Hoppa till innehåll

Sölvesborgs Energi

Fakta om Sölvesborgs Energi

Lanserades:1998
Estimerat pris fast:550 öre/kWh
Estimerat pris rörligt:230 öre/kWh
Antal kunder:Ca 6 000
Bindningstid:Beror på avtal
Påslag:4,4 öre
Vårt Betyg:2,7

För- och nackdelar med Sölvesborgs Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Smidig webbplats
 • Information om driftstörningar
 • Både rörligt och fast elavtal
 • Flera olika bindningstider

Nackdelar:

 • En mager kundtjänst
 • Få betalningsalternativ
 • Inga rabatter eller kampanjer
 • Få kundomdömen

Om Sölvesborg Energi 

Sölvesborg Energi är en bolagskoncern med en mängd olika verksamheter i kommunen. Bolaget är litet med en omsättning på ungefär 190 miljoner kronor. Elhandeln sköts specifikt av Sölvesborg Energi AB som ägs av Sölvesborg Energi och Vatten AB. Elen som säljs är miljömärkt och har sitt ursprung i fossilfria och förnybara energikällor. Bolaget säkerställer sin miljömärkning med ursprungsgarantier. Det är dock oklart hur elmixen ser ut. 

Elpriser hos bolaget

Det rörliga elpriset varierar med hur mycket el du använder per månad och med priset på elbörsen från dag till dag. Just nu (i mitten av september 2022) ligger det på 230,24 öre/kWh. Företaget erbjuder inte timpris.

Du kan välja ett fast elavtal från 1 år till 5 år. Priset ligger för närvarande på ca 550 öre/kWh.

Betalningsalternativ

 • Autogiro
 • E-faktura
 • Pappersfaktura

Kampanjer och rabattkoder

Det finns för närvarande inga kampanjer eller rabatter hos Sölvesborg Energi.

Webbplats

På företagets webbplats är det lätt att hitta den information du behöver. Det finns två snabbmenyer där du kan orientera dig på webbplatsen och hitta de mest populära sidorna. På startsidan presenteras senaste nytt från Sölvesborg Energi, dagens spotpris och ”Mina sidor”.  

Finns det “Mina sidor”?Ja 
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, info@solvesborgenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0456-81 68 80
Är det lätt att hitta adress?Ja, Sölvesborg Energi och Vatten AB, 294 80 Sölvesborg

Kundtjänst

Det går att kontakta kundtjänst via:

 • Telefon
 • E-post

Du kan också få mycket information genom ”Kundservice” på webbplatsen.

Driftinformation och felanmälan

Det är lätt att hitta information om driftstörningar och strömavbrott på företagets startsida. På ”Kundservice” kan du hitta mer information om pågående och planerade driftstörningar och mycket annat.

Felanmälan kan göras till kundtjänst. I nödfall kan du även felanmäla via ett journummer.

Elavtalen

Du kan antingen teckna ett rörligt eller ett fast elavtal. När du tecknar avtal kan du se hur kostnadskalkylen ser ut med inköpspris och diverse andra kostnader, bland annat påslagsavgift och elcertifikat.

Kundomdömen

Det finns inte särskilt många kundrecensioner om Sölvesborg Energi på internet. På Google finns det två recensioner. Där har bolaget fått 3 av 5 stjärnor i betyg.

Vår bedömning av Sölvesborg Energi 

Det märks att Sölvesborg Energi är ett litet energibolag med något begränsade resurser. Webbplatsen är bra – enkel, tydlig och lättnavigerad. Däremot är man begränsad till telefon och mejl om man vill kontakta kundtjänst. 

En fördel med Sölvesborg Energi är att man kan teckna ett fast elavtal med bindningstider mellan 1 och 4 år. Det finns även rörligt elpris med det saknas möjligheten att teckna avtal med timpris. 

Elen som bolaget producerar är miljömärkt och ges med ursprungsgarantier. Tyvärr får man inte reda på vilka olika energikällor som bidrar till elmixen som kunden får.

Energibolaget uppmuntrar till att privatpersoner bygger ut solceller och de köper in överskottsel från mikroproducenter. Det finns en kommunal energirådgivning. I övrigt är det lite svårt att hitta information om konkreta miljösatsningar och förändringsarbete mot en hållbar energiproduktion. 

Vår bedömning av Sölvesborg Energi är att det är ett litet men stabilt kommunalt bolag med en elhandel som i första hand är avsett att passa den lokala användaren. Det finns inga ambitioner från bolagets sida att expandera sin verksamhet mot övriga delar av Sverige, och troligen är det få kunder från övriga Sverige som är intresserade av att köpa el från Sölvesborg.

Vanliga frågor

Ett par exempel på vanliga frågor:

Jag har missat att betala min faktura. Vad händer nu?

Du får en påminnelse som skickas fyra dagar efter förfallodagen. Då tillkommer en påminnelseavgift på 50 kronor och en dröjsmålsränta på 8 %. Förblir fakturan obetald skickas ärendet efter 14 dagar till Svea Inkasso.

Vad händer om mitt avtal har gått ut och jag inte tecknat något nytt?

Då övergår det till anvisat pris. Det är en tillfällig lösning tills du gör ett nytt aktivt val och är därför dyrare än ett annat elavtal.