Hoppa till innehåll
Hem » Vattenfall

Vattenfall

 • av

I jakten på det mest prisvärda och hållbara elavtalet är det en djungel av information att bena ut. Det är här vi kommer in i bilden för att hjälpa dig navigera igenom valen som står till buds. Dagens granskning riktar strålkastaren mot Vattenfall, en etablerad aktör inom elbranchen, känd för sin långa historia och sitt breda utbud av elektriska lösningar. Vi har djupdykt i deras erbjudanden och hur de står sig i konkurrensen när det kommer till priser, avtal och deras engagemang för förnyelsebar energi. Häng med när vi avtäcker varje aspekt av deras service och ger dig den information du behöver för att göra ett informerat beslut om Vattenfall är rätt leverantör för dina behov.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 4.0 4.2 4.8 4.3

Vattenfall elpriser & erbjudanden

Att förstå Vattenfalls elpriser är ett viktigt steg för konsumenter som önskar en balans mellan kostnad och kvalitet. Företaget erbjuder konkurrenskraftiga priser vilka ofta kompletteras med skräddarsydda lösningar anpassade efter kundens förbrukningsmönster. Ett intressant drag från Vattenfall är deras flexibla pricing där de kombinerar marknadens svängningar med fast pris under längre bindningstider, vilket kan locka kunder sökande efter prisstabilitet.

Avgifter och bindningstider

När det gäller avgifter och bindningstider utmärker sig Vattenfall med transparens. Deras standardavtal inkluderar en överkomlig månadsavgift utan dolda kostnader, vilket är tilltalande för den prismedvetna konsumenten. Bindningstiderna varierar med olika produkter, allt från rörligt avtal utan bindningstid till fastprisavtal som sträcker sig upp till tre år, möjliggör valfrihet anpassad efter individuella behov.

Rabatter & Erbjudanden

Det är alltid tillfredsställande att få mer för mindre. Vattenfalls rabatter och erbjudanden är tilltalande och framför allt rättvisa. Nykundsrabatter och säsongserbjudanden är exempel på förmåner som regelbundet uppdateras och publiceras för att tillfredsställa kundernas önskan om mervärde.

 • Nykundserbjudande: Rabatt på elpriset de första månaderna
 • Lojalitetsprogram: Fördelar och poängsammalande för långvariga kunder
 • Grön el-rabatt: Sänkt pris för de som väljer 100% förnybar energi

Påslag

Ordet ’påslag’ kan få många att höja på ögonbrynen, men hos Vattenfall är dessa tydligt redovisade. Påslaget refererar till det belopp som läggs till elpriset för att täcka elhandelföretagets service och administration. Vattenfall har strävat efter att hålla påslagen låga för att garantera attraktiva totalpriser.

Förnyelsebar energi

Vattenfalls engagemang i förnyelsebar energi är inte bara ett löfte utan en realitet. Med investeringar i vindkraft, solenergi och vattenkraft tar de en ledande roll i Sveriges ambition att bli fossilfri. Den miljömedvetna konsumenten kan dra nytta av Vattenfalls 100% fossilfria el vilket reflekteras positivt i företagets profil.

Avgifter Bindningstid Rabatter Påslag Förnyelsebar el
Låga månadsavgifter 0-36 månader Diverse kundanpassade erbjudanden Konkurrenskraftiga och transparenta 100% fossilfri el

Snabbinfo om Vattenfall

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Företaget erbjuder ett brett utbud av energirelaterade tjänster för såväl privatkunder som företag, inklusive hållbara lösningar som svanenmärkta elavtal. De strävar efter att underlätta kundernas vardag genom att tillhandahålla flexibla betalningsalternativ som e-faktura och samlingsfaktura, dock finns det vissa tjänster som inte erbjuds, såsom autogiro och prisgaranti.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Vattenfalls egna kunder?

Kundupplevelsen hos Vattenfall speglas i de recensioner och omdömen som finns på olika plattformar såsom Reco, SKI och Trustpilot. Generellt sett framhäver kunder deras tillförlitliga service och deras bidrag till hållbar utveckling genom sitt utbud av grön el. Men som med alla företag finns det ett spektrum av åsikter, där vissa kritiska röster nämner önskan om ännu lägre priser och förbättrade kundservicesupplevelser.

 • Trustpilot: Över 3 500 recensioner, genomsnittsbetyg 4 av 5 stjärnor
 • Reco: Mer än 1 000 omdömen, med en rekommendationsgrad på 85%
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Stark kundnöjdhet och lojalitetspoäng

Timpriser hos Vattenfall

Vattenfalls timpriser är dynamiska och utformade för att reflektera den aktuella marknadssituationen och varierar med förbrukning och tidpunkt. Kunden har möjlighet att nyttja en reell fördel av dagens energimarknad genom att välja ett avtal som justeras timme för timme. Detta kan vara speciellt gynnsamt för de som kan anpassa sin förbrukning till tidpunkter när priset är lågt.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Normalt Timpris Topp Timpris Låg Timpris
Morgon 1.50 kr/kWh 2.00 kr/kWh 1.20 kr/kWh
Dag 1.70 kr/kWh 2.20 kr/kWh 1.30 kr/kWh
Kväll 1.60 kr/kWh 1.90 kr/kWh 1.10 kr/kWh

Fördelar & Nackdelar

Att väga in Vattenfalls fördelar mot eventuella nackdelar är viktigt för en balanserad bedömning. Fördelarna inkluderar bland annat deras omfattande erfarenhet, breda urval av produkter och tjänster samt deras engagemang i förnybar energi. Dock, uppfattade nackdelar kan gälla prisnivån, som vissa kunder finner högre jämfört med andra aktörer på marknaden, och behovet av ytterligare förbättringar inom kundserviceområdet.

Fördelar Nackdelar
Omfattande erfarenhet Upplevda högre priser
Brett utbud av elavtal Önskan om förbättrad kundservice
Förnybar energi i utbudet Några klassiska energislag i mixen

Kundsupport

Vattenfalls kundsupport är en kritisk punkt som ofta lyfts fram av kunderna. De erbjuder personlig service och strävar efter att lösa eventuella problem snabbt och effektivt. Med flera kommunikationskanaler tillgängliga, kan kunder enkelt komma i kontakt med Vattenfall för frågor gällande sina avtal, fakturor eller energiförbrukning. Kundtjänsten betonar deras engagemang i att erbjuda en tillfredsställande upplevelse för varje kund.

Öppetider E-post Telefonnummer Adress
Måndag – Fredag: 08:00 – 18:00 kundservice@vattenfall.se 020-82 00 00 Vattenfall AB, 169 92 Stockholm

Sammanfattning

Sammanfattningsvis står Vattenfall som en stark aktör på den svenska elmarknaden, med en djup förankring i hållbart tänkande och innovativa lösningar för sina kunder. Deras ansträngningar att minska miljöpåverkan genom investeringar i förnybar energi är både lovvärda och nödvändiga för framtiden. Dock är prisnivån och kundservicens kvalitet två aspekter där de kan sträva efter förbättring, vilket många kunder efterlyser. Trots detta har Vattenfall bevisat sin förmåga att leverera pålitlig och effektiv service till svenska hushåll och företag.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag se min förbrukning? – Logga in på Mina sidor på Vattenfalls webbplats för detaljerad information om din förbrukning.
 • Är det möjligt att byta till ett fastprisavtal via kundservice? – Ja, det är fullt möjligt att ändra ditt elavtal genom att kontakta vår kundservice.
 • Kan jag bidra till ett hållbarare samhälle med Vattenfall? – Absolut, genom att välja ett av våra gröna elavtal stödjer du utvecklingen av förnybar energi.
 • Vilka är de vanligaste frågorna ni får på kundsupporten? – De mest återkommande ämnena rör fakturafrågor, aktuell energiprisutveckling och hur man optimerar sitt elavtal.
 • Finns det en app för att hantera mitt elavtal på distans? – Vattenfall har en användarvänlig app där du kan hantera ditt avtal, följa din förbrukning och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *