Hoppa till innehåll

Trollhättan Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Fakta om Trollhättan Energi

Lanserades:1991
Estimerat pris fast:Erbjuder inte fast pris
Estimerat pris rörligt:308,43 öre/kWh (elområde 3)
Antal kunder:cirka 11 600
Bindningstid:Inte aktuellt
Påslag:2 öre/kWh
Vårt Betyg:3,2

För- och nackdelar med Trollhättan Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Timpris
 • Märkningen Schysst Elhandel
 • Flera betalningsalternativ
 • Lättfattlig hemsida
 • Information om driftstörningar

Nackdelar:

 • Endast el till boende inom kommunen
 • Medelmåttigt betyg av kunder
 • Få avtalsmöjligheter

Trollhättan Energi – ett kommunalt bolag

Trollhättan Energi AB ägs av Trollhättan Stadshus AB. Trollhättan Energi är i sin tur ägare av Trollhättan Energi Elnät AB och tillsammans med Arctic Paper Munkedals AB äger bolaget vattenkraftsbolaget Kalltorp Kraft AB.

Omsättningen ligger på cirka 670 miljoner kronor. Trollhättan Energi säljer enbart förnybar el. Till allra största del baseras elproduktionen på vattenkraftverk (över 90 %) med ett mindre tillskott av biobränsle, vindkraftsel och el från solceller. Bolaget uppmuntrar kunder att bygga solceller och sälja sin överskottsel. 

Rörligt elpris 

För tillfället erbjuder Trollhättan Energi endast elavtal med rörligt pris. I elområde 3, som Trollhättan tillhör, är det rörliga priset estimerat till 308,43 öre/kWh inklusive moms och påslag på 2 öre/kWh. Som jämförelse blir kWh-priset:

 • för 2 000 kWh 325,83 öre/kWh
 • för 5 000 kWh 315,39 öre/kWh 
 • för 20 000 kWh 310,17 öre/kWh

Timpris

Du kan även teckna rörligt avtal med timpris hos Trollhättan Energi. Då betalar du vad elen kostar när den förbrukas. Priserna sätts genom spotpriser varje timme på elbörsen Nord Pool.

Alternativ för betalning hos Trollhättan Energi

Hos Trollhättan Energi kan du välja mellan olika betalningsalternativ:

 • Autogiro
 • E-faktura
 • Faktura till Kivra
 • Pappersfaktura

Kampanj- och rabattkoder saknas

Det finns just nu inga aktuella kampanjer eller rabatter hos Trollhättan Energi.

Webbplats

Webbplatsen för Trollhättan Energi är lättöverskådlig och bolaget har satsat på att ha kortfattad information. Det är enkelt att navigera på webbplatsen och det är lätt att hitta till Mina sidor. Direkt på första sidan finns nyheter från bolaget och länkar till de sidorna som de flesta besökarna letar efter.

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Nej
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice@trollhattanenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 020-89 90 00
Är det lätt att hitta adress?Ja, Förrådsgatan 2, Box 933 Trollhättan

Kundtjänst och support

Det går att kontakta Kundtjänst hos Trollhättan Energi på flera sätt:

 • Telefon
 • E-post
 • Besök på kontoret
 • Facebook

Information om driftläge och felanmälan

Det är enkelt att hitta information om strömavbrott direkt på första sidan. Där finns en karta över området med pågående och planerade avbrott. Även felanmälan är lätt att hitta genom att gå till första sidan och klicka på “Gör en felanmälan”. Det finns också ett journummer.

Endast elhandel till boende i Trollhättan

Du måste vara boende i Trollhättans kommun för att kunna teckna ett elhandelsavtal med Trollhättan Energi.

Ytterst få kundomdömen

Precis som de flesta mindre elbolagen har Trollhättan Energi få omdömen från kunderna. De har medelmåttigt betyg på Google men förekommer knappt alls på andra siter för omdömen.

Trollhättan Energi – ett starkt bolag i närområdet

Trollhättan Energi har en enkel webbplats med information som är lätt att förstå. Tilltalet är personligt och den lokala anknytningen genomsyrar hela sajten. När man går in på de sidor som beskriver bolagets el hittar man först information om att hela vinsten återinvesteras lokalt, sedan att bolaget kallar sig hela stadens miljöbolag och därefter att bolaget arrangerat ett skogsrejv för kommunens barn. 

Energibolaget gör en ansträngning att ge kunden hjälp på en osäker elmarknad genom att kommentera marknadsläget och förklara prisernas höga nivåer och i samband med det ge förslag på hur man kan hålla elanvändningen nere. Det finns dessutom en instickare om hur man gör för att begära anstånd med betalningen om det kniper extra hårt en månad. 

Miljöarbetet är inriktad på ursprungsmärkt el och att hålla nere klimatpåverkan genom utsläpp av koldioxid. Det finns en medveten satsning på att uppmuntra en utbyggnad av solceller hos privatpersoner och att köpa in överskottsel från mikroproducenter. Hållbarhetsarbetet känns just precis hållbart. 

Vi bedömer Trollhättan Energi som ett starkt elbolag inom sin kommun och beklagar att det inte finns tillgängligt för svenskar i andra delar av landet. 

Vanliga frågor

Vad ska jag göra för att hålla nere min elräkning?

Det är framför allt tre saker som du bör hålla koll på om du bor i villa: uppvärmning, varmvatten och hushållsel. Genom att vara sparsam med dessa tre saker kan du få ner din elförbrukning och därigenom även din kostnad för elen.

Hur säger jag upp mitt elavtal?

Kontakta kundtjänsten för att säga upp ditt elhandelsavtal. Uppsägningstiden är 1 månad.