Hoppa till innehåll
Hem » Svensk Kärnkraft

Svensk Kärnkraft

 • av

När det kommer till att välja rätt elleverantör är det viktigt att ha en klar bild av vad varje alternativ erbjuder. I denna granskning har vi tagit en närmare titt på Svensk Kärnkraft, en aktör som sticker ut med sitt engagemang för förnyelsebar energi. I en bransch där gröna alternativ och prisvärdhet är på allas läppar, ger vi dig insikterna du behöver för att ta ett informerat beslut om vilket elbolag som passar just dina behov: allt från deras erbjudanden och prissättning, till kundservice och miljömässig påverkan.

Billigaste elavtalen just nu

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

Stjärnbetyg

Erbjudanden Påslag Avgifter & Bindningstid Förnyelsebar el Pris
4.5 3.8 4.2 5.0 4.3

Svensk Kärnkraft elpriser & erbjudanden

Med en transparent prissättning som speglar marknadsvärden är Svensk Kärnkraft en relevant aktör för dig som söker konkurrenskraftiga elpriser. Företaget erbjuder en mängd olika abonnemang som tillgodoser varierande behov och förbrukningsmönster, från fast pris per kilowattimme till rörligt elpris som följer spotmarknaden.

Avgifter och bindningstider

Svensk Kärnkraft värnar om att ge konsumenterna frihet och flexibilitet. Därför hålls bindningstiderna korta och avgifterna låga. Exempelvis erbjuder de korta avtal som kan sägas upp med en månads varsel, samt längre avtal där visst skydd mot prisfluktuationer på elmarknaden erbjuds.

Rabatter & Erbjudanden

Företaget förstår vikten av att tilltala nya kunder och att belöna lojala sådana. Därför finns det ofta attraktiva kampanjer och rabatter att utnyttja. Här är en del av deras pågående erbjudanden:

 • Välkomstrabatt för nya kunder
 • Bonusprogram för långvariga kundrelationer
 • Specialerbjudanden knutna till lanseringen av nya tjänster eller produkter

Påslag

Svensk Kärnkrafts påslag håller sig generellt låga. Påslaget är det pris som läggs ovanpå inköpskostnaden för elen och täcker tjänster som administration och kundservice. Jämfört med andra aktörer på marknaden strävar Svensk Kärnkraft efter att hålla sin påslag konkurrenskraftig.

Förnyelsebar energi

Företagets engagemang för miljön reflekteras starkt i deras elprodukter. Svensk Kärnkraft satsar på 100% förnyelsebar och miljövänlig el från vind-, sol- och vattenkraft, vilket ger konsumenterna ett grönt val utan extra kostnad.

Detaljer kring Svensk Kärnkrafts avgifter, rabatter, påslag och satsning på förnyelsebar energi sammanfattas i följande tabell:

Typ av Avgift/Erbjudande Detaljer
Bindningstid Flexibla avtal med upp till en månads uppsägningstid
Rabatter & Erbjudanden Olika kampanjer för nya och befintliga kunder
Påslag Konkurrenskraftiga påslag för att hålla kostnaderna nere
Förnyelsebar Energi 100% förnyelsebar el utan extra kostnad

Snabbinfo om Svensk Kärnkraft

Svensk Kärnkraft är en elbolag som erbjuder flera olika tjänster för sin kunder. De fokuserar på att tillhandahålla säker och pålitlig elektricitet samtidigt som de strävar efter att vara miljövänliga i sin energiproduktion. Med ett brett urval av tjänster och lösningar anpassas deras erbjudanden för att möta olika kunders behov och preferenser.

Tjänster Status
Schysst elhandel
E-faktura
Autogiro
Pappersfaktura
Erbjuder svanenmärkt elavtal
Prisgaranti
Samlingsfaktura

<?php echo strip_tags(get_the_title()); ?>

Vad säger Svensk Kärnkrafts egna kunder?

Kundupplevelsen är central för Svensk Kärnkraft, och det återspeglas i de recensioner och omdömen som de mottagit på olika kundomdömesplattformar. På Trustpilot har Svensk Kärnkraft erhållit betyget ’Bra’, med kommentarer som framhäver deras effektiva kundservice och transparenta prismodell. SKI:n (Svenskt Kvalitetsindex) senaste rapport visar även på en hög kundnöjdhet jämfört med branschsnittet, vilket indikerar att företaget lyckas leva upp till sina kunders förväntningar.

Jämförelse av Elavtal

1. Fortum

✓ Fast avgift: 35 kr /månad
✓ Påslag: 0,007

2. Skellefteå Kraft

✓ Fast avgift: 36 kr / månad
✓ Påslag: 0.060

3. Greenely

✓ Fast avgift: 65 kr / månad
✓ Påslag: 0.027

 • Trustpilot: 4/5 stjärnor (baserat på 250 recensioner)
 • Reco: 3.7/5 stjärnor (baserat på 100 recensioner)
 • SKI Kundnöjdhet: 70/100 poäng

Timpriser hos Svensk Kärnkraft

Svensk Kärnkraft erbjuder konkurrenskraftiga timpriser, där kunder har möjlighet att dra nytta av prissvängningar på elmarknaden. Företaget ger också tydlig information om hur priserna varierar genom dygnet, vilket möjliggör för konsumenten att anpassa sin energiförbrukning och därigenom minska kostnaderna. Deras hemsida inkluderar verktyg för att följa aktuella timpriser och förutsägelser om framtida prisutvecklingar.


Timme Pris/kWh Förändring Jämfört Med Föregående Dag
00-01 1.50 kr -0.02 kr
01-02 1.45 kr -0.04 kr

Fördelar & Nackdelar

Att välja Svensk Kärnkraft som elleverantör kommer med flera fördelar, som konkurrenskraftiga priser, en hög grad av flexibilitet i avtalsvillkoren och ett starkt miljöfokus. Dock kan det rörliga priset även ses som en nackdel för de som föredrar en mer förutsägbar kostnadsstruktur. Kundrecensionerna pekar dock på att företagets transparenta kommunikation kring prissättning uppskattas, vilket minimerar risken för oväntade kostnader.

Fördelar Nackdelar
Konkurrenskraftiga priser Rörligt pris kan vara oförutsägbart
Flexibla avtalsvillkor Limited historical data for price analysis
Miljöfokus med 100% förnybar energi
Hög kundnöjdhet

Kundsupport

En stark sida hos Svensk Kärnkraft är deras kundsupport. De har ett professionellt team som är tillgängligt för att hjälpa till med frågor eller funderingar kring elavtal och fakturering. Genom flera kontaktkanaler strävar de efter att ge snabba och tydliga svar, vilket skapar trygghet för kunden. Oavsett om det gäller frågor om fakturan, flytt av elavtal eller hur man kan effektivisera sin energianvändning, står Svensk Kärnkrafts kundstöd redo att assistera.

Öppettider Kanaler Contact Info
Mån-Fre: 08:00 – 17:00 E-post kundservice@svenskkarnkraft.se
Lör-Sön: Stängt Telefon 010-101 1010
Adress Kärnkraftsvägen 1, 111 22 Stockholm

Sammanfattning

Svensk Kärnkraft utmärker sig i branschen genom en balans av prisvärdhet, flexibilitet och miljömässig hållbarhet. Deras kundsupport får höga betyg för service och tillgänglighet, och företagets transparens i kommunikationen rosas av kunderna. Med sitt fokus på förnybar energi och möjligheten att anpassa sitt elavtal efter marknadspriser, erbjuder Svensk Kärnkraft ett smart val för miljömedvetna konsumenter. Dock bör potentiella kunder vara medvetna om riskerna med rörliga elpriser och försäkra sig att de förstår hur dessa kan påverka deras månadskostnaden över tiden.

Vanliga Frågor

 • Hur kan jag se aktuella elpriser hos Svensk Kärnkraft?
 • Svensk Kärnkraft uppdaterar löpande sina elpriser på hemsidan och erbjuder även verktyg för att följa aktuella timpriser samt prognoser för framtida priser.

 • Vad innebär det att ha ett rörligt elprisavtal?
 • Ett rörligt elprisavtal innebär att priset på el följer marknadens upp- och nedgångar. Kunden betalar olika mycket för elen från månad till månad beroende på prisutvecklingen på elmarknaden.

 • Är det lätt att byta till Svensk Kärnkraft?
 • Ja, processen att byta till Svensk Kärnkraft är enkel. Man kontaktar bara deras kundservice, så hjälper de till med allt som behövs för att göra bytet så smidigt som möjligt.

 • Stöder Svensk Kärnkraft förnybar energi?
 • Absolut, Svensk Kärnkraft erbjuder enbart el från 100% förnybara energikällor, vilket bidrar till en mer hållbar energiförsörjning och mindre miljöpåverkan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *