Hoppa till innehåll

Fakta om Västervik Miljö och Energi

Lanserades:2016
Estimerat pris fast:344,50 öre/kWh – 576,50 öre/kWh
Estimerat pris rörligt:303,29 öre/kWh
Antal kunder:anges ej
Bindningstid:6 månader – 3 år (beror på avtal)
Påslag:3,63 öre/kWh
Vårt Betyg:2,9

För- och nackdelar med Västervik Miljö och Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Märkningen Schysst Elhandel
 • Förnybar el
 • Fina kundrecensioner

Nackdelar:

 • Liten kundtjänst
 • Inget timpris
 • Dålig information på hemsida
 • Inga rabatter

Om Västervik Miljö och Energi

Västervik Miljö och Energi är ett mindre kommunalt bolag med en omsättning på cirka en halv miljard kronor och en vinstmarginal på knappt 10 %. Hur stor del av omsättningen som rör elhandel är osäkert. Bolaget har hand om många delar av Västerviks infrastruktur som vatten, avlopp, fiber, avfallshantering m.m.

Bolaget har ett tydligt fokus på den lokala marknaden. Alla vinster återinvesteras i Västerviks kommun och det finns möjlighet att investera i föreningsel för att stödja lokala sportförbund och ungdomsidrott. Västervik Miljö och Energi köper in överskottsel från mikroproducenter, 

Olika elpriser 

Västervik Miljö och Energi erbjuder både fast och rörligt elpris. När det kommer till fast elpris kan du binda det från 6 månader till och med 3 år.

 • 6 månader: 576,50 öre/kWh.
 • 1 år: 505,38 öre/kWh.
 • 2 år: 381,13 öre/kWh.
 • 3 år: 344,50 öre/kWh. 

Andra kostnader

Förutom de varierade kostnaderna för rörligt och fast elpris tillkommer en årsavgift på 315 kr. Har du ett anvisat pris är denna avgift 420 kr.

Dina alternativ för att betala fakturan

Det finns ett flertal sätt för dig som är kund hos Västervik Miljö och Energi att betala din faktura. Beroende på vad som passar dig bäst kan du välja betalningssätt.

 • E-faktura
 • Autogiro
 • E-postfaktura
 • EDI-faktura (enbart för företag)

Möjligheten till kampanj- och rabattkoder

För tillfället finns det ingen kampanjkod eller rabattkod som kan ge en ny eller befintlig kunde billigare el. Däremot finns det rabatt när du tecknar ett serviceavtal för fjärrvärme.

Lite om webbplatsen

Webbplatsen vastervik.se/Vastervik-Miljo-och-Energi är gjord för att du snabbt ska kunna hitta det som du söker efter. Därför finns det ett flertal genvägar till sådant som är vanligt att kunder letar efter. Här finns exempelvis “Mina sidor” och hur man kommer i kontakt med kundtjänsten. 

Finns det “Mina sidor”?Ja
Är det tydligt var man loggar in?Ja
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kommun@vastervik.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 0490-25 40 00
Är det lätt att hitta adress?Ja, Västerviks kommun, 593 80 Västervik

Om kundtjänsten

Du kan komma i kontakta med kundtjänst hos Västervik Miljö och Energi via:

Hur man hittar driftinformation och gör en felanmälan

En genväg till driftinformation hittas direkt på startsidan för vastervik.se/Vastervik-Miljo-och-Energi. Däremot är det otydligt hur en felanmälan ska göras.

De olika elavtalen

Västervik Miljö och Energi erbjuder avtal med rörligt pris och med fast pris. De har även anvisningsavtal som tillfällig lösning. Dessutom erbjuder de ett speciellt avtal för föreningar som tecknar elavtal. 

Vad kunderna tycker 

När kunderna får säga sitt så har de lämnat in 53 recensioner hos Google. Där får bolaget 4 av 5 i omdöme. 

Västervik Miljö och Energi – passar den lokala användaren

Västervik Miljö och Energi är ett kommunalt energibolag som har ett mycket tydligt fokus på den lokala marknaden. Webbplatsen är enkel att använda, men inget för den som vill jämföra priser, djupdyka i statistik eller hitta mer information kring energiproduktion. Det finns ingen utåtriktad verksamhet vare sig inom försäljning eller i handel med mikroproducenter.

Precis som andra energibolag ger Västervik Miljö och Energi en redovisning för elen som levereras och de har en ambition att handla med förnybar el. Tyvärr är informationen kring bolagets hållbarhetsarbete minst sagt bristfällig. Genom några enkla grafer kan man gissa sig till att elhandeln rör 100 % förnybar energi, ingen kärnkraftsenergi och att all el produceras i vattenkraftverk. 

På den positiva sidan finns en märkning av energiföretagens Schysst Elhandel, nöjda kunder, flera ISO-certifieringar, energispartips och en fri energi- och klimatrådgivning. Västervik Miljö och Energi är ett kommunalt elbolag som håller sin plats på den lokala marknaden och passar den lokala användaren. 

Några vanliga frågor

Erbjuder Västervik Miljö och Energi el till hela Sverige?

Nej, Västervik Miljö och Energi erbjuder bara el till de med postnummer i Västervik. 

Vilka öppettider har Västervik Miljö och Energi?

Det är öppet hos Västervik Miljö och Energi alla helgfria vardagar, måndag-fredag. Det är öppet 9.00-15.00 med lunchstängt 12.00-13.00.