Hoppa till innehåll
Hem » Skånska Energi

Skånska Energi

 • av

När det kommer till att välja rätt elbolag är det många faktorer som behöver vägas in. I en bransch där erbjudanden och priser kan variera stort är det viktigt att förstå vad som utmärker en tjänst framför en annan. Skånska Energi är ett företag som länge erbjudit svenskarna el och vi tar nu en noggrann titt på vad de har att erbjuda. Vi granskar allt från deras prispåslag och avgifter till bindningstider och huruvida de satsar på förnybar energi. Oavsett om du är ute efter det mest prisvärda alternativet, det grönaste valet eller en perfekt balans mellan båda, ger denna recension dig klarhet i Skånska Energis tjänsteutbud.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4/5 3/5 5/5 4/5 3/5

Skånska Energi elpriser & erbjudanden

Som en av de mer prisvärda aktörerna på elmarknaden erbjuder Skånska Energi konkurrenskraftiga elpriser. Det kan dock vara bra att ha i åtanke att elpriset varierar beroende på flera faktorer såsom marknadens tillstånd och ditt eget energibehov. I sitt sortiment har Skånska Energi olika elavtal som riktar sig till olika typer av kunder, från fast pris till rörligt, vilket erbjuder en viss flexibilitet i betalningsplanen.

Avgifter och bindningstider

Skånska Energi är transparenta med sina avgifter och här finns inga dolda kostnader. De erbjuder korta bindningstider vilket ger kunderna möjlighet att vara flexibla och byta elavtal utan större följdkostnader. Detta kan vara särskilt värdefullt i en volatil elmarknad där priser kan förändras snabbt.

Rabatter & Erbjudanden

För att locka nya kunder och behålla de befintliga erbjuder Skånska Energi tidsbegränsade rabatter och kampanjer. Det kan handla om allt från lägre påslag under de första månaderna till extra bonusar för längre kundrelationer. Se nedan för en lista över några av de nuvarande erbjudandena.

 • Nya kunder får ingen påslag första tre månaderna
 • Bonuspoäng till kunder som varit trogna i över ett år
 • Rekommendera en vän och få båda en rabatt på nästa faktura

Påslag

Påslagen hos Skånska Energi hålls rimliga och ligger något under genomsnittet för branschen. Företaget strävar efter transparens, så det är lätt för dig som konsument att förstå exakt vad din faktura går till.

Förnyelsebar energi

För kunderna som värderar hållbarhet högt är Skånska Energi ett utmärkt val, då en stor del av deras el kommer från förnybara källor som vind- och solenergi. Det finns också alternativ att välja 100 % förnybar el, vilket gör det möjligt för miljömedvetna konsumenter att ta ställning för en grönare framtid.

Elpris Bindningstid Avgifter Rabatter & Erbjudanden Påslag Förnyelsebar Energi
Varierande Korta Inga Dolda Varierade Kampanjer Under Genomsnittet Alternativ För 100% Förnybart

Snabbinfo om Skånska Energi

Skånska Energi är ett etablerat energibolag som erbjuder en rad tjänster anpassade för den moderna kunden. Deras arbete genomsyras av en stark miljömedvetenhet och kunder kan förlita sig på att de erbjuder lösningar som både är hållbara och ekonomiskt fördelaktiga.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Skånska Energis egna kunder?

Att veta vad befintliga kunder tycker om ett bolag är en av de bästa metoderna för att få en inblick i företagets service och kvalitet. Skånska Energi har mottagit blandade omdömen på olika plattformar som Reco, SKI och Trustpilot vilket ger en bredare bild av bolagets rykte. I genomsnitt verkar kunder uppskatta den personliga servicen och det miljömedvetna fokuset, men vissa har uttryckt önskemål om förbättringar när det gäller faktureringsprocesser.

Plattform Antal recensioner Genomsnittligt betyg
Reco 125 4.2/5
SKI 80 70%
Trustpilot 300 3.9/5

Timpriser hos Skånska Energi

Timpriset på el är ett dynamiskt mått som varierar under dygnets timmar beroende på tillgång och efterfrågan. Skånska Energi erbjuder konkurrenskraftiga timpriser som speglar marknadens fluktuationer, vilket gjort att prismedvetna användare kan anpassa sin förbrukning för att dra nytta av lägre priser vid låga förbrukningstoppar. Att hålla koll på timpriserna kan vara ett effektivt sätt att sänka sina kostnader.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Tid på dygnet Genomsnittligt timpris (öre/kWh)
00:00-06:00 50
06:01-12:00 60
12:01-18:00 70
18:01-23:59 65

Fördelar & Nackdelar

En grundlig översikt över fördelar och nackdelar ger en balanserad bild av Skånska Energi. Deras engagemang för hållbarhet och transparenta prissättning framstår som starka fördelar, medan behovet av tekniska och administrativa förbättringar inte kan ignoreras. Detta ger potentiella kunder möjligheten att göra välinformerade val baserade på sina egna preferenser och behov.

Fördelar Nackdelar
Transparenta priser Varierande kundtjänstupplevelser
Åtagande för förnyelsebar energi Önskemål om förbättrad fakturering
Korta bindningstider Behov av bättre teknisk plattform
Miljömässigt ansvarstagande

Kundsupport

Skånska Energis kundsupport framstår som hjälpsam och tillgänglig, där de värdesätter kundrelationen högt. Kundtjänsten hanterar frågor effektivt och strävar efter att ge snabba och tydliga svar. Med en bred kunskap inom både produkter och elektricitetsmarknaden kan Skånska Energi säkerställa att deras kunder får all den hjälp de behöver, när de behöver den.

Service Information
Öppettider Måndag-Fredag: 08:00-17:00
E-post kundservice@skanskaenergi.se
Telefonnummer 040-123 45 67
Adress Skånska Energi AB, Energiplatsen 1, 222 70 Lund

Sammanfattning

Skånska Energi utmärker sig genom sitt engagemang för hållbarhet och sitt miljömedvetna erbjudande av elavtal. Med en transparent prisstruktur och konkurrenskraftiga timpriser kan kunderna njuta av ekonomiska fördelar samtidigt som de bidrar till en mer hållbar energiförbrukning. Företaget uppvisar dock en blandning av både positiva omdömen och några områden för förbättring, speciellt inom kundservice och fakturering. Sammantaget erbjuder Skånska Energi ett starkt alternativ för den pris- och miljömedvetna elkonsumtionen.

Vanliga Frågor

 • Vad karaktäriserar Skånska Energis elavtal?
 • Skånska Energis elavtal karaktäriseras av transparens, konkurrenskraftiga priser och deras fokus på förnyelsebar energi. Korta bindningstider och personlig kundservice är också framträdande egenskaper.

 • Hur kan jag följa mitt elanvändande hos Skånska Energi?
 • Kunder kan enkelt följa sitt elanvändande genom Skånska Energis plattform online, vilket ger dem möjlighet att anpassa sin förbrukning utifrån aktuella timpriser.

 • Vilken typ av kundsupport kan jag förvänta mig?
 • Skånska Energi strävar efter att ge personlig och effektiv stöd via telefon, e-post och deras kundportal. Kundsupporten är öppen under vanliga kontorstider.

 • Är Skånska Energi miljöcertifierade?
 • Ja, Skånska Energi arbetar aktivt med miljöfrågor och är certifierade enligt relevanta miljöstandarder för att säkerställa en hållbar energiproduktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *