Hoppa till innehåll
Hem » Övik Energi

Övik Energi

 • av

Att navigera i energimarknadens vatten kan vara en utmaning. Med ett flertal elbolag som erbjuder olika avtal och priser, krävs det en noggrann granskning för att finna det bästa valet för ditt hem eller företag. I den här recensionen dyker vi djupt in i Övik Energi – ett energibolag känt för sin strävan efter hållbarhet och förnyelsebar el. Vi analyserar allt från deras erbjudanden till prisstrukturen för att ge dig en klar bild av vad de har att erbjuda. Läs vidare för att se hur de står sig i konkurrensen och om de är rätt val för dig.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Övik Energi elpriser & erbjudanden

Övik Energi framstår som ett konkurrenskraftigt alternativ på elmarknaden, med en prisstruktur som är anpassad för varierande kundbehov. Oavsett om du är en privatperson eller företagsägare erbjuder Övik Energi elpriser som speglar deras engagemang för hållbar energi till ett rättvist pris. De har en transparent prismodell där kunder enkelt kan följa med i hur elpriserna förändras över tid.

Avgifter och bindningstider

Att förstå avgifter och bindningstider är centralt när man ska teckna ett nytt elavtal. Hos Övik Energi hittar kunden tydliga villkor utan dolda avgifter. Med korta eller obefintliga bindningstider ger de sina kunder friheten att välja det som bäst passar deras situation, utan att behöva oroa sig för långa avtal eller onödiga påföljder.

Rabatter & Erbjudanden

Förutom att erbjuda konkurrenskraftiga priser har Övik Energi även periodiska kampanjer som gör deras elavtal ännu mer attraktiva. Dessa erbjudanden är designade för att ge mervärde till både nya och befintliga kunder.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Loyalitetsbonus för långsiktig kundrelation
 • Säsongsrabatter som matchar marknadsförändringar

Påslag

I en bransch där många aktörer lägger på betydande påslag för att täcka olika kostnader, arbetar Övik Energi med en påslagsmodell som är både rimlig och transparent. Kunderna får detaljerad information om påslagen och hur de påverkar totalpriset på deras elräkning.

Förnyelsebar energi

Med ett ständigt växande engagemang för miljön erbjuder Övik Energi el som uteslutande kommer från förnyelsebara energikällor. Detta innebär att kunderna inte bara kan njuta av konkurrenskraftiga priser, utan också bidra positivt till miljön och framtida generationer.

Avgifter Bindningstid Rabatter & Erbjudanden Påslag Förnyelsebar Energi
Inga dolda avgifter Korta/Inga bindningstider Mångsidiga erbjudanden Transparent påslagsmodell 100% från förnyelsebara källor

Snabbinfo om Övik Energi

Övik Energi är ett energibolag som förser kunder med elektricitet och relaterade tjänster. Med ett fokus på hållbarhet och miljövänlighet erbjuder de svanenmärkta elavtal för att möjliggöra en mer hållbar konsumtion av el. E-faktura och pappersfaktura-tjänster finns tillgängliga för kunderna, liksom möjligheten att få en samlingsfaktura för de som önskar en förenklad administration av sina betalningar. Dock är vissa tjänster såsom autogirobetalning och prisgaranti inte tillgängliga hos Övik Energi, vilket kan vara relevant att notera för konsumenter som söker efter dessa specifika alternativ.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Övik Energis egna kunder?

Omdömen om Övik Energi vittnar om hög kundnöjdhet, där transparens och tillmötesgående service ofta framhävs. På oberoende recensionsplattformar som Reco, SKI och Trustpilot återfinns kundreflektioner som lyfter fram elbolagets ansträngningar att leverera miljövänlig energi kombinerat med konkurrenskraftiga priser. Många kunder betonar även uppskattningen av deras snabba och personliga kundtjänst.

 • Reco – 150+ recensioner med ett genomsnittsbetyg på 4.5/5
 • SKI Kundnöjdhetindex – Topprankade över de senaste åren
 • Trustpilot – 200+ recensioner med ett genomsnitt på 4/5 stjärnor

Timpriser hos Övik Energi

Övik Energis timpriser varierar beroende på marknadens svängningar, men företaget strävar alltid efter att erbjuda konkurrenskraftiga och rättvisa priser. Genom deras dynamiska prissättning kan kunderna gagnas av låga timpriser vid mindre efterfrågan, som exempelvis nattetid. Detta är särskilt fördelaktigt för de som kan anpassa sin elanvändning utifrån prisväxlingarna.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Timpris (kronor/kWh)
Dagtid (07:00-19:00) Mer variabelt
Nattetid (19:00-07:00) Lägre pris

Fördelar & Nackdelar

Att välja Övik Energi kommer med flera fördelar, såsom deras satsning på 100% förnybar energi och en transparent prismodell. Nackdelar kan vara knutna till individuella preferenser där en del kunder kanske söker mer specifika tjänster eller produkter som inte just Övik Energi erbjuder. Genomgående är dock kundresponsen mycket positiv.

Fördelar Nackdelar
Miljövänlig el från förnyelsebara källor Begränsat produktutbud i vissa kategorier
Transparenta och rättvisa priser Priserna kan variera med elbörsen
Snabb och personlig kundservice Elavtal passar inte alla typer av förbrukning

Kundsupport

Övik Energi har en kundsupport som är känd för sitt engagemang och sin förmåga att ge snabba och konkreta svar på kundernas frågor. Med en lokal närvaro i Örnsköldsvik, erbjuder de personlig service som ger känslan av en nära och pålitlig partner inom elbranschen. Företagets välutbildade supportteam är lättillgängliga via flera kanaler och arbetar outtröttligt för att säkerställa att kundernas behov och eventuella problem hanteras på bästa möjliga sätt.

Service Information
Öppettider Mån-Fre: 08:00-16:00
E-post kundservice@ovikenergi.se
Telefonnummer 0660-789 01
Adress Övik Energi, Energivägen 2, 891 38 Örnsköldsvik

Sammanfattning

Summan av kardemumman är att Övik Energi står ut i mängden med sitt fokus på förnybar energi och kundcentrerad service. De bekräftas av otaliga positiva kundberättelser som skildrar företagets förmåga att leverera kvalitetsservice och hållbara energilösningar. Med transparenta priser och ett dynamiskt prisupplägg ger de sina kunder möjligheten att dra nytta av marknadens variationer. Det är tydligt att Övik Energi är en stark aktör på den svenska elmarknaden, där de kontinuerligt arbetar för kundtillfredsställelse och miljöhänsyn.

Vanliga Frågor

 • Hur hjälper Övik Energi till att spara energi?
 • Övik Energi ger råd och tips på sin hemsida och genom kundservice om hur du kan använda energi mer effektivt och därmed spara både pengar och miljö.

 • Är all el från Övik Energi 100% förnybar?
 • Ja, all el som säljs av Övik Energi är 100% förnybar, vilket betyder att den kommer från vattenkraft, vindkraft, solenergi eller biobränslen.

 • Kan jag som kund påverka mitt elpris hos Övik Energi?
 • Du kan påverka ditt elpris genom att välja ett avtal som passar din förbrukning och genom att följa prisutvecklingen på elbörsen för att optimera din förbrukning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *