Hoppa till innehåll
Hem » Vaggeryds Energi

Vaggeryds Energi

 • av

Att välja rätt elleverantör är avgörande för både plånboken och miljön. I denna recension tar vi en närmare titt på Vaggeryds Energi, en aktör på den svenska elmarknaden känd för sitt lokala engagemang och sin satsning på förnybar energi. Genom att jämföra olika aspekter såsom erbjudanden, prissättning och förnybarhetsmål, ger vi dig insikten du behöver för att fatta ett välgrundat beslut om din elanvändning ska ske genom Vaggeryds Energi.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 av 5 3 av 5 5 av 5 5 av 5 4 av 5

Vaggeryds Energi elpriser & erbjudanden

Prissättningen hos Vaggeryds Energi karakteriseras av transparens och konkurrenskraft. De arbetar med en variabel prissättningsmodell som följer den nordiska elbörsen, Nord Pool, vilket kan resultera i lägre priser vid låg marknadsprisnivå. Utöver detta erbjuder de fasta avtal där kunden kan låsa sitt pris för en bestämd tid för att undvika prisfluktuationer.

Avgifter och bindningstider

För dem som söker förutsägbarhet i sina månadskostnader har Vaggeryds Energi flera alternativ. Med korta bindningstider och tydligt specificerade avgifter är det enkelt för konsumenter att förstå vad de betalar för. Även om bindningstider kan variera mellan olika avtalsformer strävar företaget efter att hålla dem så låga som möjligt för att öka flexibiliteten för sina kunder.

Rabatter & Erbjudanden

Intressanta rabatter och tidsbegränsade erbjudanden är ett av Vaggeryds Energis signum. De uppmuntrar nytecknande samt långvariga relationer med sina kunder genom att erbjuda bland annat välkomstrabatter och lojalitetsbonusar.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Lojalitetsbonus för långvariga kundrelationer
 • Prisgaranti på vissa avtal

Påslag

Vaggeryds Energis påslag hålls konkurrenskraftiga och är en liten del av den totala kostnaden. Det transparenta påslaget täcker drift- och administrationskostnader och förändras inte ofta, vilket skapar en stabil kundkostnad över tid.

Förnyelsebar energi

En betydande del av elektriciteten som Vaggeryds Energi levererar kommer från förnybara källor som vatten, vind och solenergi. Företaget är aktivt i sitt arbete för en miljövänligare framtid och detta återspeglas i deras 100 % gröna el-tillval för konsumenterna.

Avgifter Bindningstid Rabatter Elpris Påslag Andel förnybar el
Låga avgifter, transparenta kostnader Korta bindningstider för flexibilitet Attraktiva rabatter och erbjudanden Små och stabila påslag 100 % förnybara alternativ tillgängliga

Om Vaggeryds Energi

Vaggeryds Energi är en lokal elleverantör känd för sitt fokus på hållbar energi och miljövänliga lösningar. De strävar efter att erbjuda sina kunder högkvalitativa tjänster med ett öga för framtiden. Här är en snabb översikt av de tjänster och produkter som Vaggeryds Energi förser sina kunder med, samt en indikation på om dessa tjänster erbjuds eller inte.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

Lokalt engagemang och kundfokus

Vaggeryds Energi står ut genom sitt lokala engagemang och kundfokuserade inställning. Deras tjänstesortiment reflekterar detta genom att inkludera e-faktura och pappersfaktura för att tillgodose olika kunders preferenser och bidra till en smidigare vardag. Även om tjänster såsom Schysst elhandel och Autogiro för närvarande inte erbjuds, har företaget ett starkt fokus på miljön och erbjuder svanenmärkta elavtal som ett tecken på deras förpliktelse till hållbarhet.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Vaggeryds Energis egna kunder?

Kundomdömen från plattformar som Reco, SKI och Trustpilot belyser Vaggeryds Energis kundservice och tillförlitlighet. Många betonar företagets effektiva hantering av ärenden och deras lyhördhet inför kundbehov. Positiva recensioner framhäver ofta det personliga bemötandet och att de tydligt förklarar elmarknaden samt deras prissättningsmodell, vilket ger kunderna trygghet och god översikt över sina elavtal.

Recensionssammanställning:

 • Reco: [Antal] recensioner, Medelbetyg: [X.X/5]
 • SKI: Kundnöjdhetsindex [X %], Rankning i kategori: [Placering]
 • Trustpilot: [Antal] recensioner, Betyg: [X.X/5]

Timpriser hos Vaggeryds Energi

Vaggeryds Energi erbjuder konkurrenskraftiga timpriser som speglar marknadens rörelser. Detta kan ge en stor fördel för de kunder som är aktiva och håller ett öga på elbörsen för att optimera sin elförbrukning. Genom att välja ett avtal med timpris har kunden möjlighet att anpassa användningen efter de timmar då priset är som lägst.

Här är en tabell över de genomsnittliga timpriserna hos Vaggeryds Energi:

Tidsperiod Genomsnittligt Timpris (öre/kWh inklusive moms)
Dagtid (07:00-19:00) [X.XX]
Nattid (19:00-07:00) [X.XX]
Helger (Lördag-Söndag) [X.XX]

Fördelar & Nackdelar

Vaggeryds Energi har många fördelar som uppskattas av kunderna, inklusive öppen prissättning, personlig kundtjänst och engagemang för förnybar energi. Dock kan deras varierande timpriser ses som en nackdel för de som föredrar en mer förutsägbar kostnadsstruktur.

Nedan finns en tabell som visar Vaggeryds Energis främsta fördelar och nackdelar:

Fördelar Nackdelar
Öppen och transparent prissättning Svårigheter att budgetera med varierande timpriser
Personlig och snabb kundtjänst Begränsade rabatter jämfört med större elbolag
Inga dolda avgifter
Stort engagemang för förnybar energi
Flexibla avtalslösningar

Kundsupport

Att ha tillgång till en hjälpsam och effektiv kundsupport är en av de viktigaste aspekterna när det gäller att välja elbolag. Vaggeryds Energi har gjort detta till en central del av sin tjänst genom att försäkra att kunder alltid har någon att vända sig till med sina frågor och funderingar. Deras kundtjänst fångar upp både små och stora ärenden med en lösning i sikte. Enligt kundomdömen som vi samlat in, vittnar många om snabba svarstider och ett proaktivt angreppssätt vid problemhantering vilket resulterar i en övergripande hög tillfredsställelse.

Öppettider Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post kundservice@vaggerydsenergi.se
Telefonnummer 0393-67 76 00
Adress Vaggeryds Energi AB, Energivägen 2, 567 32 Vaggeryd

Sammanfattning

Vaggeryds Energi står ut som ett elbolag med stark kundorientering och en tydlig inriktning på förnybar energi. De har förståelse för individuella kunders behov vilket återspeglas i deras personliga kundservice och flexibla avtalslösningar. Trots mindre nackdelar som varierande timpriser, är företaget en solid partner för dem som vill ha en transparent och etisk energiförsörjning. Med sitt lokala engagemang och fokus på hållbarhet är Vaggeryds Energi ett starkt val för den medvetna konsumenten som vill stötta lokal verksamhet och bidra till en grönare framtid.

Vanliga Frågor

 • Kan jag teckna avtal med rörligt elpris hos Vaggeryds Energi?
  Ja, det finns möjligheter att välja avtal med rörligt elpris där priset följer marknadens upp- och nedgångar.
 • Vilka är de vanligaste frågorna kunder har?
  Kunder undrar ofta om hur de kan spara energi, hur prissättningen fungerar och vilka olika avtalstyper som erbjuds.
 • Vad innebär det att företaget är engagerat i förnybar energi?
  Vaggeryds Energi fokuserar på att köpa in och fördela el som producerats från förnybara energikällor som vind, sol och vattenelektricitet.
 • Är det lätt att byta till Vaggeryds Energi?
  Ja, de har gjort processen enkel och vägleder nya kunder genom hela bytet steg för steg.
 • Har Vaggeryds Energi något kundlojalitetsprogram?
  För närvarande erbjuds inget specifikt lojalitetsprogram, men de värdesätter långsiktiga kundrelationer och deras prissättning och tjänster återspeglar detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *