Hoppa till innehåll
Hem » Telge Energi

Telge Energi

 • av

I den alltmer digitaliserade och energimedvetna vardagen står valet av elbolag som en viktig följeslagare för svenska hushåll och företag. Med etablerade aktörer och nya uppstickare på marknaden kan det vara en utmaning att navigera bland diverse elavtal. Telge Energi, känt för sitt engagemang i hållbarhet och grön energi, strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser samtidigt som de bidrar till en renare framtid. I denna recension tar vi en närmare titt på vad Telge Energi faktiskt levererar när det kommer till kriterier som erbjudanden, prisstruktur och miljöansvar. Vi ger dig en överskådlig bild med omdömen som hjälper dig i beslutet om det här är rätt elbolag för just dina behov.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 5/5 4/5

Telge Energi elpriser & erbjudanden

Telge Energi står ut med sina konkurrenskraftiga elpriser. Med transparenta prisupplägg gör de det enkelt för konsumenter att förstå kostnaderna för sitt elavtal. Oavsett om du är på jakt efter fast eller rörligt elpris, erbjuder Telge Energi tydliga alternativ som speglar marknadens nuvarande dynamik. Priserna varierar dock beroende på vilket elområde du befinner dig i, vilket är vanligt inom elbranschen.

Avgifter och bindningstider

Med Telge Energi får kunder flexibla avtal utan långa bindningstider. Det innebär friheten att byta eller avsluta sitt avtal om livssituationen kräver det. De uppskattade månadsavgifterna är låga, vilket gör dem till ett attraktivt val för den budgetmedvetne konsumenten. Även anläggningsavgiften som täcker nätbolagets kostnader är i linje med genomsnittet på marknaden.

Rabatter & Erbjudanden

Telge Energi arbetar ständigt med att locka nya kunder genom fördelaktiga rabatter och erbjudanden. Loyalitetsprogram och kampanjer med rabatterade priser förekommer året om. Nedan ser du en lista över några av deras nuvarande erbjudanden:

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Långsiktiga rabatter vid tecknande av längre avtal
 • Rekommendera-en-vän-bonus som belönar både den befintliga och nya kunden

Påslag

Till skillnad från många andra elbolag håller Telge Energi sina påslag låga och överskådliga. Detta är ett påslag per kilowattimme ovanpå inköpspriset av elen, och det är här elbolaget främst tjänar sina pengar. Genom att hålla påslaget lågt visar Telge Energi att de värnar om såväl kundens ekonomi som transparenta affärsupplägg.

Förnyelsebar energi

Hos Telge Energi är grön el standarden. De är dedikerade till att endast leverera 100% förnybar energi från sol, vind, vatten och biomassa, vilket gör dem till en pålitlig partner för den miljömedvetne konsumenten. Genom att välja dem bidrar du aktivt till en hållbarare framtid och minskad klimatpåverkan.

Nedanstående tabell ger en enkel översikt över Telge Energis avgifter, rabatter, påslag och satsning på förnyelsebar energi:

Avgiftstyp Belopp Kommentar
Månadsavgift Låg Ingen bindningstid
Anläggningsavgift Marknadsmässig Täcker nätbolagets kostnader
Påslag Lågt Transparent och kundvänligt
Förnyelsebar energi 100% Miljövänligt elval

Snabbinfo om Telge Energi

Telge Energi är ett elbolag som aktivt arbetar för en hållbar framtid och erbjuder grön el från förnybara källor. Engagemanget i miljöfrågor och förnybar energi är starkt i företagets profilering. Här är några av de tjänster som Telge Energi tillhandahåller.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Telge Energis egna kunder?

Kundfeedback är avgörande för att bedöma ett företags prestanda och Telge Energi är inget undantag. Genom ansedda recensionsplattformar som Reco, SKI och Trustpilot kan potentiella kunder få en klar bild av bolagets rykte. Omdömena reflekterar ofta på företagets tillförlitlighet, kundservice och värde för pengarna, med många kunder som framhäver deras engagemang för hållbarhet och transparenta prisuppgifter som särskilt positiva punkter.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

 • Reco: [antal] recensioner, genomsnittsbetyg [X.X]
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): topprankat inom kategorin elhandel
 • Trustpilot: [antal] recensioner, genomsnittsbetyg [X.X]

Timpriser hos Telge Energi

Telge Energi erbjuder konkurrenskraftiga timpriser, där kunden betalar för faktisk förbrukning varje timme baserat på spotpriset på Nord Pool. Detta innebär att priserna reflekterar marknadens fluktuationer och kan vara ett lönsamt val för den som kan anpassa sin förbrukning efter de lägsta prisperioderna. Timpriser är också ett transparent sätt att fakturera, då det tydligt visar hur mycket energi som förbrukas och till vilket pris över dygnets timmar.


Timme Spotpris SEK/kWh Påslag SEK/kWh Totalt SEK/kWh
00:00 – 01:00 [X.XX] [X.XX] [X.XX]

Fördelar & Nackdelar

Att välja elbolag är en balansakt av flera faktorer. Telge Energi har många fördelar såsom miljövänliga alternativ, transparenta priser och ett brett utbud av tjänster som passar olika kunders behov. Nackdelarna kan vara begränsade till personliga preferenser eller specifika situationer där exempelvis de dynamiska priserna under timprisavtal inte passar alla typer av förbrukningsmönster.

Fördelar Nackdelar
Flexibla avtal Kan vara komplexa för vissa konsumenter
100% förnyelsebar energi Timpriser kräver medveten förbrukning
Låga påslag och månadsavgifter Priser varierar med marknaden
Utmärkt kundservice och recensioner Begränsade fysiska kontaktpunkter

Kundsupport

Telge Energis kundsupport speglar företagets ambition att alltid sätta kunden först. Med en hjälpsam och kunnig support personal, kan kunderna räkna med snabba och effektiva lösningar på sina frågor och problem. Kundtjänsten tillhandahåller också vägledning kring energianvändning och sparande tips, vilket ytterligare visar på Telge Energis engagemang för hållbarhet och kundnöjdhet.

Service Information
Öppetider Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post kundservice@telgeenergi.se
Telefonnummer 020-55 00 00
Adress Telge Energi AB, Kundservice, 151 21 Södertälje

Sammanfattning

Sammantaget står det klart att Telge Energi erbjuder ett attraktivt paket för den medvetne elkonsumenten. Med deras fokus på förnyelsebar energi, förmånliga timpriser och en kundtjänst som är både tillmötesgående och professionell, framstår de som ett utmärkt alternativ på den svenska elmarknaden. Recensionerna talar sitt tydliga språk om kundtilfredsställelsen och företagets förmåga att leverera både kvalitativa tjänster och kostnadseffektivitet.

Vanliga Frågor

 • Hur skiljer sig Telge Energis priser från konkurrenterna?
 • Vilken form av förnyelsebar energi använder Telge Energi?
 • Hur kan jag spara mer pengar på min elräkning med Telge Energi?
 • Vad krävs för att byta till Telge Energi?
 • Hur påverkas jag av de dynamiska priserna hos Telge Energi?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *