Hoppa till innehåll
Hem » Sölvesborg Energi

Sölvesborg Energi

 • av

När det kommer till att välja elbolag är det många faktorer som spelar in. Förutom pris är det viktigt att ta hänsyn till erbjudanden, påslag, avgifter och inte minst om elen är förnyelsebar. I den här recensionen tar vi en närmare titt på Sölvesborg Energi, ett elbolag som lovar konkurrenskraftiga priser och hållbarhet. Vi går igenom vad de faktiskt erbjuder sina kunder, hur transparenta deras priser är och vilken typ av service du kan förvänta dig som konsument. Läs vidare för att få en översikt över hur Sölvesborg Energi står sig i marknaden.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Sölvesborg Energi elpriser & erbjudanden

När det gäller elpriser är Sölvesborg Energi kända för sina konkurrenskraftiga och transparenta prissättningar. De erbjuder ofta fasta priser där kunden kan låsa in sitt elavtal, vilket ger en säkerhet mot prisfluktuationer på marknaden. Med jämna mellanrum lanseras dessutom kampanjpriser som gör det även mer förmånligt för nya kunder att välja just Sölvesborg Energi.

Avgifter och bindningstider

En av de många fördelarna med Sölvesborg Energi är deras flexibla bindningstider och låga avgifter. Bolaget erbjuder olika avtalsformer där man kan välja mellan allt från ingen bindningstid till längre perioder för den som önskar stabilitet i sitt avtal. Därtill är deras avgifter tydliggjorda, så konsumenter kan enkelt förstå sin kostnadsstruktur utan dolda överraskningar.

Rabatter & Erbjudanden

Sölvesborg Energi värdesätter sina kunder och detta syns tydligt i deras rabatter och erbjudanden. De riktar sig både till nya och befintliga kunder genom lojalitetsprogram och introduktionserbjudanden. Här kan man hitta allt från procentsatser av på fakturan till välkomstbonusar som bidrar till ytterligare kostnadsbesparingar.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Lojalitetsbonus efter ett års användande
 • Rekommendera-en-vän bonus

Påslag

Sölvesborg Energi arbetar med minimala påslag för att bibehålla konkurrenskraftiga priser. Deras påslag är lågt jämfört med branschstandard och alltid specificerat på fakturan. Kunder kan känna sig trygga i att de betalar för vad de använder plus ett litet påslag som täcker service och administration från bolagets sida.

Förnyelsebar energi

Sölvesborg Energis engagemang för hållbar utveckling reflekteras i deras satsningar på förnyelsebar energi. En stor del av deras el kommer från förnyelsebara källor som vindkraft och solenergi, vilket gör det möjligt för kunderna att göra ett miljövänligt val samtidigt som de får konkurrenskraftiga elpriser.

Avgift Bindningstid Erbjudanden Påslag Förnyelsebar el (%)
Låga Flexibel Varierade Minimala Hög

Varningar om Sölvesborg Energi

Sölvesborg Energi är ett elbolag som tillhandahåller olika typer av tjänster inom energisegmentet. Nedan finner du viktig information och potentiella varningar gällande de tjänster som inte erbjuds av företaget. Detta kan påverka ditt val av elleverantör och är av stor vikt för att fatta ett välgrundat beslut.

Tjänster Status
Reko elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Vad innebär avsaknaden av vissa tjänster för dig som konsument?

Om du är en konsument som prioriterar miljövänliga alternativ och etik i ditt val av elleverantör, är det värt att notera att Sölvesborg Energi inte erbjuder Reko elhandel tjänsten. Dessutom, om du önskar enkelheten i att ha autogiro för att automatisera dina betalningar, så tillhandahåller inte Sölvesborg Energi detta alternativ.

För de som är priskänsliga är det också relevant att överväga att Sölvesborg Energi inte har en prisgaranti. Det innebär att priserna kan fluktuera, vilket kan påverka din månadskostnad negativt om marknadspriset på el stiger.

Sammanfattning av Sölvesborg Energis tjänsteutbud

Genom att granska tabellen ovan kan du som konsument få en överblick över de tjänster som erbjuds, samt de som saknas hos Sölvesborg Energi. Även om företaget erbjuder vissa bekvämlighetstjänster som e-faktura och samlingsfaktura tillsammans med svanenmärkta elavtal, är det viktigt att vara uppmärksam på de tjänster som inte finns tillgängliga när du tar ditt beslut. Detta gäller speciellt om du eftersträvar en helt automatiserad betalningslösning eller vill ha garantier för ditt els pris över tid.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Sölvesborg Energis egna kunder?

Kundomdömen och recensioner är av stor vikt när det kommer till att välja en elleverantör. Sölvesborg Energis kundnöjdhet speglas i de positiva recensionerna på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. Kunderna prisar ofta bolagets effektiva kundservice, transparenta fakturering och deras engagemang i att leverera förnyelsebar energi till konkurrenskraftiga priser.

Reco omdömen SKI index Trustpilot rating
XYZ Recensioner ABC Index 123 stjärnor (av 5)

Timpriser hos Sölvesborg Energi

För den medvetna konsumenten erbjuder Sölvesborg Energi dynamiska timpriser, vilket innebär att priset på el varierar från timme till timme. Detta är fördelaktigt för den som kan anpassa sin elförbrukning till tider på dygnet då priserna är lägre. Timpriserna är kopplade till Nord Pool spotpris, vilket gör dem både rättvisa och förutsägbara.

Tid på dygnet Timpris (öre/kWh)
Morgon (06-10) XYZ öre
Dag (11-17) ABC öre
Kväll (18-22) 123 öre
Natt (23-05) 456 öre

Fördelar & Nackdelar

Att välja Sölvesborg Energi kommer med både uppenbara fördelar och några eventuella nackdelar. En av de största fördelarna är deras insats för förnyelsebar energi och deras flexibla avtalstyper. Nackdelarna kan inkludera en mindre mängd information om särskilda erbjudanden på deras webbsida, vilket kan kräva att potentiella kunder behöver kontakta kundservice för mer information.

Fördelar Nackdelar
Transparent prissättning Begränsad information online
Konkurrenskraftiga priser
Högt fokus på förnyelsebar energi
Flexibla avtalsformer och bindningstider

Kundsupport

Sölvesborg Energi har byggt upp en solid grund för kundtillfredsställelse när det gäller deras support. En direklinje till välutbildad personal garanterar att du som kund får den hjälp och de svar du behöver på ett snabbt och effektivt sätt. De är kända för att vara lätta att nå, och medarbetare står redo att lösa alla tänkbara problem som kan uppkomma.

Öppetider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 16:00 kundservice@solvesborgenergi.se 0456 – 78 50 00 Energivägen 1, 294 39 Sölvesborg

Sammanfattning

Sammantaget utmärker sig Sölvesborg Energi som en ansvarsfull och pålitlig elleverantör. Med deras engagemang för förnyelsebar energi och transparenta prissättning står det klart att de sätter kundens intressen i främsta rummet. Företagets dynamiska timpriser och flexibilitet när det gäller avtal erbjuder ett mervärde som uppskattas av konsumenterna. Den positiva feedbacken från befintliga kunder talar sitt tydliga språk och stärker Sölvesborg Energis position på marknaden.

Vanliga Frågor

 • Vad ingår i Sölvesborg Energis elavtal?
 • Kan jag följa min förbrukning i realtid?
 • Hur påverkar väder och vind mitt elpris hos Sölvesborg Energi?
 • Vilka energikällor använder Sölvesborg Energi?
 • Hur kan jag anpassa min förbrukning för att spara pengar?
 • Hur lång bindningstid har de olika avtalen?
 • Hur fungerar övergången om jag byter till Sölvesborg Energi från en annan leverantör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *