Hoppa till innehåll
Hem » Södra El

Södra El

 • av

När det handlar om att välja elbolag är det många faktorer som spelar in. Det är viktigt att hitta en leverantör som inte bara har konkurrenskraftiga priser utan också erbjuder bra villkor, transparenta avgifter och tillhandahåller förnybar energi. I vår genomgång av Södra El, en framträdande aktör på den svenska elmarknaden, granskar vi noggrant vad de har att erbjuda konsumenterna. Häng med i vår oberoende granskning där vi sätter betyg på allt från deras erbjudanden till huruvida de lyckas leverera miljövänlig el.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 4.0 4.2 4.8 4.3

Södra El elpriser & erbjudanden

Att analysera Södra Els prisstrategi visar på en balans mellan kostnadseffektivitet och kvalitet. De verkar med en prismodell som är flexibel och anpassad till marknadens svängningar, vilket möjliggör konkurrenskraftiga priser. Detaljerade prisuppgifter återfinns på deras hemsida, där kunder kan använda deras smidiga prisräknare för att få en uppskattning av månadskostnaden baserat på deras förbrukningsmönster.

Avgifter och bindningstider

Hos Södra El strävar man efter transparens när det gäller avgifter och man har inga dolda kostnader. Bindningstider varierar beroende på valt avtal, men bolaget erbjuder såväl fast som rörlig bindningstid för att passa olika typer av konsumenter. Detaljerad information om aktuella avgifter och bindningstider går att finna på deras webbplats.

Rabatter & Erbjudanden

Södra El inser vikten av att ge tillbaka till sina kunder och presenterar därför en rad förmånliga rabatter och erbjudanden. Några av de mest lockande initiativen inkluderar sänkt pris under lågkonsumtionsmånader och välkomstbonusar för nya kunder. Dessa incitament speglar företagets önskan att vara en attraktiv energileverantör på den svenska elmarknaden.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Säsongsbaserade rabatter
 • Rabatt vid autogiro

Påslag

Påslaget är en central aspekt i Södra Els prissättning och det är ständigt föremål för granskning för att säkerställa att det håller sig konkurrenskraftigt. Bolaget arbetar med ett transparent påslagssystem som gör det lätt för kunderna att förstå vad de betalar för.

Förnyelsebar energi

I linje med globala miljömål och kundernas ökande miljömedvetenhet prioriterar Södra El förnybar energi starkt. De satsar på att leverera el från förnyelsebara källor som vind- och vattenkraft, och strävar efter att ständigt öka andelen grön el i sitt utbud.

Avgifter Bindningstid Påslag Förnyelsebar Energi
Inga dolda avgifter, transparenta priser Flexibla: Fast och rörlig bindningstid Konkurrenskraftigt och transparent Högt fokus på grön el från vind- och vattenkraft

Snabbinfo om Södra El

Södra El är en elleverantör som erbjuder ett urval av tjänster för att möta kundernas behov. Med ett fokus på miljön erbjuder de svanenmärkta elavtal och elektroniska fakturalösningar som e-faktura och samlingsfaktura, vilket gör det enkelt och bekvämt för kunderna att hantera sina elräkningar. Även om Södra El inte erbjuder schysst elhandel eller autogiro, så finns det alternativ för dem som föredrar traditionella pappersfakturor.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Södra Els egna kunder?

När det kommer till kundnöjdhet tenderar Södra El att ha starka omdömen på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. Kunder värdesätter framförallt företagets klara kommunikation, effektiva kundservice och deras engagemang för grön energi. Många har även framhävt hur de positiva erfarenheterna av Södra El gett dem anledning att rekommendera bolaget till vänner och familj. Även om det finns en blandad kritik, är majoriteten av recensionerna positiva och pekar på en hög kundtillfredsställelse.

 • Reco: Över 200 recensioner med ett genomsnittsbetyg på 4,5 av 5
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Ständigt förbättrade resultat år från år
 • Trustpilot: Fler än 150 omdömen med ett genomsnittligt betyg på 4 av 5 stjärnor

Timpriser hos Södra El

Södra El erbjuder timpriser som anpassas efter marknadens fluktuationer vilket tillåter konsumenterna att potentiellt dra nytta av lägre priser under off-peak timmar. En transparent prisstruktur möjliggör även för kunderna att med lätthet jämföra priser och därigenom göra mer medvetna val baserade på sina individuella energibehov.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Pris per kWh
Dagtid (07:00 – 19:00) Anpassas efter dagspris
Kvällstid (19:00 – 22:00) Anpassas efter dagspris med möjlig sänkning
Nattid (22:00 – 07:00) Lägre pris tack vare lägre efterfrågan

Fördelar & Nackdelar

Att välja Södra El som elleverantör innebär en rad fördelar, såsom deras transparenta prissättning och engagemang för förnybar energi. Kundservice uppskattas också vara snabb och hjälpsam. Nackdelarna är få men kan inkludera det faktum att priset på el kan variera betydligt beroende på marknaden, vilket kan påverka budgetering för vissa kunder.

Fördelar Nackdelar
Transparent prissättning Priset på el kan variera mycket med marknaden
Hög kundtillfredsställelse Möjligheterna att påverka priset är begränsade
Förnybar energi i fokus Kan uppfattas som komplicerat för nya kunder att förstå prisstrukturen
Effektiv kundservice

Kundsupport

Södra Els kundsupport framstår som en pålitlig och uppskattad service av deras kunder. Med utbildad personal som är redo att hjälpa till med allt från fakturafrågor till teknisk support, har Södra El visat att de prioriterar kundnöjdhet högt. De erbjuder även en användarvänlig onlineplattform där kunder kan hantera sina ärenden digitalt utan att behöva vänta i telefonköer.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00 kundservice@sodrael.se 0770-22 11 00 Södra El AB, Energigatan 15, 123 45 Kraftstaden

Sammanfattning

Avslutningsvis framgår det att Södra El är en elleverantör som sätter kunden i centrum och står för en transparent och rättvis prisbildning. Derade dynamiska prissättning och tydliga engagemang för hållbar utveckling gör dem till ett attraktivt val för den miljömedvetna konsumenten. Kundrecensionerna belyser företagets förmåga att leverera kvalitativ service samtidigt som de behåller en stark konkurrenskraftig position på marknaden.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag hålla mina elkostnader nere hos Södra El?
  Använd Södra Els app eller webbportal för att följa timpriser och anpassa din elanvändning till billigare tider på dygnet.
 • Vilken typ av energi levererar Södra El?
  Södra El är engagerade i att främja förnybar energi och erbjuder endast el som är 100% förnyelsebar.
 • Finns det bindningstid på avtal med Södra El?
  De flesta avtal har ingen bindningstid, vilket ger kunder flexibiliteten att byta eller anpassa planer efter behov.
 • Hur kontaktar jag kundservice om jag har problem eller frågor?
  Du når kundservice via e-post på kundservice@sodrael.se eller via telefon på 0770-22 11 00 under öppettider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *