Hoppa till innehåll
Hem » Motala Energi

Motala Energi

 • av

När vi närmar oss en framtid där hållbarhet och energieffektivitet blir allt viktigare, står elbolagen i fokus för svenska konsumenter. Med en djupdykning in i Motala Energis tjänster har vi granskat hur företaget står sig i konkurrensen, beträffande erbjudanden, priser och deras engagemang i förnyelsebar el. Motala Energi är känt för sin lokalt förankrade energiproduktion och har under lång tid försett sina kunder med elektricitet. Men hur väl presterar de faktiskt utifrån det som konsumenterna bryr sig mest om? Häng med i vår utförliga granskning där vi sätter betyg på olika aspekter av deras service för att ge dig en klar bild innan du bestämmer dig för ditt nästa elavtal.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 4/5 3/5

Motala Energi elpriser & erbjudanden

Motala Energi kännetecknas av konkurrenskraftiga elpriser som anpassas till marknadens dynamik. Med transparent prissättning kan kunderna njuta av en stabil elförsörjning utan oroväckande prisfluktuationer. Dock varierar villkoren baserat på vilken typ av avtal du väljer, vilket innebär att det är viktigt att noggrant jämföra olika alternativ för att hitta det mest kostnadseffektiva för just dina behov.

Avgifter och bindningstider

Bindningstider och avgifter hos Motala Energi kan variera. Vanligtvis erbjuder de flexibla lösningar med korta eller obefintliga bindningstider, vilket tillåter konsumenterna att byta eller anpassa sina avtal utan kostnad. Dessutom håller de extraavgifterna låga, vilket gör dem till ett attraktivt val för prismedvetna kunder.

Rabatter & Erbjudanden

Motala Energi går ofta ut med lockande rabatter och erbjudanden, särskilt för nya kunder eller vid speciella tillfällen. Dessa kan inkludera allt från sänkta påslag till välkomstrabatter, vilket gör företagets elavtal ännu mer tilltalande.

 • Welcome discount for new customers.
 • Seasonal promotions and limited-time offers.
 • Loyalty rewards for long-term customers.

Påslag

Påslagen hos Motala Energi ligger i linje med branschstandard men företaget strävar efter att hela tiden optimera dessa så kunderna får bästa möjliga priser. Transparensen i deras prismodell gör att du som konsument enkelt kan förstå vad du betalar för.

Förnyelsebar energi

Engagemanget för förnyelsebar energi hos Motala Energi sticker ut på marknaden. Företaget investerar kontinuerligt i miljövänliga lösningar och strävar mot en framtida energiproduktion som är 100% förnyelsebar, vilket är en stark fördel för miljömedvetna konsumenter.

Avgifter Bindningstider Typ av Påslag Förnyelsebar Energi Andel
Låga till inga Korta till inga Otydligt till transparent Hög prioritet och investering

Snabbinfo om Motala Energi

Motala Energi är en lokal leverantör av el som fokuserar på att erbjuda hållbar och miljövänlig energi. Företaget står för en transparent och kundorienterad service, erbjutande flexibla lösningar för både privatpersoner och företag. Med ett engagemang för förnybar energi och kunden i centrum, erbjuder de produkter och tjänster som uppfyller dagens miljökrav och kunders förväntningar.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Motala Energis egna kunder?

Kundomdömena om Motala Energi speglar ett elbolag som värderar kundtillfredsställelse och service. På Reco, SKI och Trustpilot framkommer det att kunderna upplever en hög nivå av transparens och att de känner sig trygga med Motala Energis prissättning och kundtjänst. Flera recensioner belyser särskilt bolagets ansträngningar att leverera förnybar energi och deras vänliga samt hjälpsamma kundservice.

 • Reco: 145 recensioner, 4.2 i genomsnittsbetyg
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): 78% kundnöjdhet
 • Trustpilot: 200 omdömen, 4.5 av 5 stjärnor

Timpriser hos Motala Energi

Motala Energi erbjuder konkurrenskraftiga timpriser som följer elmarknadens svängningar. Kunden kan dra fördel av varierande priser över dygnet och anpassa sin förbrukning efter de mest kostnadseffektiva tidpunkterna. Timpriserna är inte bara konkurrenskraftiga utan också framställda för att skapa ökad medvetenhet om energiförbrukning och därmed minska den totala energikostnaden.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Timpris (öre/kWh)
00:00 – 06:59 Ändras dagligen*
07:00 – 13:59 Ändras dagligen*
14:00 – 20:59 Ändras dagligen*
21:00 – 23:59 Ändras dagligen*

*Observera att realtidspriserna ändras baserat på marknadens utbud och efterfrågan.

Fördelar & Nackdelar

Att välja Motala Energi som din elleverantör medför både fördelar och nackdelar. En signifikant fördel är deras engagemang i förnyelsebar energi och viljan att bidra till ett mer hållbart samhälle. Prisstrukturerna är transparenta och kundservicen får högt betyg av nuvarande kunder. Bland nackdelarna kan nämnas begränsningar i erbjudanden beroende på region samt att realtidstimpriser kan vara svåra att förutsäga, vilket kan påverka budgetering.

Fördelar Nackdelar
Engagemang i grön energi Begränsade regionala erbjudanden
Högt kundbetyg i service Realtidspriser kan vara oförutsägbara
Transparenta prisstrukturer Kan kräva en aktiv roll i energiförbrukningen

Kundsupport

Motala Energi är välkända för sin tillgängliga och hjälpsamma kundsupport. De erbjuder personlig service för att möta varje kunds behov och svarar snabbt på frågor, vilket gör dem till en uppskattad aktör på energimarknaden. Oavsett om det gäller frågor om fakturor, prisförändringar eller helt enkelt rådgivning för maximal effektivitet i energianvändningen står deras kunniga personal redo att assistera.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00 info@motalaenergi.se 010-470 51 00 Motala Energi AB, Box 84, 591 21 Motala

Sammanfattning

Motala Energi framstår som ett pålitligt och kundorienterat elbolag dedikerat till förnyelsebar energi och högkvalitativ service. Genom att erbjuda konkurrenskraftiga timpriser och aktivt arbeta för ökad transparens har de skaffat sig en trogen kundbas. Deras kundsupport har fått beröm för att vara lättillgänglig och effektiv, vilket ytterligare stärker bilden av ett elbolag som sätter konsumenterna i första rummet. Överlag representerar Motala Energi en organisation där balansen mellan kostnad, hållbarhet och kundnöjdhet prioriteras.

Vanliga Frågor

 • Hur anpassar jag mig till de varierande timpriserna hos Motala Energi?
  För att maximera nyttan av de varierande timpriserna, bör du överväga att göra energikrävande aktiviteter under de tider på dygnet då elpriset är som lägst. Det kan innebära att sätta diskmaskinen eller tvättmaskinen på en timer så att de körs under natten.
 • Kan jag som kund påverka mitt elavtal hos Motala Energi?
  Ja, Motala Energi erbjuder personlig rådgivning för att skapa det mest fördelaktiga avtalet för din specifika situation. Du uppmuntras att kontakta deras kundservice för att diskutera olika alternativ.
 • Vad ingår i Motala Energis arbete med hållbarhet?
  Motala Energi deltar aktivt i omställningen till förnybar energiproduktion och arbetar kontinuerligt för att minska sin egen miljöpåverkan samt bidrar till att utveckla hållbara lösningar för sina kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *