Hoppa till innehåll
Hem » Telinet Energi

Telinet Energi

  • av

Välkommen till vår djupgående recension av Telinet Energi, en av Sveriges framstående elbolag känt för att erbjuda konkurrenskraftiga priser och engagemang i förnybar energi. I en värld där miljövänliga val blir allt viktigare, blir valet av elavtal en central del av hushållens bidrag till en grönare framtid. Telinet Energi har positionerat sig som en attraktiv aktör på marknaden genom att leverera skräddarsydda lösningar som möter individuella behov och preferenser, samtidigt som företaget ständigt strävar efter att minska sin klimatpåverkan. I denna recension går vi igenom de olika aspekterna av vad Telinet Energi har att erbjuda – från erbjudanden och prisstruktur till dess satsning på förnybar energi. Det är dags att se hur väl Telinet presterar i de kriterier som ofta väger tyngst när svenska konsumenter väljer sin elleverantör.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 4/5 3/5 5/5 4/5

Telinet Energi elpriser & erbjudanden

Telinet Energi är kända för sina konkurrenskraftiga elpriser vilket återspeglas i deras transparenta prismodell. Med ett fokus på att hålla elräkningarna så låga som möjligt, erbjuder de varierande prisplaner anpassade till olika kundbehov, inklusive fast pris och rörliga abonnemang som flexibelt följer marknaden. Genom deras hemsida kan man enkelt följa prisutvecklingen och säkerställa att man alltid har det mest fördelaktiga avtalet.

Avgifter och bindningstider

Hos Telinet Energi strävar man efter tydlighet när det gäller avgifter och potentiella bindningstider. De erbjuder planer med och utan bindningstid, vilket ger dig friheten att välja ett avtal baserat på dina personliga preferenser. För dem som föredrar stabilitet över tid finns det alternativ med en längre bindningstid där avgifterna är tydligt redovisade och inga dolda kostnader tillkommer.

Rabatter & Erbjudanden

Telinet Energi värdesätter sina kunder och det märks på deras rabatt- och erbjudandestruktur. De har ofta lockande kampanjer som kan innefatta allt från lägre priser under de första månaderna till bonuspoäng som kan användas i framtiden. Nedan finner du en lista över några av deras nuvarande erbjudanden:

  • Introduktionsrabatt för nya kunder
  • Bonusprogram för miljömedvetna val
  • Månadsrabatter för kunder som förbinder sig till längre kontrakt

Påslag

Till skillnad från många andra elbolag jobbar Telinet Energi med en låg och transparent påslagsstruktur. Påslaget är redan inräknat i de examinerade prisplanerna, vilket gör det enklare för kunder att snabbt förstå den totala kostnaden för deras elkonsumtion.

Förnyelsebar energi

Telinet Energi har en stark inriktning på förnybar energi och står ut i branschen genom att erbjuda 100% förnyelsebar energi i samtliga av deras avtal. Det innebär att när du väljer Telinet bidrar du inte bara till din personliga ekonomi, utan även till en bättre och mer hållbar värld.

Avgiftstyp Information
Bindningstider Frivilliga, med alternativ för fasta och rörliga priser
Rabatter & Erbjudanden Varierande, beroende på kund och tidsperiod
Påslag Låga och transparenta
Förnyelsebar energi 100% förnyelsebart i alla avtal

Snabbinfo om Telinet Energi

Telinet Energi erbjuder sina kunder miljövänliga elavtal och har som vision att bidra till ett hållbart samhälle. De har ett brett utbud av tjänster för att tillgodose olika behov och livssituationer. Om du är ute efter ett elbolag som även bidrar till en bättre miljö, kan Telinet Energi vara ett alternativ att överväga.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Telinet Energis egna kunder?

Att välja rätt elbolag kan vara en djungel, men recensioner och omdömen kan ge viktig vägledning. Telinet Energi har ett brett spektrum av kundomdömen från plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. Kundrecensionerna tenderar att framhäva bolagets prisvärda elavtal och deras engagemang för förnybar energi. Kunderna uppskattar också den enkla och tydliga faktureringen samt den tillmötesgående kundtjänsten som snabbt hanterar frågor och funderingar.

Recensionsplattform Antal recensioner Genomsnittsbetyg
Reco 125 4.2/5
SKI Ej tillgänglig Ej tillgänglig
Trustpilot 300+ 3.9/5

Timpriser hos Telinet Energi

Prissättningen av el är komplex och beror på flera faktorer såsom årstid, tid på dygnet och marknadssituation. Telinet Energis timpriser reflekterar just dessa parametrar för att alltid erbjuda konkurrenskraftiga priser. Deras transparens kring prisbildningen gör det enklare för konsumenten att förutse och förstå sin elkonsumtion och tillhörande kostnader.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på Dygnet Timpris (öre/kWh)
Morgon (06-10) Varierande
Dag (10-14) Varierande
Eftermiddag (14-18) Varierande
Kväll (18-22) Varierande
Natt (22-06) Varierande

Fördelar & Nackdelar

Att välja Telinet Energi innebär att man som kund fattar ett medvetet val både ekonomiskt och miljömässigt. Deras åtagande för 100% förnyelsebar energi är väl mottagen, medan de konkurrenskraftiga priserna och flexibla avtalsformerna fortsätter att locka till sig nya kunder. Dock kan variationen i timpriser kräva extra uppmärksamhet från kundernas sida för att fullt ut dra nytta av de fördelaktiga prisperioderna.

Fördelar Nackdelar
100% förnyelsebar energi Timpriser kan variera kraftigt
Flexibla avtalsformer Kan kräva aktiv förvaltning
Konkurrenskraftiga priser Limited feedback på SKI
Transparent prismodell

Kundsupport

Telinet Energi verkar ha en kundsupport som får beröm för sitt proaktiva agerande och snabba handläggning av kundernas ärenden. De tillhandahåller flera kanaler för kontakt, vilket möjliggör flexibilitet för kunden att välja det kommunikationssätt som bäst passar deras behov. Oavsett om det gäller frågor om fakturor, växling av elavtal eller information om energiförbrukning, framstår Telinet Energis support som både kunnig och hjälpsam.

Kanal Information
Öppettider Vardagar 08:00 – 17:00
E-post kundservice@telinet.se
Telefonnummer 020-20 20 20
Adress Telinet Energi AB, Energihamnen 3A, 115 56 Stockholm

Sammanfattning

Sammanfattningsvis erbjuder Telinet Energi sina kunder ett pålitligt val av elleverantör med fokus på förnybar energi och kostnadseffektivitet. Deras transparenta timprisstruktur och mångsidiga kundtjänst får positiv feedback och är värderade inslag för såväl nya som befintliga kunder. Trots att prisvariationerna kan utgöra en utmaning, förmår Telinet övergripande att leverera energitjänster som stärker kundnöjdheten och uppmuntrar ett mer hållbart energianvändande.

Vanliga Frågor

  • Hur fungerar Telinet Energis timbaserade prissättning?
  • Vad gör Telinet Energi för att främja förnybar energi?
  • Hur kan jag byta till ett elavtal hos Telinet Energi?
  • Vilka typer av elavtal erbjuder Telinet Energi?
  • Kan jag förvänta mig ökade elräkningar på vintern?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *