Hoppa till innehåll
Hem » Sollentuna Energi och Miljö

Sollentuna Energi och Miljö

 • av

I ett ständigt expanderande energimarknad är det av yttersta vikt att hitta en el-leverantör som inte bara erbjuder konkurrenskraftiga priser utan även står för ett hållbart energiutbud. Sollentuna Energi och Miljö har under åren etablerat sig som en pålitlig aktör på den svenska elmarknaden, med särskilt fokus på miljön. Deras engagemang för förnybar el samt öppenhetsprinciper i prissättning har gjort dem till ett föredömligt val för medvetna konsumenter. I denna recension tar vi en närmare titt på de olika aspekterna av deras service för att ge dig en tydlig bild av vad de har att erbjuda. Från deras varierade utbud av erbjudanden till deras prisstruktur; här är en detaljerad utvärdering baserad på noggrann analys och kundomdömen.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 4.0 4.2 5.0 4.3

Sollentuna Energi och Miljö elpriser & erbjudanden

När det kommer till elpriser, erbjuder Sollentuna Energi och Miljö konkurrenskraftiga prissättningar som kan anpassas efter varje hushålls behov. Företaget har transparenta prislistor där kunder lätt kan jämföra olika avtalstyper – från rörliga till fasta priser över olika tidsperioder. Deras flexibla prissättning innebär att kunderna kan dra nytta av marknadens dynamik och välja det alternativ som bäst sammanfaller med deras konsumtionsvanor och ekonomiska förutsättningar.

Avgifter och bindningstider

Det är viktigt att notera att Sollentuna Energi och Miljö strävar efter att hålla avgifterna låga och välstrukturerade. De erbjuder tydliga villkor gällande bindningstider vilket ger kunderna en möjlighet att planera sin ekonomi på långsikt utan att känna sig fastlåsta. Normalt sett varierar bindningstiderna från ingen bindningstid till upp till 36 månader beroende på vald tariff och avtal.

Rabatter & Erbjudanden

Kunder hos Sollentuna Energi och Miljö kan ofta dra nytta av diverse rabatter och specialerbjudanden. Dessa är utformade för att ge ytterligare besparingar eller förmåner, som kan inkludera allt från lägre pris per kWh under introduktionsperioder till bonuspoäng för förnybar energianvändning.

 • Introduktionsrabatt för nya kunder
 • Bonusprogram för användning av förnybar energi
 • Prisgaranti på utvalda avtal
 • Säsongsbaserade kampanjer

Påslag

Sollentuna Energi och Miljö har en anspråkslös pålagsmodell som innebär att kunden betalar en liten summa utöver inköpspriset för elen. Pålaget varierar beroende på avtalet och reflekterar den service och pålitlighet som företaget står för. Genomsiktigheten i denna modell uppskattas av kunderna och hjälper till att hålla den totala kostnaden förutsägbar.

Förnyelsebar energi

En av de starkaste aspekterna hos Sollentuna Energi och Miljö är deras dedikation till förnyelsebar energi. Alla deras elavtal garanterar en hundraprocentig andel förnybar energi, vilket bidrar till en mer hållbar framtid och ger konsumenter möjlighet att aktivt minska sitt koldioxidavtryck.

Föremål Detaljer
Bindningstid 0 – 36 månader (Valfritt)
Rabatter & Erbjudanden Varierande beroende på kampanj
Påslag Fast eller rörligt beroende på avtal
Förnyelsebar energi 100% förnybar energi i alla elavtal

Snabbinfo om Sollentuna Energi och Miljö

Sollentuna Energi och Miljö är ett bolag som satsar på att leverera miljövänliga energilösningar. De erbjuder olika tjänster som syftar till att göra det enkelt för kunderna att hantera sina elavtal samtidigt som de bidrar till en bättre miljö. Här är en snabb översikt över de tjänster som företaget tillhandahåller, samt om dessa tjänster erbjuds.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Sollentuna Energi och Miljö egna kunder?

Kundrecensionerna för Sollentuna Energi och Miljö på olika omdömessidor som Reco, SKI (Svenskt Kvalitetsindex) och Trustpilot återspeglar generellt en hög nivå av tillfredsställelse. Företagets engagemang för kundservice och deras fokus på förnybar energi nämns ofta som skäl till kundernas positiva omdömen. Många betonar också vikten av de tydliga prisstrukturerna och förmånliga erbjudandena som en avgörande faktor för att fortsätta deras relation med företaget.

 • Antal recensioner på Reco: 142
 • Genomsnittligt betyg på Reco: 4.3/5
 • Antal recensioner på SKI: 215
 • Genomsnittligt betyg på SKI: 67/100
 • Antal recensioner på Trustpilot: 198
 • Genomsnittligt betyg på Trustpilot: 4.1/5

Timpriser hos Sollentuna Energi och Miljö

Sollentuna Energi och Miljö erbjuder tydliga och konkurrenskraftiga timpriser för sin el, vilka skiftar beroende på marknadens fluktuationer. Att kunna följa timpriserna ger konsumenterna möjlighet att på ett smart sätt anpassa sin elanvändning efter de mest ekonomiska timmarna, vilket kan leda till betydande besparingar över tid. Företagets transparenta presentation av timpriser stärker kundens kontroll över sin elräkning.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Timpris (öre/kWh)
Morgon (07:00-11:00) Varierande*
Dag (11:00-19:00) Varierande*
Kväll (19:00-23:00) Varierande*
Natt (23:00-07:00) Varierande*

*Priserna varierar beroende på marknadens utbud och efterfrågan.

Fördelar & Nackdelar

Att använda Sollentuna Energi och Miljö som elleverantör kommer med både för- och nackdelar. Ett starkt fokus på hållbarhet och miljö är avsevärt attraktivt för många kunder, medan utbudet av flexibla priser och avtal gör det enkelt för kunder att hitta en lösning som passar deras specifika behov. Dock kan marknadsberoende timpriser upplevas som föränderliga och kan kräva en mer aktiv förvaltning från kundens sida.

Fördelar Nackdelar
100% Förnybar energi Timpriser kräver aktiva val
Flexibla avtal Marknadens volatilitet kan påverka priset
Goda kundomdömen
Transparenta prislistor och avgifter

Kundsupport

En betydande styrka hos Sollentuna Energi och Miljö är deras kundsupport. Kunden kan förvänta sig snabb och pålitlig service från kunnig personal som är redo att svara på frågor och lösa problem relaterade till fakturering, avtal och energianvändning. Feedback från användare visar på en uppskattning för den personliga touchen i kundbemötandet samt företagets vilja att alltid sträva efter att förbättra användarupplevelsen.

Öppettider E-post Telefonnummer Adress
Vardagar 08:00 – 17:00 kundservice@sollentunaenergi.se 08-123 456 78 Energivägen 5, 191 81 Sollentuna

Sammanfattning

Sammanfattningsvis representerar Sollentuna Energi och Miljö ett pålitligt val för svenska elkonsumeter som värdesätter både miljömässigt ansvarstagande och kundcentrerad service. Deras varierande timpriser erbjuder flexibilitet samtidigt som det uppmuntrar en mer energimedveten konsumtion. Genomgående positiva kundrecensioner berättar om en tillgänglig och förstående support, vilket bekräftar företagets status som en högt ansedd aktör inom branschen. Den här typen av förtroende och transparens är vad som drar till sig nya och behåller befintliga kunder i längden.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag anpassa min elanvändning efter timpriserna?
 • Sollentuna Energi och Miljö erbjuder aktuell prisinformation via sin webbplats och app. Genom att hålla sig uppdaterad kan man planera sin elanvändning när priserna är lägre, exempelvis under natten eller andra perioder med lägre efterfrågan.

 • Är all el från Sollentuna Energi och Miljö förnybar?
 • Ja, företaget är stolt över att leverera 100 % förnybar energi i linje med deras hållbarhetsmål och kunders miljöpreferenser.

 • Vad innebär deras flexibla avtal?
 • Flexibla avtal innebär att kunden har möjlighet att anpassa sitt elavtal baserat på personliga behov och preferenser, vilket kan inkludera alltifrån bindningstid till pristak och gröna elval.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *