Hoppa till innehåll

Skurupskraft

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Fakta om Skurupskraft

Lanserades:1907
Estimerat pris fast:Erbjuder inte fast pris
Estimerat pris rörligt:423,34 öre/kWh (elområde 4)
Antal kunder:Uppgift saknas
Bindningstid:1-3 år
Påslag:Framgår inte
Vårt Betyg:2,9

För- och nackdelar med Skurupskraft

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Möjligt att välja el från förnybara energislag
 • Enkel och tydlig webbplats
 • Rabatt lämnas till nya kunder
 • Flera betalningsalternativ
 • Information om driftstörningar lämnas

Nackdelar:

 • Inget fast elpris erbjudes

Om Skurupskraft

Skurups Elverk är en mindre energikoncern. Enligt den senaste årsredovisningen omsatte koncernen knappt 40 miljoner kronor med ett positivt rörelseresultat. Dotterbolaget, Skurups Energihandel AB, svarade för drygt 40 % av koncernens omsättning eller 17 miljoner kronor. Bolaget delar upp sin elförsäljning i fossilfri el respektive förnybar el. Med fossilfri el avses kärnkraft medan den förnybara elen genereras från vatten, vind och sol.

Rörligt elpris

Skurups Elverk ebjuder elavtal med rörligt pris. Det estimerade priset baseras på spotpriset för elområde 4, som Skurup tillhör. I september är priset 423,34 öre/kWh inklusive moms. Det tillkommer även en fast månadsavgift.

Inget fast pris för tillfället

Skurups Elverk erbjuder vanligtvis elavtal med fast pris. Detta är dock för tillfället pausat, på grund av det osäkra läget på elmarknaden.

Sätt att betala räkningen

Det finns flera olika sätt att betala sin elräkning hos Skurups Elverk:

 • Autogiro
 • E-faktura
 • Pdf-faktura till e-posten
 • Pappersfaktura till brevlådan
 • EDI-faktura (endast företag)

Rabatt

Skurups Elverk bjuder just nu på månadsavgiften i 6 månader för kunder som tecknar nytt elavtal.

Enkel och personlig webbplats

Skurups Elverk riktar sig tydligt till en lokal kundkrets och har ett personligt tilltal på sin webbplats. Webbplatsen är enkel men lätt att navigera på. Det går lätt att hitta aktuella prisuppgifter och avtalsvillkor. Det finns även en bra sökfunktion som hittar det man letar efter.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, elverket@skurup.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0411-53 62 00
Är det lätt att hitta adress?Ja,  Mårtensgatan 3, Skurup

Kundtjänst

Det går att kontakta Kundtjänst hos Skurups Elverk på flera sätt:

 • Telefon
 • E-post
 • Besök på kontoret i Skurup

Driftinformation och felanmälan

Du hittar information om strömavbrott och andra störningar under “Driftinfo” som finns i menyn längst upp. Där finns en lista med alla pågående och planerade avbrott inom bolagets elnätsområde.

Välj mellan fossilfri eller förnybar el

Skurups Elverk kallar sina elhandelsavtal för SkurupsElen. Hos Skurups Elverk kan du välja mellan Fossilfri el eller Förnybar el. Avtalet med Fossilfri el kommer till 100 % från kärnkraft. Avtalet med Förnybar el kommer istället från sol-, vind- och vattenkraft, samt från biobränsle.

Få men positiva kundomdömen

I likhet med de flesta små och lokala elbolag har Skurups Elverk få omdömen från sina kunder på nätet. På Google har de endast 6 betyg men de får ett mycket högt snitt på 4,7 av 5. De få kommentarerna handlar om att deras kundtjänst är trevlig och hjälpsam.

Vårt omdöme om Skurups Elverk

Uppdraget för Skurups Elverk är att sköta och underhålla elnätet inom sitt koncessionsområde samt att försörja abonnenterna med elektricitet. Koncernen har fokus på miljö, men på webbplatsen framgår inte hur deras leveranser av el fördelar sig mellan olika energislag. Men kunderna kan välja såväl fossilfri som förnybar el. Inom koncernen finns inga egna anläggningar för produktion av el. 

För närvarande kan bolaget endast teckna avtal om rörliga elpriser. Med hänsyn till läget på elmarknaden i september 2022, har man inga möjligheter att erbjuda fasta priser. 

Koncernen har en tydlig ambition att öka andelen förnybar el i sin försäljning. Mikroproducenter av el kan därför utan kostnad ansluta sig till bolagets elnät. Det framgår inte klart på webbplatsen, men sannolikt kan elhandelsbolaget köpa överskottsel från mikroproducenter i det lokala området. 

Webbplatsen för Skurups Elverk vänder sig i första hand till kunder i det lokala området. Klar och tydlig information ges om de avtal avseende el som finns. 

Vi ser Skurups Elverk som en stabil leverantör av el inom sitt koncessionsområde. Bolaget har sannolikt inga ambitioner att leverera el utanför sitt närområde. 

Det finns ett litet antal kundomdömen och de som finns är genomgående mycket positiva. 

Vanliga frågor

Vem äger Skurups Elverk?

Skurups Elverk AB ägs av Skurups kommun.

Jag bor i Göteborg – kan jag ändå teckna elavtal med Skurups Elverk?

Det framgår inte tydligt på bolagets hemsida om man kan teckna elavtal med dem utanför elområde 4. Kontakta kundtjänsten för mer information.