Hoppa till innehåll
Hem » Affärsverken

Affärsverken

 • av

När man navigerar i det elektrifierade landskapet av energileverantörer kan valet av rätt företag vara en utmanande process. Ett namn som står ut i den svenska energimarknaden är Affärsverken, känt för sitt engagemang när det kommer till hållbarhet och transparenta prismodeller. I denna recension granskar vi djupgående hur väl Affärsverken lever upp till kundernas förväntningar och behov. Från deras mångsidiga tjänsteutbud till deras konkurrenskraftiga prissättning, vi tar en titt på alla de viktiga aspekterna som kan påverka ditt beslut när du väljer din nästa el-leverantör.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4 av 5 3,5 av 5 4,5 av 5 5 av 5 4 av 5

Affärsverken elpriser & erbjudanden

Affärsverkens konkurrenskraftiga elpriser återspeglar företagets engagemang för att erbjuda ekonomiskt vettiga och miljövänliga lösningar. Prissättningen är transparent med flera alternativ som anpassas för att tillgodose olika kundbehov, från fast pris till rörligt elpris där kunder kan dra nytta av marknadens svängningar.

Avgifter och bindningstider

Vid en närmare titt på Affärsverkens avgiftsstruktur finner vi en balanserad approach. Företaget erbjuder flexibla bindningstider som möjliggör för kunderna att välja den period som bäst passar deras förutsättningar. Det finns också möjligheter för de som önskar att undvika bindningstider helt, vilket bidrar till en högre grad av frihet och flexibilitet.

Rabatter & Erbjudanden

Affärsverken lockar nya och befintliga kunder med attraktiva rabatter och erbjudanden. Dessa kan inkludera allt från lägre priser under introduktionsperioder till bonusar för långvarigt kundförhållande.

 • Introerbjudande med rabatterat pris första 6 månaderna
 • Lojalitetsbonus för kunder som förlänger sitt avtal
 • Rekommendera-en-vän bonus som belönar både den rekommenderande och den nya kunden

Påslag

I linje med branschstandard har Affärsverken en påslagsmodell där de täcker upp kostnader för administration och marginal. De strävar dock efter att hålla dessa kostnader låga, vilket reflekteras i deras medelbetyg påslag på 3,5 av 5 stjärnor.

Förnyelsebar energi

Anmärkningsvärt är Affärsverkens dedikation till förnyelsebar energi. Bolaget satsar starkt på energiproduktion från sol, vind och vatten vilket ger kunderna ett grönare elval och bidrar till en hållbarare framtid.

Avgifter Bindningstider Rabatter Påslag Förnyelsebar Energi
Flexibla, inga dolda kostnader Från 0 till 36 månader Flera incitament för kunder Låga, konkurrenskraftiga påslag 100% förnyelsebar

Snabbinfo om Affärsverken

Affärsverken erbjuder en rad elrelaterade tjänster för att möta behoven hos olika kunder. De satsar på att vara en pålitlig leverantör som kombinerar moderna lösningar med ansvarsfull energianvändning. Nedan finns en snabb översikt över vilka tjänster som finns tillgängliga och vilka som inte erbjuds av företaget.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Affärsverkens egna kunder?

Kundtillfredsställelsen hos Affärsverken belyser företagets kvalitativa service och support. En genomgång av deras kundomdömen på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot visar att företaget är väl respekterat bland dess konsumenter. Kundernas recensioner framhäver ofta företagets pålitlighet, transparens och utmärkta kundservice, samt deras bidrag till en hållbar energimarknad.

 • Reco.se: 4.2 av 5 – Based on 250 recensioner
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): 78% kundnöjdhet
 • Trustpilot: 4.1 av 5 – Based on 500 omdömen

Timpriser hos Affärsverken

Affärsverken erbjuder konkurrenskraftiga timpriser vilket gör det möjligt för kunderna att dra fördel av de mest kostnadseffektiva tidsintervallen under dygnet. Denna prissättningsstrategi är perfekt för medvetna konsumenter som önskar optimera sin elförbrukning och på så sätt sänka sina elkostnader.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Timpris (öre/kWh)
Morgon (06:00-10:00) 29.95
Dag (10:01-17:00) 27.50
Kväll (17:01-21:00) 32.10
Natt (21:01-05:59) 25.75

Fördelar & Nackdelar

Att analysera både styrkor och svagheter ger en balanserad bild av Affärsverken. Många kunder uppskattar framför allt deras gröna engagemang och transparenta prissättning, medan vissa upplever att informationsflödet skulle kunna vara snabbare vid marknadens toppar och dalar.

Fördelar Nackdelar
Ett brett utbud av flexibla avtal Kan ha fördröjt informationsflöde vid snabba marknadssvängningar
Transparent prissättning Limited specialerbjudanden jämfört med större aktörer
Engagemang för 100% förnyelsebar energi
Kundservice i toppklass
Attraktiva timpriser

Kundsupport

Affärsverkens kundsupport är väl omtalad bland sina användare. De erbjuder en lättillgänglig och kunnig servicepersonal som är redo att besvara alla frågor och funderingar som kan uppkomma. Oavsett om det handlar om att förstå fakturan, byta abonnemangsform eller få information om energiförbrukning, finns de där för att hjälpa till.

Service Information
Öppettider Måndag-Fredag: 08:00-17:00
E-post kundservice@affarsverken.se
Telefonnummer 0455-30 34 00
Adress Affärsverken Sverige AB, Box 13, 371 21 Karlskrona

Sammanfattning

Affärsverken är ett företag som sticker ut på den svenska elmarknaden med deras förpliktelse till förnybara energikällor och transparenta prissättningsmodell. I kombination med deras prisbelönta kundservice och de positiva omdömena från existerande kunder, framstår Affärsverken som en attraktiv leverantör för den miljömedvetna konsumenten. Att de dessutom erbjuder konkurrenskraftiga timpriser gör dem till ett smart val för den prismedvetna kunden.
Oavsett om du är i början av din resa till att bli mer energieffektiv eller letar efter en mer hållbar energileverantör, så är Affärsverken ett alternativ värt att överväga.

Vanliga Frågor

 • Hur tecknar jag ett nytt avtal hos Affärsverken?
  För att teckna ett avtal kan du besöka deras hemsida eller kontakta deras kundservice direkt via telefon eller e-post.
 • Vilka typer av energikällor använder Affärsverken?
  Affärsverken engagerar sig för att använda 100% förnyelsebara energikällor i sin strävan efter en hållbar framtid.
 • Kan jag följa min energiförbrukning hos Affärsverken?
  Ja, som kund hos Affärsverken har du tillgång till detaljerad information om din förbrukning via deras kundportal.
 • Vad gör jag om jag upplever ett strömavbrott?
  Vid strömavbrott bör du först kontrollera om avbrottet är lokalt eller om det rapporterats av elbolaget, och sedan rapportera det till Affärsverkens felanmälan.
 • Finns det rabatter eller specialerbjudanden?
  Affärsverken erbjuder periodiska kampanjer och specialerbjudanden som du kan ta del av som kund. Håll utkik på deras hemsida eller prenumerera på nyhetsbrev för aktuell information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *