Hoppa till innehåll

Mölndal Energi

Hitta det billigaste elavtalet för dig

Fakta om Mölndal Energi

Lanserades:1947
Estimerat pris fast:erbjuds ej
Estimerat pris rörligt:310,23 öre/kWh
Antal kunder:67 000
Bindningstid:ingen bindningstid (rörligt elpris och timpris)
Påslag:anges ej
Vårt Betyg:4,1

För- och nackdelar med Mölndal Energi

Nedan har vi samlat alla fördelar och nackdelar med elleverantören.

Fördelar:

 • Flera betalningssätt
 • Kampanjen Värva en vän
 • Flera sätt att kontakta kundservice
 • Information om driftstörningar
 • Förnybar el
 • Märkta med Schysst Elhandel

Nackdelar:

 • Inget fast pris

Om Mölndal Energi

Mölndal energi har en omsättning på drygt 1,2 miljarder kronor och har över 65 000 elhandelskunder vilket gör dem till ett stort energibolag på den svenska marknaden. Rörelseresultatet är gott.

Elen som man köper av Mölndal Energi kommer till största del från vindkraftverk och vattenkraft. En mindre del – cirka 23 % – produceras av biobränslen och till detta kommer ett litet tillskott av el från solceller. 

Elprisets utveckling

Mölndal Energi erbjuder för tillfället inte fast elpris på grund av rådande elmarknadssiutation. Däremot erbjuds fortfarande rörligt elpris och det priset har varierat.

 • juni: 172,63 öre/kWh
 • juli: 124,94 öre/kWh
 • augusti: 310,23 öre/kWh

Om timpris

Förutom rörligt elpris erbjuder Mölndal Energi också timpris. Augustis lägsta timpris var 14,34 öre/kWh och det högsta var 656,02 öre/kWh.

Betalningsalternativ du kan välja mellan

På Mölndal Energis hemsida presenteras flera betalningsalternativ som kunderna kan välja mellan:

 • autogiro
 • e-faktura
 • e-mejlfaktura
 • Kivra 
 • pappersfaktura 

Om kampanjer och rabattkoder

Det finns ingen kampanjkod eller rabattkod. Däremot finns det en kampanj som heter “Värva en vän” och du kan få rabatt i vissa sammanhang, såsom för laddbox till din elbil. 

Navigera på molndalenergi.se

Webbplatsen molndalenergi.se är lättöverskådlig med mycket information, utan att bli överväldigande. Direkt på startsidan finns också många användbara genvägar.

Finns det “Mina sidor”?Ja 
Är det tydligt var man loggar in?Ja 
Är det lätt att hitta mejladress?Ja, kundservice@molndalenergi.se
Är det lätt att hitta telefonnummer?Ja, 031-86 65 00
Är det lätt att hitta adress?Ja, Aminogatan 21, 431 53 Mölndal

Kundtjänst hos Mölndal Energi

Det finns flera sätt att komma i kontakta med Mölndal Energi:

Du hittar driftinformation och felanmälan via kundtjänsten

Genom att klicka in på “Kundcenter” kommer du vidare till sidan där du hittar driftinformation. Där får du både driftinformation och telefonnummer för felanmäla, 031-27 23 15.

Elavtal med 100 % förnybar energi

När du tecknar elavtal hos Mölndal Energi kan du få 100 % förnybar energi. Du kan välja mellan rörligt elavtal och timprisavtal. Det går att teckna elavtal via webbplatsen eller genom att kontakta kundtjänsten. 

Godkänt betyg från kunderna

Mölndal Energi har 88 recensioner på Google och det slutliga omdömet är 3.2 av 5 i betyg.

Ett gott betyg för Mölndal Energi

Mölndal Energi är ett stort energibolag som har gjort mycket för att sätta sina kunder i fokus. Webbplatsen är lättnavigerad och information är lätt att läsa, pedagogiskt upplagd och kompletterad med förklarande bilder. Däremot är inte kunderna överförtjusta även om de ger energibolaget godkänt i recensioner online. 

Ett annat fokus ligger på arbetet med att skapa hållbar energiproduktion. Mölndal Energi gör en serie av konkreta satsningar för att elen ska vara förnybar och att elanvändningen ska vara effektiv. Förutom handeln med förnybara energislag bygger energibolaget en ny stor solcellspark som kommer att ge ett större bidrag av solel i elmixen från och med 2023. 

Bolaget har även utvecklat en app som ska hjälpa användaren att hålla koll på elförbrukningen och göra energieffektiviseringar i hemmet. Vill man inte ladda ner appen kan man läsa utförliga artiklar om energibesparing på webbplatsen eller kontakta bolagets kundtjänst. 

Vi bedömer att Mölndal Energi är ett stort och robust energibolag med bra fokus på hållbarheten i sina kundrelationer och hållbarheten i sitt arbete för en miljövänlig elproduktion och en effektivt elanvändning. Med tanke på bolagets stora potential är det lite förvånande att det inte finns mer information på webbplatsen för kunder som kommer från övriga delar av Sverige. Det bör finnas ett brett intresse att köpa el från Mölndal Energi från hela Sverige.  

Frågor och svar

Varför varierar beloppet på min faktura?  

Om du inte har ett fast elavtal kommer din elräkning att variera. Priset på elen förändras och mängden el som du använder kan variera. Det gör att beloppet på fakturorna kan se olika ut.

Behöver jag bo i Mölndal för att få el från Mölndal Energi?

Det framgår inte på webbplatsen om du kan teckna elavtal i hela Sverige eller om Mölndal Energi är ett lokalt elbolag. Det bästa är att kontakta kundtjänsten för mer information.