Hoppa till innehåll

Omdöme av Telge Energi

  • av

Här finner du vårt slutgiltiga omdöme av Telge Energi! Du finner även övergripande information om erbjudanden och aktuella elpriser i denna recension.

Telge energi omdöme

I den här artikeln tänkte vi presentera vårt omdöme över Telge Energi; ihop med en rigorös granskning och sammanställning kring elbolaget. Du finner således information kring erbjudanden, kampanjer, priser, solceller, rörligt eller fasta elavtal och givetvis dubbelkollar vi vad Flashback har att säga om elleverantören.

Telge Energi är elleverantören som alltid utmanat eljättarna; först sänkte de priserna, sen kämpade de mot kolkraften. Nu står Telge Energi inför den kanske viktigaste utmaning någonsin – att göra Sverige till förebilden inom hållbarhet. Hos Telge Energi får du uteslutande el som kommer från sol, vind och vatten.

Telge Energi

Fast avgift: 49kr / månad

✓ 100% förnyelsebar el
Rabatt: slipp fast avgift (12 månader) värde ca 500kr.

Priser hos Telge Energi

Nedan finner du information kring priser hos Telge Energi. Därutöver kan det vara bra att känna till att elavtalet påverkar priset i allra högsta grad. Exempelvis, kan rörliga elavtal vara mer lönsamma än fasta – och så vidare. Du kan läsa mer om olika elavtal som finns och se till att du har ett avtal som passar dig och dina behov.

De priser du betalar för är samma för alla elavtal hos Telge Energi. Det som kan skilja sig mellan elavtalen är vilka av kostnaderna som är fasta, medräknade från början, och vilka som helt enkelt är rörliga. Det kan göra det lite krångligt att jämföra elavtal och i synnerhet jämföra priset hos Telge Energi. Därför kan vissa saker vara bra att ha koll på när det är dags att omförhandla eller skaffa nytt elavtal.

Nätavgift påverkar priset

Alla elnät i Sverige har nätägare och avgiften tas ut av nätägarna för elmätare och elledningar. I Sverige drivs elnätsverksamheten som ett monopol vilket betyder att du inte kan välja nätbolag. Ibland finns både elbolaget och nätbolaget inom samma koncern, men du kan aldrig köpa el av nätbolaget.

Elpriser hos Telge Energi

Telge Energi erbjuder ett rörligt elavtal med en månadsavgift på 49 kr inkl. moms. Förutom månadsavgiften tillkommer även ett påslag på 5 öre/kWh exkl.

Ett rörligt elavtal är precis vad det låter som, elpriset rör sig i relation till marknaden. Man kan se det rörliga elpriset som en rörlig ränta. Över tid är det här det absolut bästa alternativet om man söker efter billig el. Om du får hållbar el från sol, vind och vatten? Självklart.

Ett rörligt elavtal följer elpriset per kilowattimme med utvecklingen på elbörsen. Då elbörsens elpris styrs av utbud och efterfrågan är elpriset är ofta lägre på sommaren och högre på vintern. Sett över tid så är rörligt elavtal billigast.

Vem bör skaffa rörligt elavtal hos Telge Energi?

  • Du som vill ha det bästa elpriset
  • Du har lägre elförbrukning, exempelvis för dig som bor i lägenhet
  • Du har högre förbrukning men är trots allt flexibel och klarar av en tillfällig pristopp i elpriset.

Vanliga frågor

Vad anses med billig el?

Billig el innebär ett elavtal som håller hög prestanda – till ett billigt pris. För att ta reda på vilka elabonnemang som kan leverera billig el till dig, bör du titta igenom vår jämförande lista.

Ska jag välja fast eller rörlig pris på elavtalet?

Det beror givetvis på din situation. Ibland kan det fasta elavtalet vara mer attraktivt, samtidigt som det rörliga elavtalet kan vara lika fördelaktigt för andra situationer. Det enklaste sättet att ta reda på vad som passar dig och ditt hushåll är att titta på historiken och jämföra elavtal.

Ska jag byta elabonnemang?

Om du är på jakt efter att hitta billig el kan det vara fördelaktigt att jämföra och eventuellt byta aktör. På så vis får du en tydligare bild över vad saker och ting bör kosta, och du vinner således auktoritet när det är dags att förhandla med elbolaget.

Hur ser jag min nuvarande månadskostnad?

Det beror på vilket elbolag du har. Men enklaste sättet att ta reda på din förbrukning och månadskostnad är att logga in på aktörens hemsida. Oftast finns det lösningar med mobil e-legitimation som enkelt hjälper dig att navigera till historik och förbrukning.