Hoppa till innehåll

Stockholms Elbolag

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Fakta om Stockholms Elbolag

Lanserades:Uppgift saknas
Estimerat pris fast:501–735 öre/kWh
Estimerat pris rörligt:108 öre/kWh (elområde 3)
Antal kunder:Uppgift saknas
Bindningstid:3 mån–10 år
Påslag:3,9 öre/kWh

För- och nackdelar med Stockholms Elbolag

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Fast elpris
 • Chatt på webbplatsen

Nackdelar:

 • Varning på Konsumenternas Energimarknadsbyrå
 • Dåliga kundomdömen
 • Ingen information om driftstörningar
 • Mager information på webbplatsen

Om Stockholms Elbolag

Stockholms Elbolag har en omsättning på drygt 300 miljoner kronor och en god vinstmarginal på 5,4 %. Stockholms Elbolag har ingen egen elproduktion och äger inte något elnät. Bolaget är ett renodlat elhandelsbolag. Som namnet antyder är bolaget beläget i Stockholm men har även ett kontor i Löddeköpinge i Skåne. Bolaget erbjuder möjligheten att köpa förnybar el.

Tid som behövs: 6 minuter.

Så kommer du igång med Stockholms Elbolag

 1. Gå in på stockholmselbolag.se här

 2. Tryck på “Våra elavtal” 

 3. Fyll i ditt postnummer och olika val

 4. Fyll i personuppgifter och klicka på “Beställ elavtal”

Fast och rörligt elpris 

De elavtal för rörligt pris som Stockholms Elbolag erbjuder utgår från timpriserna på elbörsen Nord Pool. Det innebär att det estimerade priset endast är en uppskattning av en genomsnittlig förbrukning.

Stockholms Elbolag erbjuder även elavtal med fast pris. Priset varierar då från 501 till 735 öre/kWh, beroende av bindningstid.

Betalningsalternativ

Det finns flera olika sätt att betala för elen hos Stockholms Elbolag:

 • Autogiro
 • E-faktura
 • Pdf-faktura till e-posten
 • Pappersfaktura till brevlådan

Kampanjer och rabattkoder

Det finns för tillfället inga kampanjer hos Stockholms Elbolag. De antyder att det finns en rabatt på rörliga elavtal för nya kunder, men det framgår inte vad den rabatten är.

Enkel och snygg webbplats

Stockholms Elbolag har en tydlig och modern webbplats. Den är lätt att navigera och man hittar snabbt det man letar efter genom tydliga menyer och symboler. Den är dock ganska avskalad vad gäller information.

Finns det “Mina sidor”?Ja 
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice@stockholmselbolag.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 08-410 377 01
Är det lätt att hitta adress?Nej 

Kundtjänst

Det går att kontakta kundtjänsten hos Stockholms Elbolag på flera sätt:

 • Telefon
 • Kontaktformulär
 • E-post

Driftinformation och felanmälan

Stockholms Elbolag äger inget elnät och har därför ingen information om strömavbrott eller felanmälan på sin webbplats.

Elavtal med fast pris och rörligt timpris

Stockholms Elbolag verkar ha en ambition att värva nya kunder eftersom deras webbplats är fokuserad på tecknande av elavtal. De erbjuder fast pris med 10-åriga avtal, vilket är ytterst ovanligt.

Negativa omdömen från kunderna

Stockholms elbolag får överlag mycket kritiska recensioner och låga betyg av kunderna på flera olika sajter. De är dessutom ett av de elbolag som ligger värst till vad gäller klagomål som har skickats till myndigheterna.

Vårt omdöme om Stockholms Elbolag

Stockholms Elbolag har en webbplats som i mycket går ut på att erbjuda flexibla elavtal till sina kunder. Det är magert om information och den som vill djupdyka i elhandelsfrågor gör gott i att söka information någon annanstans. 

Stockholms Elbolag har ingen tydlig information om sitt hållbarhetsarbete på sin webbplats, och det går inte att hitta information om vilken el man köper från bolaget. Det finns ett tydligt fokus på webbplatsen, och det är att locka nya kunder med flexibla avtal och prissättning. 

Tyvärr verkar inte bolagets kundfokus vara lika tydligt i den fortsatta kontakten efter att avtal har tecknats. Stockholms Elbolag är listat som ett bolag med dåligt kundbemötande på Konsumenternas Energimarknadsbyrå. Många klagomål under lång tid har bidragit till den svartlistningen.I linje med Energimarknadsbyråns märkning ger de kundomdömen som finns tillgängliga online bolaget med marginal underkänt. 

För potentiella kunder finns det egentligen ingen anledning att byta till Stockholms Elbolag annat än om man är desperat efter att teckna ett fast elprisavtal med mycket lång bindningstid. Vår bedömning är att Stockholms Elbolag är ett tveksamt energibolag med mycket dåligt rykte, dåliga kundomdömen och att det är ett dåligt alternativ för den elkund som funderar på att byta elleverantör. 

Vanliga frågor

Är Stockholms Elbolag ett seriöst elbolag?

Stockholms Elbolag levererar elen som kunderna har rätt till enligt sina avtal. De får dock skarp kritik för sina säljmetoder, och man bör se upp när elavtalet löper ut eftersom man ofta inte får någon information om det och då fastnar i ett dyrare avtal.

Kan jag teckna elavtal med Stockholms Elbolag om jag bor i Malmö?

Ja, bolaget säljer el till kunder över hela landet. Priserna utgår dock ifrån det elområde man tillhör.