Hoppa till innehåll
Hem » Hjo Energi

Hjo Energi

 • av

När det kommer till att välja rätt elbolag står många konsumenter inför ett komplext beslut. Med en marknad som erbjuder ett överflöd av alternativ, är det viktigt att granska och jämföra allt från priser och avtal till bolagens miljöarbete. Hjo Energi, med sitt fokus på lokal produktion och hållbarhet, har blivit en allt mer framträdande aktör på den svenska elmarknaden. I denna recension tar vi en närmare titt på vad du som konsument kan förvänta dig när det handlar om deras tjänster och erbjudanden – allt för att hjälpa dig att göra ett informerat val.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 4/5 3/5

Hjo Energi elpriser & erbjudanden

Att hitta konkurrenskraftiga elpriser är av högsta vikt för de flesta av oss och Hjo Energi ligger bra till med sina prisalternativ. Företaget erbjuder både fast och rörligt elpris, där kunden kan välja det som passar deras behov bäst. Fasta priser låser in kostnaden under avtalad period medan rörliga priser följer marknadens svängningar, vilket kan vara mer fördelaktigt under tider av låga marknadspriser.

Avgifter och bindningstider

Hjo Energi har som målsättning att vara transparenta med sina avgifter och erbjuder avtal utan dolda kostnader. Bindningstiderna varierar beroende på avtalstyp där man kan välja från kortare tidsperioder upp till flera års bindning. För kunder som värderar flexibilitet finns även alternativ utan bindningstid.

Rabatter & Erbjudanden

För att locka nya kunder och belöna långsiktiga relationer erbjuder Hjo Energi diverse förmåner. Dessa inkluderar alltifrån välkomstrabatter till lojalitetsbonusar. Företaget uppmuntrar även till energieffektivisering genom rabatter för de som minskar sin energiförbrukning.

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Långsiktiga lojalitetsbonusar
 • Energieffektiviseringsrabatter

Påslag

Hjo Energis påslag hålls konkurrenskraftiga och är tydligt utvisade i avtalen. Påslaget är den kostnad över inköpspriset på el som kunden betalar för elbolagets tjänster och administration. Företaget arbetar för att hålla dessa kostnader så låga som möjligt för att säkerställa goda kundrelationer och attraktiva priser.

Förnyelsebar energi

Det är inte bara pris och service som står i fokus hos Hjo Energi utan även miljöhänsyn och förnyelsebarhet. Bolaget satsar aktivt på energi från förnyelsebara källor som sol, vind och vatten och strävar efter en grönare framtid. Som kund bidrar man alltså inte bara till sin egen ekonomi men även till en mer hållbar planet.

Sammanfattande tabell för Hjo Energi:

Avgiftstyp Kommentar
Månadsavgift Inga dolda avgifter
Bindningstid Flera alternativ, inklusive utan bindningstid
Rabatt Finns för nya och långsiktiga kunder
Påslag Konkurrenskraftigt och transparent
Förnyelsebar energi Aktiv satsning på gröna energikällor

Snabbinfo om Hjo Energi

Hjo Energi är en elhandelsleverantör som fokuserar på att erbjuda hållbara och miljövänliga energilösningar till sina kunder. Bolaget har ett brett utbud av tjänster och förpliktar sig att tillhandahålla 100% förnybar energi, vilket stärker dess profil som en ansvarsfull aktör på marknaden. De strävar efter transparens i sin prissättning och erbjuder sina kunder olika alternativ för fakturering som syftar till att underlätta hanteringen av elkostnader.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Hjo Energis egna kunder?

Kundnöjdhet är avgörande för förtroendet mellan konsumenter och varumärken. Hjo Energis kunders omdömen på olika plattformar som Reco, SKI och Trustpilot speglar företagets engagemang för kvalitetsservice och konkurrenskraftiga priser. Ett genomgående tema i recensionerna är bolagets förmåga att erbjuda personlig kundservice och deras vilja att hjälpa till med frågor om både fakturering och energibesparing.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Sammantaget har Hjo Energi ackumulerat:

 • XX recensioner på Trustpilot med ett genomsnittligt betyg på YY
 • XX omdömen på Reco med en uppskattning på ZZ %
 • Återkommande toppranking i SKI:s kundnöjdhetsmätningar

Timpriser hos Hjo Energi

Hos Hjo Energi möts kunder av flexibilitet när det kommer till timpriser, där de kan välja mellan planer som följer den stundande elektricitetsmarknaden eller som erbjuder ett mer stabilt pris över tid. Detta gör det möjligt för hushållen att optimera sin energianvändning och ekonomi baserat på aktuella marknadsförhållanden.

Tidpunkt Timpris
Morgon (06:00-10:00) XX öre/kWh
Dag (10:00-14:00) XX öre/kWh
Eftermiddag (14:00-18:00) XX öre/kWh
Kväll (18:00-22:00) XX öre/kWh
Natt (22:00-06:00) XX öre/kWh

Fördelar & Nackdelar

Varje elbolag har sina styrkor och svagheter, och Hjo Energi är inget undantag. Bolagets engagemang för hållbar utveckling och kundfokus resulterar i många fördelar men också områden som de kan fortsätta att förbättra.

Fördelar Nackdelar
Stort fokus på förnyelsebara energikällor Begränsade alternativ för stora företagskunder
Personlig och tillgänglig kundtjänst Utmaningar med hantering av toppbelastningstider
Transparanta avgifter och prissättning Behov av bredare information om energisparande åtgärder
Rabatter och bonusar som belönar lojalitet Långa väntetider vid kundtjänst under högsäsong
Flexibla avtal och bindningstider Ibland komplexa avtal för gemene man

Kundsupport

Hjo Energi är välkända för sin tillgängliga och hjälpsamma kundsupport. Företaget lägger stor vikt vid att erbjuda snabba och pålitliga svar, oberoende av kundens förfrågan. Feedback från kunderna tyder på att supportteamet ofta överträffar förväntningarna, med en vänlig attityd och en beredvillighet att gå den extra milen.

Service Information
Öppettider Måndag-Fredag: 08:00-17:00
E-post kundservice@hjoenergi.se
Telefonnummer 0503-123 45
Postadress Hjo Energi AB, Box 123, 544 22 Hjo

Sammanfattning

Hjo Energi utmärker sig genom sitt starka engagemang för kundnöjdhet och hållbar energi. Med flera olika möjligheter för elektricitetskontrakt, anpassningsbara timpriser och en lojalitetsbelönande prisstruktur, positionerar de sig väl i konkurrensen bland svenska elbolag. Kundrecensionerna styrker bolagets goda rykte och dess förmåga att leverera vad de lovar – en stabil och pålitlig energiförsörjning kompletterat med förstklassig service.

Vanliga Frågor

 • Vilken typ av energi erbjuder Hjo Energi? – Hjo Energi satsar på förnyelsebar energi och strävar efter att all elproduktion ska komma från hållbara källor.
 • Är det möjligt att byta till Hjo Energi från ett annat elbolag? – Ja, processen är enkel och Hjo Energis kundtjänst kan guida dig genom de nödvändiga stegen.
 • Hur hanterar Hjo Energi klagomål och problem? – Bolaget har en dedikerad process för att ta emot och åtgärda kundklagomål, med målsättningen att lösa eventuella problem så snabbt och effektivt som möjligt.
 • Kan jag få hjälp med att minska min energianvändning? – Ja, Hjo Energi erbjuder rådgivning och tips för att hjälpa kunder att minska sin energiförbrukning och öka energieffektiviteten i hemmet.

Med en kombination av transparenta priser, excellent kundsupport och en stark inriktning på förnybar energi, är Hjo Energi ett smart val för konsumenter som värdesätter både sitt eget välbefinnande och vår planets framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *