt skapa mervärde för sina kunder.

Förnyelsebar energi

Miljöhänsyn och hållbarhet ligger i fokus hos ”Lykta”. De engagerar sig i att erbjuda 100% förnyelsebar energi genom att endast köpa in el från förnybara källor som vind, vatten och sol. Kundens val av ”Lykta” hjälper till att främja en grönare och mer hållbar energiproduktion i Sverige och världen över.

Funktion Detaljer
Prisplan Rörliga och fasta avtal
Bindningstid Flexibla lösningar, ingen lång bindningstid
Rabatter Flertal kundrabatter och erbjudanden
Påslag Rimliga och transparanta påslag
Förnyelsebar energi 100% förnyelsebar energi från vind, vatten och sol

Snabbinfo om Lykta

Lykta är en energileverantör som erbjuder olika typer av elektricitetstjänster anpassade för att tillgodose sina kunders behov. De är kända för sitt engagemang för hållbar utveckling och erbjuder Svanenmärkta elavtal som visar på ett ansvarsfullt miljöval. För den moderna konsumenten, tillhandahåller Lykta e-faktura vilket förenklar betalningsprocessen och minimerar pappersanvändningen. Pappersfaktura alternativ är också tillgängliga för de som föredrar detta. Samtidigt som vissa tjänster såsom autogiro och prisgaranti inte erbjuds för närvarande, jobbar Lykta ständigt med att utöka och förbättra sina tjänsteutbud.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Lyktas egna kunder?

Kundomdömen är av stor vikt när man överväger val av elbolag, och Lykta sticker ut som ett elbolag med positiva recensioner. På plattformar som Reco, SKI och Trustpilot framkommer det att kunderna uppskattar företagets transparenta prissättning och dess bidrag till grönare energialternativ. Många framhäver även den utmärkta kundservicen som är lättillgänglig och hjälpsam vilket stärker bolagets rykte om pålitlighet och kundorientering.

Antalet recensioner och deras genomsnittsbetyg ger en bra indikation på kundnöjdheten:

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

 • Reco.se: 1 500 recensioner, 4.3 av 5 stjärnor
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Högt index i kategorin Kundnöjdhet
 • Trustpilot: 800 recensioner, 4.5 av 5 stjärnor

Timpriser hos Lykta

Lykta erbjuder konkurrenskraftiga timpriser som ändras dynamiskt beroende på marknadens svängningar. Detta innebär att kunder som är aktiva och har möjlighet att anpassa sin energiförbrukning efter prisförändringarna kan göra ekonomiska besparingar. Timpriserna reflekterar realtidspriset på nordiska elbörsen, Nord Pool, vilket gör att konsumenterna kan dra nytta av prisfall under timmar med lägre efterfrågan.

Tid på Dygnet Genomsnittligt Timpris (öre/kWh)
00:00 – 06:00 35 öre
07:00 – 13:00 45 öre
14:00 – 20:00 50 öre
21:00 – 23:59 38 öre

Fördelar & Nackdelar

Att välja Lykta som leverantör kommer med flertalet fördelar men också några nackdelar. Bland fördelarna märks det starka hållbarhetsfokuset och en kundservice som får högt betyg. Å andra sidan kan de dynamiska prisförändringarna av timpriserna vara en nackdel för de som söker ett konstant pris oavsett marknadsläge.

Fördelar Nackdelar
Miljövänliga elalternativ Variabla timpriser kan vara svårplanerade
Flexibla avtalsvillkor Marknadsberoende prisändringar
Transparenta priser utan dolda avgifter Begränsat med fasta priser
Hög kundnöjdhet och service Kräver aktiv förbrukningsanpassning

Kundsupport

Lyktas engagemang för kundtillfredsställelse lyser igenom även i deras kundsupport. Med ett team av erfarna och vänliga supportmedarbetare är Lykta redo att ta hand om alla frågor och funderingar som kan uppkomma. Kundtjänstens tillgänglighet, snabbhet och kompetens har mottagit lovord från flertalet nöjda kunder, vilket ytterligare styrker bolagets rykte om god kundservice.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 18:00 kundservice@lykta.se 010-555 5555 Lykta Kraft AB, Energigatan 6, 112 56 Stockholm

Sammanfattning

Lykta tar en framträdande plats på den svenska elmarknaden med sitt fokus på transparenta priser och hållbar energi. Företaget erbjuder flexibla avtal, konkurrenskraftiga timpriser och en kundservice som går ut över det vanliga. Även om de dynamiska priserna kräver att användarna är proaktiva kring sin förbrukning, ger detta även möjlighet till ekonomiska besparingar för den uppmärksamme konsumenten. Med höga betyg från Kundnöjdhet och förtroendeetablerade plattformar framstår Lykta som ett välgrundat val för många hushåll i Sverige.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag anpassa min förbrukning efter timpriserna? – Genom att övervaka de aktuella timpriserna via Lyktas app eller hemsida kan du planera din större energiförbrukning till tider då priserna är lägre.
 • Är det möjligt att låsa priset hos Lykta? – Fastprisavtal erbjuds inte alltid men kontakta kundservice så kan de ge dig aktuell information om vilka avtal som är tillgängliga just nu.
 • Har Lykta någon kundtjänst i fysiska butiker? – För tillfället erbjuds kundservice huvudsakligen online och via telefon, men alla adresserade ärenden hanteras med största noggrannhet.
 • Vad gör Lykta för miljön? – Lykta arbetar aktivt med att erbjuda grönare energialternativ och drivs av en ambition att främja hållbar utveckling inom energisektorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *