Hoppa till innehåll
Hem » Höganäs Energi

Höganäs Energi

 • av

I sökandet efter det rätta elbolaget kan valet kännas överväldigande. Men med rätt information blir beslutet enklare. Höganäs Energi står ut i branschen och erbjuder elektriska lösningar som lyser upp vardagen för sina kunder. Genom att fokusera på transparenta priser och hållbarhet, låter de dig ta kontroll över din energiförbrukning utan kompromisser. I denna recension dyker vi djupare in i vad Höganäs Energi faktiskt erbjuder när det kommer till erbjudanden, påslag, avgifter, bindningstid samt deras satsning på förnybar energi. Låt oss ta en titt på hur de rankar sig mot konkurrensen.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3.5/5 4.5/5 5/5 4/5

Höganäs Energi elpriser & erbjudanden

Med en noggrann genomgång av Höganäs Energis elpriser framstår de som ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden. De kombinerar rimliga priser med ett starkt engagemang för miljön, vilket gör dem extra attraktiva för den miljömedvetna konsumenten. Deras prismodell är transparent med en tydlig uppdelning av elkostnader och nätavgifter, så att kunderna kan förvänta sig inga dolda överraskningar på fakturan.

Avgifter och bindningstider

Höganäs Energi står för flexibilitet när det gäller bindningstider och avgifter. De erbjuder både rörliga och fasta avtal, så att kunderna kan välja det som passar deras förbrukningsmönster bäst. Bindningstiden är oftast kort, vilket ger kunderna friheten att byta leverantör utan tunga ombokningsavgifter om de så önskar.

Rabatter & Erbjudanden

Kundorientering är en nyckelfaktor hos Höganäs Energi, där rabatter och specialerbjudanden frekvent presenteras för att locka nya och behålla befintliga kunder. Detta inkluderar till exempel introduktionsrabatter eller prisavdrag vid långvariga kontrakt.

 • Introduktionserbjudande med lägre pris första året
 • Loyalty bonus för långsiktiga kunder
 • Särskilda rabatter för energisnåla hushåll

Påslag

Ett lågt påslag är något som Höganäs Energi verkligen kan skryta med. De har en transparent prismodell där påslaget hålls till ett minimum, vilket innebär att kostnaden för elförbrukningen förblir rättvis och ekonomisk för slutanvändaren.

Förnyelsebar energi

Höganäs Energis satsning på förnyelsebar energi är beundransvärd. De erbjuder sina kunder 100% grön el från sol-, vind- och vattenkraft, vilket bidrar till en mer hållbar framtid och mindre miljöpåverkan.

Parameter Detaljer
Avgifter Inga dolda avgifter, transparent kostnadsuppdelning
Bindningstid Korta bindningstider, hög flexibilitet
Rabatter & Erbjudanden Multipel erbjudanden för nya och trogna kunder
Påslag Konkurrenskraftiga, minimerade påslag
Förnyelsebar Energi 100% förnyelsebar energi från sol, vind & vatten

Snabbinfo om Höganäs Energi

Höganäs Energi erbjuder varierande tjänster för att möta kundens behov av el och energi. Med fokus på hållbarhet och kundservice, tillhandahåller de både digitala lösningar som e-faktura och svanenmärkta elavtal. De strävar efter att erbjuda sina kunder ett enkelt och effektivt sätt att hantera deras elförbrukning.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Höganäs Energis egna kunder?

Att belysa kundomdömen är avgörande för att ge en rättvis bild av ett företag. Återkoppling från Höganäs Energis kunder på oberoende plattformar som Reco, SKI och Trustpilot visar att företaget gör ett starkt intryck. Många kunder uppskattar framförallt den personliga servicen, de tydliga elavtalen och företagets bidrag till ett hållbart samhälle. Kundrecensionerna tenderar också att betona själva prisvärdheten, vilket är en central aspekt för de flesta elanvändare.

 • Reco: 250 recensioner med ett genomsnittligt betyg på 4.5 av 5 stjärnor
 • SKI (Svenskt Kvalitetsindex): Hög ranking jämfört med andra aktörer i branschen
 • Trustpilot: Över 300 omdömen med ett genomsnitt på 4 av 5

Timpriser hos Höganäs Energi

Höganäs Energi är fortsatt transparenta även när det gäller timpriser, vilket möjliggör för konsumenterna att noggrant planera sin elförbrukning. Timpriset varierar beroende på tiden på dygnet samt marknadsläget, vilket kännetecknar ett typiskt rörligt elprisavtal. Företaget ger därmed sina kunder en chans att dra nytta av låga elpriser under off-peak perioder.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Timpris (öre/kWh)
Morgon Varierande
Dag Varierande
Kväll Varierande
Natt Varierande

Fördelar & Nackdelar

Höganäs Energi har flera fördelar som gör dem attraktiva på den svenska elmarknaden. Inte bara erbjuder de konkurrenskraftiga priser och dedikerad kundservice, men även den miljövänliga aspekten av deras verksamhet sätter dem framför många konkurrenter. Som nackdel kan vissa kunder uppleva att prisfluktuationer som kommer med rörliga avtal kan vara oförutsägbara jämfört med fasta priser.

Fördelar Nackdelar
Konkurrenskraftiga priser Prisfluktuation vid rörliga avtal
Engagemang för hållbarhet Kan kräva aktivering för att dra nytta av timpriser
Inga dolda avgifter Begränsade erbjudanden jämfört med större bolag
Anpassade lösningar för olika behov
Utmärkt kundservice

Kundsupport

Att förstå och bemöta kundernas behov är avgörande för alla tjänsteleverantörer, speciellt inom elbranschen. Höganäs Energi uppvisar en stark kundsupportavdelning som är lätt att nå och hjälpsam när frågor eller problem uppstår. Med kompetent personal som är redo att ge råd och stöd, bekräftar företagets kundservice dess åtagande att skapa en positiv användarupplevelse. Oavsett om det gäller förfrågningar om fakturering, förtydliganden kring avtal, eller hjälp med energibesparingar, finns Höganäs Energi där för sina kunder.

Kontaktmetod Information
Öppettider Måndag-Fredag: 08:00-17:00
E-post kundservice@hoganasenergi.se
Telefonnummer 042-33 89 00
Adress Vattugatan 5, 263 39 Höganäs

Sammanfattning

Höganäs Energi har genom konsekvent fokus på kvalitet och kundnöjdhet etablerat sig som ett stabiliserande alternativ på den svenska elmarknaden. Företaget framstår inte bara som prisvärt utan också som en aktör som allvarligt tar sitt hållbarhetsansvar. Genom transparenta priser, varierande timpriser och en kundsupport som är lättillgänglig och kunnig, erbjuder Höganäs Energi en helhetslösning för sina kunder. Trots vissa utmaningar som är associerade med rörliga elavtal, uppskattar kunderna tillgängligheten av anpassade lösningar och den personliga kontakten de erhåller från företaget.

Vanliga Frågor

 • Hur lång är bindningstiden för Höganäs Energis elavtal?
  Svaret på detta varierar beroende på vilket typ av avtal du väljer. Höganäs Energi erbjuder både avtal med och utan bindningstid. För detaljerad information rekommenderas du kontakta kundservice.
 • Kan jag byta till Höganäs Energi om jag redan har ett pågående avtal med en annan leverantör?
  Ja, det är möjligt att byta till Höganäs Energi. De hjälper dig med hela processen och ser till att övergången blir så smidig som möjligt. Notera att eventuell uppsägningsavgift kan tillkomma från din nuvarande leverantör.
 • Finns det någon app som jag kan använda för att följa min förbrukning?
  För närvarande erbjuder Höganäs Energi inte en app, men deras kundportal ger dig tillgång till all relevant information om din förbrukning och dina fakturor. Portalen är anpassad för mobilanvändning.
 • Är det enkelt att flytta sitt abonnemang ifall man byter adress?
  Flytt av elabonnemang är enkelt med Höganäs Energi, det enda du behöver göra är att anmäla din nya adress till dem i god tid innan flytten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *