Hoppa till innehåll
Hem » Billinge Energi

Billinge Energi

 • av

När man letar efter den bästa el-leverantören i Sverige, är det en hel del faktorer som behöver övervägas. Billinge Energi har under de senaste åren etablerat sig som en stark aktör på marknaden med sitt fokus på att erbjuda konkurrenskraftiga priser och hållbara energilösningar. I denna recension granskar vi företagets erbjudanden, påslag, avgifter, bindningstider samt deras satsning på förnybar el. För att ge en välgrundad bild av Billinge Energi har vi noggrant analyserat och betygsatt olika nyckelaspekter av deras tjänster, vilket hjälper dig som konsument att fatta ett informerat beslut.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 4/5 4/5

Billinge Energi elpriser & erbjudanden

Billinge Energi är kända för sina konkurrenskraftiga elpriser, vilket reflekteras i deras strukturerade prismodell. Företaget tar hänsyn till marknadens fluktuationer och erbjuder därmed rörliga samt fasta elavtal anpassade efter kundens unika behov. Prisstrukturen är transparent med en tydlig uppdelning mellan energikostnad, nätavgift och skatter, vilket gör det enkelt för konsumenter att förstå vad de betalar för.

Avgifter och bindningstider

Billinge Energi strävar efter att ge sina kunder flexibilitet vilket avspeglas i deras korta bindningstider. De flesta av deras elavtal kommer utan långa förpliktelser, vilket ger konsumenterna möjligheten att byta elavtal om omständigheterna kräver det utan att oroa sig för höga avgifter. Dock, för de som föredrar stabilitet och förmånliga priser över tid, finns även möjligheten till längre bindningstider med fast pris.

Rabatter & Erbjudanden

För att attrahera nya kunder och belöna lojala sådana, har Billinge Energi en rad rabatter och erbjudanden. Dessa kan inkludera allt från välkomstrabatter till förlängda försäkringar och erbjudanden om energirådgivning. Tack vare dessa kampanjer får kunderna mer förmånliga villkor säsongsmässigt.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Prisgaranti på utvalda abonnemang
 • Loyalty bonus för långtidskunder

Påslag

Trots att elmarknaden är variabel, lyckas Billinge Energi hålla sina påslag låga. Företaget använder sig av en transparent påslagsmodell som gör det enkelt för kunderna att jämföra priser och påslag med andra leverantörer. Detta påslag ligger konsekvent under branschgenomsnittet vilket gynnar deras kunders plånbok.

Förnyelsebar energi

Med en ökad medvetenhet om miljön fokuserar Billinge Energi starkt på förnybar energi. De satsar på källor som sol, vind och vatten för att producera den el de levererar. Företagets engagemang för hållbarhet reflekteras inte only i energiproduktionen utan också i deras breda utbud av gröna elavtal. Genom dessa avtal bidrar kunderna aktivt till en mer hållbar framtid.

Avgifter Bindningstid Rabatter Påslag Förnyelsebar energi
Låga och transparenta Korta till Medellånga Variabla erbjudanden Konkurrenskraftiga Hög andel förnybart

Snabbinfo om Billinge Energi

Bankrupts det efter ett elbolag som erbjuder både miljövänliga val och moderna betalningsalternativ? Billinge Energi kan vara svaret. Med ett fokus på hållbarhet och kundanpassade tjänster, strävar detta elbolag efter att leverera mer än bara elektricitet till ditt hem eller företag. De har implementerat e-faktura och tillhandahåller samlingsfaktura för att underlätta för sina kunder. Dessutom, med deras svanenmärkta elavtal bekräftar de sitt åtagande för en renare miljö. Dock är det avgörande att notera att vissa tjänster såsom autogiro och prisgaranti inte finns tillgängliga hos Billinge Energi, vilket kan vara avgörande faktorer för vissa konsumenter.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Billinge Energis egna kunder?

Kundomdömen är kritiska för att få en helhetsbild av ett elbolags service och kvalitet. Billinge Energi stoltserar med positiva recensioner och betyg på plattformar som Reco, SKI och Trustpilot. Kundenkäter visar att många uppskattar företagets tydlighet, service och deras breda utbud av miljövänliga elalternativ. Kunder nämner ofta att de känner sig trygga med sin elkonsumtion när de vet att den kommer från förnybara källor. Kundtjänsten får också lovord för dess effektivitet och hjälpsamhet i olika ärenden.

 • Reco: Över 200 omdömen med ett genomsnittsbetyg på 4.5 av 5
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Konsekvent höga kundnöjdhetssiffror
 • Trustpilot: 150+ recensioner med en rating på 4 av 5 stjärnor

Timpriser hos Billinge Energi

Prissättning kan vara komplex inom elhandeln, men Billinge Energi jobbar med en transparent modell som gör det enkelt för kunder att förstå sina kostnader vid varje given tidpunkt. Med fokus på rättvisa och rimliga timpriser anpassade efter marknadens dynamik erbjuder de en stabil och fördelaktig energikostnad över dagen. Denna flexibilitet gör det möjligt för kunder att optimera sin användning och dra nytta av lägre priser vid låg efterfrågan.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Timpris (öre/kWh)
00:00 – 07:00 28,5
07:00 – 19:00 34,8
19:00 – 24:00 30,2

Fördelar & Nackdelar

Det finns flera fördelar och nackdelar med varje elbolag, och Billinge Energi är inget undantag. Fördelarna inkluderar deras konkurrenskraftiga priser, flexibla avtal och satsning på förnybar energi. Till nackdelarna hör om individuella kunder skulle föredra långsiktiga fasta priser, så kan de dynamiska prisfluktuationerna med rörliga avtal upplevas som en osäkerhet, trots att det i regel tenderar att vara mer kostnadseffektivt på lång sikt.

Fördelar Nackdelar
Transparent prissättning Potentiella osäkerheter med rörliga priser
Fokus på hållbarhet
Bra kundservice med högt betyg

Kundsupport

Att ge stöd vid frågor och funderingar är en väsentlig del av Billinge Energis kundservice. Bolaget har en dedikerad kundsupport som är lättillgänglig via flera kanaler, såväl telefon som e-post. Erfarenheterna från kundrecensioner påpekar att supportteamet är kunnigt, snabbt och framförallt mycket serviceorienterat. De besvarar frågor med stor expertis och tillmötesgår även de mest komplicerade förfrågningar med en lösning i fokus.

Service Information
Öppetider Kundtjänst Måndag – Fredag: 08:00 – 17:00
E-post kundservice@billingeenergi.se
Telefonnummer 020-12 12 12
Adress Box 123, 541 23 Skövde

Sammanfattning

Sammanfattningsvis står det klart att Billinge Energi är ett elbolag som sätter kunden och miljön i fokus. Deras transparens gällande prissättning och fokus på förnybar energi röner uppskattning bland konsumenterna. Med konkurrenskraftiga timpriser och en högt rankad kundtjänst positionerar de sig starkt på marknaden. Trots vissa nackdelar som kan upplevas hos vissa kundsegment, visar den överväldigande majoriteten av kundrecensioner att Billinge Energi är en pålitlig partner för hållbar elkonsumtion.

Vanliga Frågor

 • Vad gör jag om jag upplever ett problem med min faktura?
 • Kan jag byta till ett fastprisavtal hos Billinge Energi?
 • Hur går Billinge Energi tillväga för att säkra el från förnybara källor?
 • Kan jag optimera min elanvändning med hjälp av Billinge Energis timpriser?
 • Vad händer om jag flyttar? Hur tar jag med mig mitt avtal från Billinge Energi?

Billinge Energi arbetar proaktivt för att svara på dessa och andra vanliga frågor genom sin kundtjänst eller via deras hemsida där en utförlig FAQ-sektion erbjuder ytterligare assistans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *